Έκτακτα μέτρα ανακοίνωσε ο Πέτσας - Γενικό lockdown για μία εβδομάδα σε όλη τη χώρα

Έκτακτα μέτρα ανακοίνωσε ο Πέτσας - Γενικό lockdown για μία εβδομάδα σε όλη τη χώρα
Αυστηροποίηση μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού για την επόμενη εβδομάδα ανακοίνωσε εκτάκτως το Σάββατο ο Στέλιος Πέτσας για να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου και να κρατηθεί το ιικό φορτίο σε χαμηλά επίπεδα. Είχε προηγηθεί σύσκεψη μεταξύ των εμπλεκόμενων κυβερνητικών στελεχών και  φορέων. 
 
Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, από την Κυριακή της 3η Ιανουαρίου στις το 6 το πρωί  έως τις 6 το πρωί της 11ης Ιανουαρίου μένουμε σπίτι αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δραστηριοτητων – υπηρεσιων:
 
Συγκεκριμένα:
 
-    Σταματά η «παράδοση εκτός» (click away) στα εμπορικά καταστήματα, η λειτουργία βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων, υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, ΚΤΕΟ και οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος. 
 
-    Επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο, από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και 5:00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας. 
 
-    Οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους. 
 
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξει το λιανεμπόριο σε γεωγραφικές ζώνες άφησε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά. Ήταν κάθετος πάντως ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει συζήτηση για άνοιγμα της εστίασης. 
 
«Το ενδεχόμενο να ανοίξει το λιανεμπόριο σε ζώνες δεν έχει αποκλειστεί, κι αναλόγως της εξελίξεως της πανδημίας θα το δούμε. Στην προηγούμενη φάση δεν ήταν εφικτό... Αν οι γιατροί μας πούνε ‘ότι εκεί μπορούμε να ανοίξουμε με ασφάλεια’, θα το κάνουμε» επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. 
 
Πηγή: skai.gr
 
 
ADVERTORIALS