«Φύλλο Πορείας» στους νέους της Ρόδου δίνει το 3οTEDxYouth@Rhodes

«Φύλλο Πορείας» στους νέους της Ρόδου δίνει το 3οTEDxYouth@Rhodes

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

«Φύλλο Πορείας» στους νέους της Ρόδου δίνει το 3οTEDxYouth@Rhodes

Tα φώτα σκηνής του 3oυ TEDxYouth@Rhodes θα ανάψουν ξανά τον ερχόμενο Απρίλιο ελπίζοντας να φωτίσουν τις ζωές των νέων των Δωδεκανήσων που αναζητούν ένα Φύλλο Πορείας την εποχή της πανδημίας. Οι διοργανωτές του 3oυ TEDxYouth@Rhodes καλούν μαθητές και μαθήτριες από όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια των Δωδεκανήσων, να ανέβουν στην σκηνή και να εμπνεύσουν με τις ιδέες τους τον κόσμο.

Το TED (www.ted.com) αποτελεί έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό στόχος του οποίου είναι να προβάλλει ιδέες άξιες διάδοσης. Η αρχή έγινε το 1984 στην Καλιφόρνια και έκτοτε τα συνέδρια TED φιλοξενούν προσωπικότητες από τους χώρους της επιστήμης, της διανόησης, της πολιτικής, των τεχνών, των επιχειρήσεων, και του ακτιβισμού μεταξύ άλλων. Κάθε ομιλητής προσπαθεί μέσα σε μια ολιγόλεπτη ομιλία να μεταδώσει μια ιδέα άξια διάδοσης με απώτερο σκοπό την έμπνευση του κοινού και την βελτίωση της κοινωνίας.

Το TEDxYouth@Rhodes είναι η ανεξάρτητα διοργανωμένη εμπειρία TED για μαθητές της Ρόδου από μαθητές της Ρόδου και σκοπό έχει να αποτελέσει ισότιμο μέλος της διεθνούς κοινότητας TED η οποία απαρτίζεται από χιλιάδες διοργανώσεις σε όλον τον κόσμο.

Το 3o TEDxYouth@Rhodes διοργανώνεται από τους Κυριάκο Κυριακούλη, διευθυντή και εκπαιδευτικό των εκπαιδευτηρίων «Ροδίων Παιδεία», την Αγγελική Τενέντε, εκπαιδευτικό 4ου ΓΕΛ, την Λίνα Φιλιππάκη, εκπαιδευτικό 4ου ΓΕΛ, και τον Μάνο Χατζημαλωνά, ψυχολόγο και ιδρυτή του Φιλότιμου Ιδρύματος, σε συνδιοργάνωση με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Το θέμα του 3oυ TEDxYouth@Rhodes είναι «Φύλλο Πορείας». Το Φύλλο Πορείας των νέων των νησιών μας συντάσσεται από τις προκλήσεις και τις δυσκολίες της εποχής που βιώνουν καθημερινά και ενσωματώνει τις πολλαπλές ευκαιρίες της κοινωνίας του μέλλοντος. Οι νέοι μας καλούνται να χαράξουν συλλογικές και ατομικές διαδρομές προς ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τους γύρω τους.

Το φετινό TEDxYouth@Rhodes αγκαλιάζει τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και μαθήτριες όλων των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Δωδεκανήσων, υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, ελπίζοντας να διευρύνει την ομάδα των εθελοντών και των ομιλητών του.Οι εκπαιδευτικοί των σχολείων που επιθυμούν να συμμετέχουν θα έχουν κομβικό ρόλο στην επίβλεψη και τον συντονισμό των μαθητών και μαθητριών και στην ομαλή συνεργασία μεταξύ των σχολείων και της οργανωτικής επιτροπής. Κάθε μαθητής ή μαθήτρια που επιθυμεί να γίνει μέρος της διοργάνωσης μπορεί να συμμετέχει είτε ως ομιλητής είτε ως εθελοντής. Η ομάδα των εθελοντών θα οργανωθεί λίγες βδομάδες πριν την εκδήλωση και θα συνδράμει προετοιμάζοντας μουσικά και θεατρικά δρώμενα, τα οποία θα πλαισιώσουν τις ομιλίες. Για συμμετοχή εθελοντών/τριών συμπληρώστε την σχετική φόρμα (https://bit.ly/2K7hMSy).

Όποιος μαθητής ή μαθήτρια επιθυμεί να σταθεί ως ομιλητής στο κόκκινο χαλί του 3ου TEDxYouth@Rhodes και να μοιραστεί με το κοινό τη δική του ιδέα άξια διάδοσης θα πρέπει να καταθέσει την υποψηφιότητα του συμπληρώνοντας την σχετική φόρμα(https://bit.ly/3n42gpa) και στέλνοντας στοΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.ένα βίντεο διάρκειας περίπου 3 λεπτών, στο οποίο να παρουσιάζει τον εαυτό του και το θέμα της ομιλίας του, τονίζοντας την κύρια ιδέα και γιατί είναι άξια διάδοσης. 


ΚαταληκτικήημερομηνίαυποβολήςσυμμετοχώνείναιηΚυριακή 20/12/2020. 

Προτείνουμε σε όλους τους επίδοξους υποψήφιους ομιλητές να παρακολουθήσουν το 1ο και το 2οTEDxYouth@Rhodes  στο YouTube(όρος αναζήτησης TEDxYouth@Rhodes), και να προσπαθήσουν να εκφράσουν ακόμα πιο πρωτότυπες ιδέες μέσα από τις ομιλίες τους.

Το ταξίδι της προετοιμασίας των φετινών ομιλητών ξεκινάει τον Ιανουάριο του 2021 με σεμινάρια δημόσιας ομιλίας και πολλές δημιουργικές συζητήσεις με τους διοργανωτές, τους εκπαιδευτικούς των συμμετεχόντων σχολείων και τους ομιλητές των προηγούμενων διοργανώσεων.

Ακολουθώντας ευλαβικά όλα τα πρωτόκολλα υγειονομικής ασφάλειας κατά την περίοδο της πανδημίας CoViD-19, η οργανωτική επιτροπή επιφυλάσσεται να διαμορφώσει τις συνθήκες και τους κανόνες της διοργάνωσης λίγο πριν την ημερομηνία υλοποίησης με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζεται αφενός η υγεία και η ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων, αφετέρου η μαγευτική ατμόσφαιρα που χαρακτηρίζει τις εκδηλώσεις TEDxYouth.

Για περισσότερες πληροφορίες στείλτε email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.ή ακολουθήστε τη σελίδα της διοργάνωσης στο Facebook : www.facebook.com/tedxyouthrhodes .

ADVERTORIALS