Σπουδαία δωρεά οφθαλμολογικού εξοπλισμού αξίας 72.000$ στο Νοσοκομείο Κω από τον Ροταριανό Όμιλο Κω - Η συνέντευξη τύπου & η παράδοση παραλαβή

Σπουδαία δωρεά οφθαλμολογικού εξοπλισμού αξίας 72.000$ στο Νοσοκομείο Κω από τον Ροταριανό Όμιλο Κω - Η συνέντευξη τύπου & η παράδοση παραλαβή

Το πρωί της Πέμπτης 8 Οκτωβρίου, ο Ροταριανός Όμιλος Κω παρέδωσε επίσημα στο Γενικό Νοσοκομείο Κω, οφθαλμολογικό εξοπλισμό αξίας 72.000$, ο οποίος αποκτήθηκε με πρωτοβουλία του τοπικού ομίλου και με συγχρηματοδότηση από Ροταριανούς Ομίλους του εσωτερικού και του εξωτερικού.

Πριν τα παράδοση παραλαβή των μηχανημάτων στο Νοσοκομείο της Κω, πραγματοποιήθηκε, συνέντευξη τύπου όπου τα μέλη του Ροταριανού Ομίλου Κω αναφέρθηκαν στη δωρεά αλλά και στη διαδικασία που ακολουθήθηκε.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο Διοικητής της 2470 περιφέρεια τους διεθνούς Ρόταρυ ροτ. Γεώργιος Μαύρος, ο οποίος σημείωσε πως η Παγκόσμια Ανθρωπιστική Οργάνωση Rotary σκοπό έχει να βελτιώσει την καθημερινότητα του ανθρώπου, αναφέροντας πως τα μηχανήματα που παραδόθηκαν σήμερα είναι αποτέλεσμα προσπαθειών που έχουν γίνει τα τελευταία 3 χρόνια, με την παγκόσμια χρηματοδότηση μέσω του Rotary.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Κω Αλέξανδρος Παπούλης, έδωσε τον λόγο στην οφθαλμίατρο του Νοσοκομείου και μέλους του Rotary Κω κ. Κατερίνα Γαβαλά η οποία στις δηλώσεις τις επεσήμανε πως η συγκεκριμένη δωρεά συμβάλει στο να παρέχονται καλύτερες υπηρεσίες υγείας στου ανθρώπους που ζουν στην περιφέρεια. 

Όπως ανέφερε η οφθαλμίατρος, τα μηχανήματα που παραδόθηκαν στο νοσοκομείο της Κω είναι ένας αγγειογράφος OCT και ένας οφθαλμικός υπήρεχος.

Ο εμπορικός Διευθυντής της εταιρείας System Vision, από όπου έγινε η αγορά των μηχανημάτων, κ. Αλεξόπουλος Θεόδωρος ανέφερε τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες των μηχανημάτων, τονίζοντας ότι το λογισμικό τους συνεχώς αναβαθμίζεται έτσι ώστε να μπορούν να παρέχονται συνεχώς κορυφαίες υπηρεσίες υγείας.

Ο κ. Τσαμπίκος Καματερός μέλος του Ροταριανού Ομίλου Κω και πρώην πρόεδρος του Ομίλου, αναφέρθηκε επιγραμματικά στη διαδικασία που ακολουθήθηκε καθώς και στα πρόσωπα που από το 2018 έπραξαν τα δέοντα για να συγκεντρωθούν τα χρήματα και να υλοποιηθεί η δωρεά, η οποία μάλιστα αποτελεί την μεγαλύτερη του Ομίλου στην Κω.


Στις 12:30 ακολούθησε η παράδοση - παραλαβή των μηχανημάτων στο νοσοκομείο της Κω, όπου υπογράφηκαν τα σχετικά έγγραφα από τον κ. Αλέξανδρο Παπούλη και τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κω κ. Σταμάτη Βασιλειάδη.

Στην παράδοση - παραλαβή το ''παρών'' έδωσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, ο Έπαρχος Κω - Νισύρου κ. Ιωάννης Καμπανής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κω κ. Ιωάννης Καλλούδης καθώς και η εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κω κ. Σταματία Κανταρζή. 

Δείτε παρακάτω τις δηλώσεις αλλά και φωτογραφίες.

ADVERTORIALS