Εκδήλωση των δικηγόρων στο Καστελλόριζο για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στην Αν. Μεσόγειο - Ποιοι θα συμμετάσχουν

Κοινωνια Πέμπτη, 17η Σεπτεμβρίου 2020
aabf8030ac68a448cfc30a09db831fd0.jpg

Το επίκαιρο ζήτημα της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών στην Ανατολική Μεσόγειο εξετάζει η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Σεπτεμβρίου 2020 με διοργανωτή την Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Καστελλόριζο.

H εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από τα site της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων (www.olomeleia.gr) και του ΔΣΑ (www.dsa.gr).

Ο σχετικός σύνδεσμος της εκδήλωσης στο Facebook είναι https://www.facebook.com

Το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

11.30΄ ΕΝΑΡΞΗ

Χορωδία Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Μαέστρος : Δημήτριος Καρούζος)

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ :

• Βασίλειος Περίδης, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου

• Γεώργιος Σαμψάκος, Δήμαρχος Μεγίστης,

• Ιωάννης Φλεβάρης, Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

• Πάνος Αλεξανδρής, Εκπρόσωπος Κυβέρνησης, Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Δικαιοσύνης

• Εκπρόσωποι Κομμάτων
- Γεώργιος Κατρούγκαλος, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
- Ανδρέας Λοβέρδος, Βουλευτής ΚΙΝΑΛ
- Μαρία Κομνηνάκα, Βουλευτής ΚΚΕ\

• Παναγιώτης Περάκης, Αντιπρόεδρος CCBE

• Δημήτρης Βερβεσός, Πρόεδρος Ολομέλειας Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος,

12.15΄ ΟΜΙΛΙΕΣ

• Προκόπιος Παυλόπουλος, τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας : «Η αμυντική θωράκιση των ελληνικών νησιών του Αιγαίου κατά το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο»

• Κώστας Υφαντής, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Παντείου Πανεπιστημίου : «Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις στη σκακιέρα της Ανατολικής Μεσογείου»

• Μαρία Γαβουνέλη, Αναπλ. Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών : «Θαλάσσιες ζώνες : Η συμφωνία με την Ιταλία»

• Πέτρος Λιάκουρας, Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου Πανεπιστημίου Πειραιά : «Θαλάσσιες ζώνες : Η συμφωνία με την Αίγυπτο»


14.00΄ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

• Νίκος Ανδρουλάκης, Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου : «Το νέο πλαίσιο των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας»

• Καταπόδης Γεώργιος, Πρόεδρος ΕΑΑΔΗΣΥ, τέως Πρόξενος Ελλάδος στη Σμύρνη : Η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και το «αδιαπραγμάτευτο» των ελληνοτουρκικών σχέσεων»

• Στέλιος Γρηγορίου, Δικηγόρος, LLM (LSE) : «Ο ρόλος των νήσων στην οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών»

• Γεώργιος Αναστασόπουλος, Δικηγόρος, LLM : «Η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και η συνεισφορά της στην ενεργειακή πολιτική»

• Κωνσταντίνος Κεράτσας, Δικηγόρος «Η επιβολή του ισχυρού στο Δίκαιο της Θάλασσας»


14.30΄ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ


14.50΄ Χορωδία Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
revma_091011.jpg
Πολύωρη διακοπή ρεύματος λόγω ζημιάς στο εργοστάσιο του ΔΕΔΔΗΕ στο Μαστιχάρι

Λίγο πριν τις 10 το πρωί της Κυριακής σημειώθηκε το black out. Μέχρι τις 12 θα επανέλθει το ρεύμα σε όλο το νησί.

stighmiotipo-othonis-2025-07-06-093245.png
Οι ΠΥΞ ΛΑΞ έρχονται στην Κω

Μεγάλη συναυλία την Παρασκευή 18 Ιουλίου στο Δημοτικό Γήπεδο Πυλίου

foibosdrone.jpg
kos3x3.gr: Οδηγός για το μεγαλύτερο μπασκετικό γεγονός της Κω

Το kos3x3.gr είναι μια πλήρως οργανωμένη και φιλική προς τον χρήστη ιστοσελίδα, ιδανική για όσους θέλουν να λάβουν μέρος ή να παρακολουθήσουν το τουρνουά.

15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
22 °C
Δευτέρα, 7 Ιουλίου 3:05ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency