Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου "κόκκινο" κατεβαίνει η Λέρος από τη Δευτέρα 19 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς έχει βελτιωθεί σημαντικά η επιδημιολογική της εικόνα.
Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς η απόφαση να βγει η Λέρος από το «βαθύ κόκκινο» ελήφθη αφού πλέον αριθμεί 17 ενεργά κρούσματα, όταν στην κορύφωση της επιδημιολογικής καμπύλης είχε 83 (μείωση 79,52%).
Ενώ στο επίπεδο του πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) παραμένουν και οι δήμοι Ρόδου και Καλύμνου.
Συμμετέχουν στην Πανελλαδική κινητοποίηση του κλάδου.
Το περιστατικό σημειώθηκε χθες Τετάρτη 5 Νοεμβρίου.
Την Τρίτη 4 Νοεμβρίου ξεκίνησαν οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου χώρου στάθμευσης που νοίκιασε ο Δήμος Κω στη Ζιά, με στόχο την αποσυμφόρηση της περιοχής κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.