Έκλεισε το Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Νισύρου - Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών, μαθητών, γονέων και Δήμου

Έκλεισε το Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Νισύρου - Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών, μαθητών, γονέων και Δήμου

Δείτε παρακάτω την επιστολή διαμαρτυρίας!


Νίσυρος 04/03/2021

Προς : Υπουργείο Παιδείας

Κοιν : ΔΔΕΔΩΚ.

Βουλευτές Νομού Δωδεκανήσου

Περιφ. Ν. Αιγαίου

Ο Κρόνος που τρώει τα παιδιά του….

«Ένας εν εμίλα και τον εθάψα ζωντανό» λένε στο νησί μας. Οφείλουμε να μιλήσουμε για να αποτρέψουμε τον Κρόνο-Υπουργείο να φάει τα παιδιά του μιας και η Αμάλθεια δεν υπάρχει πια.

Γυμνάσιο με ΛΤ Νισύρου :οργανικά μέχρι τώρα ξέραμε ότι ανήκουμε στα Γυμνάσια, χθες μάθαμε ότι είμαστε Λύκειο τελικά και πρέπει να κλείσουμε, αφού το νησί μας , χωρίς κανένα κρούσμα και με τους μισούς κατοίκους ήδη εμβολιασμένους , βάφτηκε κόκκινο.

Με τα νέα μέτρα το μόνο που ουσιαστικά σταμάτησε να λειτουργεί στο νησί είναι το σχολείο μας. Είναι περιττό να τονίσουμε την σημασία που έχει μια σχολική μονάδα ειδικά στην άγονη γραμμή, όπως εντελώς αλόγιστα μας χαρακτηρίζει το αθηνοκεντρικό κράτος.

Προς ενημέρωση σας ,η σχολική μας μονάδα ικανοποιεί όλες τις προδιαγραφές που έθεσαν οι ειδικοί , δηλαδή, ανοιχτά παράθυρα, ολιγομελή τμήματα , μέχρι οκτώ μαθητές στην τάξη, μιας και αυτά που ήταν μεγαλύτερα τα χωρίσαμε, με αποστάσεις μεταξύ των μαθητών κοντά στα δύο μέτρα.

Πραγματικά είναι αστείο αυτό που συμβαίνει : στα γύρω νησιά με κρούσματα και τμήματα που έχουν κλείσει γι ΄αυτό τον λόγο τα Γυμνάσια να λειτουργούν κανονικά και εμείς να κλείνουμε χωρίς ούτε ένα κρούσμα, την στιγμή που έχουμε καθιερώσει με δική μας πρωτοβουλία σε τακτικά χρονικά διαστήματα δειγματοληπτικά τεστ . Σε αυτά συμμετέχουν καθηγητές και μαθητές από κάθε τάξη. Μέχρι τώρα περισσότεροι από τους μισούς μαθητές και η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών έχουν κάνει ήδη πάνω από ένα τεστ και ήταν όλα αρνητικά.

Ζητάμε το αυτονόητο: σε εμάς να ισχύουν κάθε φορά τα μέτρα που αφορούν τα Γυμνάσια και όχι τα Λύκεια. Το Υπουργείο οφείλει να βρίσκει λόγους και να διαμορφώνει τις προϋποθέσεις , ώστε να κρατά ανοιχτά τα σχολεία , όπου είναι δυνατόν και όχι με γραφειοκρατική αντίληψη να τα κλείνει εκεί που δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος. Αυτό μας θυμίζει τον παππού που καθώς λιάζεται τον ενοχλεί μια μύγα και αυτός με την μυγοσκοτώστρα κοπανάει τα μελίσσια που χορεύουν στους ανθούς της Άνοιξης.

Σε παράφραση του παλιού , όταν ανοίγει ένα Σχολείο κλείνει μια φυλακή τώρα λέμε όταν λειτουργεί το Σχολείο αδειάζει ένα ψυχιατρείο .

Ο Σύλλογος Διδασκόντων Γυμνασίου Νισύρου

15μελές Συμβούλιο μαθητικών Κοινοτήτων Γυμνασίου Νισύρου

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Νισύρου

Δήμος Νισύρου

ADVERTORIALS