Δημήτρης Καλλούδης: Μαθητικές αξίες πολιτισμού - ''Να δημιουργηθεί ΦΕΣΤΙΒΑΛ κινηματογράφου μαθητών''

Δημήτρης Καλλούδης: Μαθητικές αξίες πολιτισμού -  ''Να δημιουργηθεί ΦΕΣΤΙΒΑΛ κινηματογράφου μαθητών''

Άρθρο του Δημήτρη Καλλούδη

              

ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Ο μαθητικός πολιτισμός , δεν έχει να επιδείξει σημαντικά επιτεύγματα, στην εξέλιξη της κοινωνίας.

Ο κινηματογράφος έχει τεράστια παιδαγωγική αξία, γιατί διαμορφώνει τον καλό θεατή, τον συνειδητό πολίτη, καλλιεργεί την κρίση του και εξευμενίζει το ήθος του. Η ενασχόληση με τον κινηματογράφο συνιστά πολύτιμη συμβολή στην αναβάθμιση της ποιότητας της σύγχρονης ζωής. Η κινηματογραφική καλλιέργεια αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της διάπλασης μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας.

Τελευταία παρακολουθούμε από ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, επαίσχυντα προγράμματα που προσβάλλουν τον άνθρωπο και δημιουργούν ανεπανόρθωτα ψυχικά τραύματα. Χρέος και ευθύνη της πολιτείας είναι να διαφυλάξει την μαθητιώσα νεολαία από τέτοιου είδους προγράμματα και να δημιουργήσει συνθήκες που καλλιεργούν την σκέψη και την συνείδηση, έτοιμες να αντισταθούν στις προκλήσεις των καιρών. Πως όμως μπορεί να επιτευκτή αυτό?

ΠΡΟΤΑΣΗ:

O Δήμαρχος, η εκπαιδευτική κοινότητα και άνθρωποι με μεράκι και καλλιτεχνικό ένστικτο να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν ΦΕΣΤΙΒΑΛ κινηματογράφου μαθητών, που θα δώσει την δυνατότητα στους μαθητές, να αναδείξουν την δημιουργική δύναμη, και την ψυχική τους ευαισθησία που αποτελούν χαρακτηριστικά της νιότης. Είμαστε σίγουροι ότι, μικρά διαμάντια θα ξεπεταχτούν μέσα από μικρές ταινίες, με την συνεργασία ομάδων μαθητών που θα καθίσουν να σκεφτούν το θέμα, θα γράψουν το κείμενο, θα ασχοληθούν με το σενάριο, την σκηνοθεσία, το μοντάζ και θα ετοιμάσουν σε συνεργασία με τους καθηγητές και τους δασκάλους τα μικρά και καλόγουστα επιτεύγματα τους.

Αρχικά το ΦΕΣΤΙΒΑΛ θα περιοριστεί στο νησί της ΚΩ. Αργότερα να γίνει πανδωδεκανησιακό, και μετά, γιατί όχι, πανελλήνιο. Η ευκαιρία για το εκπαιδευτικό σύστημα είναι μεγάλη να αποδείξει ότι δεν περιχαρακώνεται στα στενά πλαίσια των τυπικών υποχρεώσεων και θα δώσει φτερά στην φαντασία των μαθητών, που θα τους ανοίξει νέους ορίζοντες ευρύτερους από τα πλαίσια της απλής μετάδοσης των γνώσεων.

Παράλληλα η Κως θα γεμίσει από κόσμο. Από δασκάλους, καθηγητές, μαθητές-δημιουργούς και γονείς. Υπάρχει κάτι καλύτερο στα ζοφερά τούτα χρόνια να επιδείξουμε?

Στηρίξετε την μαθητιώσα νεολαία, είναι το ΚΑΛΟ ΑΥΡΙΟ.

ADVERTORIALS