Εργατικό Κέντρο: Καταγγέλλουμε το όργιο καταστολής και τρομοκράτησης που επιχειρεί η Β Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου στο νησί της Κω

Κοινωνια Πέμπτη, 19η Νοεμβρίου 2020
96dc66cad394ea0c6a937afa12623f28.jpg

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ -ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ-ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΓΙΟ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Το Εργατικό Κέντρο Βορ.Συγκ/τοςΔωδ/σου και τα συνυπογράφοντα σωματεία και φορείς καταγγέλλουν το όργιο καταστολής και τρομοκράτησης που επιχειρεί η Β Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου στο νησί της Κω,ενάντια στην οργανωμένη συνδικαλιστική δράση, ακολουθώντας πιστά τις εντολές της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα μετά την παρουσία της υπεράριθμης αστυνομικής δύναμης στην συμβολική μηχανοκίνητη πορεία ,προχθές 17 Νοέμβρη, η οποία τηρούσε όλα τα μέτρα προστασίας, καταλόγισε παράνομα πρόστιμα για «άσκοπες μετακινήσεις» σε εκλεγμένα μέλη της Διοίκησης του Β΄Βάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου της περιοχής δλδ του Εργατικού Κέντρου, αμφισβητώντας το δικαίωμα συμμετοχής των συνδικαλιστών που εξήγησαν τον σκοπό της συμβολικής πορείας ακόμα και μετά την επίδειξη των απαραίτητων εγγράφων.

Η προσπάθεια τρομοκράτησης συνεχίστηκε και την επόμενη μέρα , επιδιώκοντας την περιστολή της συνδικαλιστικής δράσης τοποθετώντας αστυνομικούς και οχήματα έξω από την πόρτα του κτιρίου του Εργατικού Κέντρου.!! ,τα οποία δεν απομακρύνθηκαν ούτε μετά την έντονη τηλεφωνική διαμαρτυρία του προεδρείου στην Αστυνομική Διεύθυνση.

Το Εργατικό Κέντρο Βορ. Συγκ/τοςΔωδ/σου και τα παρακάτω σωματεία δηλώνουν πως δε θα επιτρέψουν σε κανέναν να τους γυρίσει σε μαύρες εποχές, που ο λαός μας με τους αγώνες του έχει καταδικάσει και αποτινάξει από πάνω του. Το εργατικό κίνημα ούτε φιμώνεται ούτε τρομοκρατείται.

Ματαιοπονούν αν νομίζουν ότι θα υποταχτούμε και θα ανεχτούμε την βαρβαρότητά τους που νομιμοποιούν με αποφάσεις και νόμους ως τρόπο ζωής για μας και τις οικογένειες μας.

Απαιτούμε :

Να παρθούν πίσω τα αδικαιολόγητα πρόστιμα που καταλογίσθηκαν στην συμβολική μηχανοκίνητη εκδήλωση στις 17 Νοέμβρη που αποφασίστηκε από σωματεία και φορείς του νησιού.

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά την οργάνωση της 24ωρης Απεργίας στις 26 Νοέμβρη

Διεκδικούμε:

Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού

Υπερασπιζόμαστε τη ζωή και τα δικαιώματά μας

Τα Σωματεία

Σωματείο Ξεν/λων& Σερβιτόρων Κω

Σωματείο Ιδιωτικών Υπ/λων&Εμπ/λων Ν Κω

Σωματείο Συνταξιούχων Κω

Σύλλογος Γυναικών Κω (Μέλος ΟΓΕ)

Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Κω

Οι υπογραφές συνεχίζονται..

Το ΔΣ

19/11/20

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
25 °C
Τρίτη, 15 Ιουλίου 1:00ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency