Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Κω, από σήμερα Πέμπτης έως και το Σάββατο

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Κω, από σήμερα Πέμπτης έως και το Σάββατο

«Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού».

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κω ανακοινώνει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που ισχύει από σήμερα Πέμπτη (14-01-2021) έως και το Σάββατο (16-01-2021).

Συγκεκριμένα, αναμένεται: μεταβολή του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους εντάσεως 7 με 8 μποφόρ από σήμερα Πέμπτη (14-01-2021) έως και το Σάββατο (16-01-2021).

Δίχως πανικό θα πρέπει από όλους μας να υπάρχει ΠΡΟΛΗΨΗ ώστε να μην αντιμετωπίσουμε άσχημες καταστάσεις εάν τελικά το φαινόμενο εκδηλωθεί στην περιοχή μας. Έτσι ο καθένας μας θα πρέπει να λάβει όλα τα απαραίτητα εκείνα μέτρα που απαιτούνται για την προσωπική μας ασφάλεια αλλά και την προστασία της περιουσίας μας αλλά και της περιουσίας των συνανθρώπων μας.

Ενδεικτικά αναφέρονται: - Αντικείμενα κάτω των 25-30 κιλών στα μπαλκόνια θα πρέπει να απομακρυνθούν. - Αποφεύγουμε τη στάση και στάθμευση των οχημάτων μας κάτω από μεγάλα δέντρα. Τα μεγάλα και γέρικα δέντρα σπάνε πιο εύκολα. - Απομακρύνουμε από τα μπαλκόνια γλάστρες, ειδικά αυτές που κρέμονται. - Ελέγχουμε την σωστή λειτουργία των φρεατίων στους δημόσιους δρόμους και χώρους αλλά και την ορθή στήριξη των υδρορροών στα σπίτια και καταστήματα μας.

Σε κάθε περίπτωση ξεβουλώνουμε εθελοντικά ότι διαπιστώνουμε ότι δεν είναι σε ορθή λειτουργία.


- Αποφεύγουμε σημεία που πλημμυρίζουν.
- Αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις ιδίως κατά την διάρκεια της νύχτας.
- Αποφεύγουμε τις κολώνες της ΔΕΗ και ειδικά αυτές της Μέσης και Υψηλής Τάσης.
- Σε καμία περίπτωση δεν αγγίζουμε κομμένα καλώδια.
- Ενημερώνουμε για το σημείο που βρισκόμαστε και τον αναμενόμενο χρόνο παραμονής μας σε αυτόν. Υπάρχει περίπτωση διακοπής των τηλεπικοινωνιών όπως και αντίστοιχα κίνδυνος διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος.
- Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα πρέπει να ασφαλίσουν τα εξωτερικά τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων τους ώστε να μην μπορούν να μετακινηθούν από τον ισχυρό αέρα.
- Μαζεύουμε και ασφαλίζουμε τις τέντες των οικιών αλλά και των καταστημάτων μας.
- Μεριμνούμε, ασφαλίζουμε & απομακρύνουμε ότι μπορεί να μεταφέρει ο αέρας και μπορεί να αποδειχτεί επικίνδυνο για ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.
- Η πρόληψη σώζει ζωές αλλά και περιουσίες ανθρώπων.

Παρακαλούνται οι εμπλεκόμενοι φορείς να έχουν ετοιμότητα αντιμετώπισης τυχόν δυσμενών καταστάσεων στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους.
Χρήσιμα τηλέφωνα σε περίπτωση ανάγκης
Πυροσβεστική Υπηρεσία 2242044170
Αστυνομικό Τμήμα Κω 2242022100,
Αστυνομικό Τμήμα Αντιμάχειας 2242051222
Νοσοκομείο Κω 2242054200
Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κω 2242046196, 6937082293


Ο Αντιδήμαρχος Κω
Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας
Καμπουράκης Σταμάτης

ADVERTORIALS