ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΙΣΥΡΟΥ: Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά - Απεργούμε στις 6 του Μάη

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΙΣΥΡΟΥ: Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά - Απεργούμε στις 6 του Μάη

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                Νίσυρος, 29/04/2021

   ΔΗΜΟΥ ΝΙΣΥΡΟΥ                               Αρ. Πρωτ. : -4-

Μέλος της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.   

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 6 ΤΟΥ ΜΑΗ

135 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά του Σικάγο για το 8ώρο και μέσα στην περίοδο της πανδημίας όπου η ανασφάλεια και η αγωνία των εργαζομένων έχει χτυπήσει κόκκινο, η κυβέρνηση φέρνει νόμο που καταργεί το 8ώρο και την Κυριακάτικη αργία.

Θέλει να επιβάλει 10ώρη εργασία, προχωρά στην κατάργηση των υπερωριών και διευρύνει την ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις, καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις φέρνοντας τις ατομικές συμβάσεις. Ταυτόχρονα θέλει να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς προωθώντας την ηλεκτρονική ψηφοφορία. Μας θέλουν φακελωμένους.

Από κοντά και οι δημοτικές αρχές που βρήκαν την ευκαιρία να προωθήσουν τους Αναπτυξιακούς Οργανισμούς. Πρόκειται για εταιρίες που αυτό που θα επιδιώκουν είναι η διάλυση των υπηρεσιών και την ιδιωτικοποίηση τους.

Η πολιτική τους και οι αποφάσεις τους θα έχουν άμεση επίδραση στη ζωή των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Για αυτό και εκμεταλλεύονται τη συγκεκριμένη περίοδο να νομοθετήσουν. Ενιαία είναι η επίθεση τους. Ενιαία θα είναι και η απάντηση μας. Σκοπός δεν είναι η αναβάθμιση της ζωής των εργαζομένων και των υπηρεσιών όπως δηλώνουν, αλλά το παρά πέρα τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων με απώτερο στόχο την αναβάθμιση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων επιφέροντας και νέα βάρη στη ζωές όλων των εργαζομένων ανεξάρτητα από δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα.

Είναι μέτρα που τσαλαπατούν κάθε δικαίωμα που έχει απομείνει, για να μπορούν να χρησιμοποιούν τους εργαζόμενους σήμερα και τα παιδιά μας αύριο σαν σύγχρονους σκλάβους.

Συμμετέχουμε μαζικά και αγωνιστικά στην Πανελλαδική Απεργία στις 6 του Μάη.

 

Το ΔΣ

ADVERTORIALS