ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ: Η Διαδικασία επαναπρόσληψης ξεκίνησε - Οι αιτήσεις στα γραφεία του Σωματείου

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ:  Η Διαδικασία επαναπρόσληψης ξεκίνησε - Οι αιτήσεις στα γραφεία του Σωματείου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – οι,

Η Διοίκηση του Σωματείου εύχεται στους εργαζόμενους του κλάδου Καλή Αγωνιστική Χρονιά, Χρόνια Πολλά με Υγεία .

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

Πολλοί συνάδελφοι όλα αυτά τα χρόνια δεν ακολουθούσαν αυτή την διαδικασία που ορίζεται από τον νόμο, όμως όλοι είδαμε φέτος με τις αναστολές της σύμβασης που προέκυψαν λόγω της Πανδημίας, την εργοδοτική και κυβερνητική επίθεση από το ξεκίνημά της, πόσο σημαντικό είναι να διεκδικήσουμε το δικαίωμα της αίτησης επαναπρόσληψης μας.

Οι μεγαλοξενοδόχοι έχοντας πλήρη στήριξη από την κυβερνητική πολιτική, συνεχίζουν απτόητοι τις απαιτήσεις τους . Θέλουν εργαζόμενους ακόμα πιο φθηνούς, χωρίς σύμβαση , να εργάζονται 10ωρο -12ωρο απλήρωτο, χωρίς ρεπό. Απαιτούν να νομιμοποιηθούν τα εργασιακά κάτεργα και οι βάρβαρες συνθήκες δουλειάς, που όλοι οι εργαζόμενοι στο τουρισμό τις ζούμε στο πετσί μας όλα αυτά τα χρόνια , χτίζοντας στις πλάτες μας το τουριστικό θαύμα των 120 δις € κερδών την τελευταία 10ετία.

Υπενθυμίζουμε σε όλους τους συνάδελφους ότι η καταλυτική ημερομηνία για την κατάθεση της αίτησης επαναπρόσληψης είναι 30/01/2021 και δικαίωμα έχουν όλοι οι εργαζόμενοι που τη σαιζόν το 2020 είτε εργάστηκαν, είτε ήταν σε αναστολή στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Επίσης οι εργαζόμενοι σε εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ μέχρι την 1 Φλεβάρη.

Για να είναι 100% έγκυρη και διασφαλισμένη η αίτηση επαναπρόσληψης και να είναι υποχρεωτική από τον εργοδότη αυτή, θα πρέπει να γίνει μέσω του Σωματείου, όπως ορίζει το Άρθρο 8 του Ν.1346/83.

Ξεκινώντας τη φετινή χρονιά να δώσουμε την πρώτη δική μας απάντηση στα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που έρχονται.

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού να συσπειρωθούν στο Σωματείο , να παλέψουμε συλλογικά και οργανωμένα για να διεκδικήσουμε την προστασία της υγείας μας, των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.

 

Αιτήσεις γίνονται στα γραφεία του Σωματείου Πορφυρίου 21 από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 09:30 έως 12:00, μόνο κατόπιν ραντεβού για την αποφυγή συγχρωτισμού, στα τηλέφωνα 22420- 27936 & 22420-22394.                                

11/01/2021

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ADVERTORIALS