Την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου θα υπογραφεί Συμφωνητικό Συνεργασίας μεταξύ των Special Olympics Hellas και του Δήμου Καλύμνου

Την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου θα υπογραφεί  Συμφωνητικό Συνεργασίας μεταξύ των Special Olympics Hellas και του Δήμου Καλύμνου
 
 
SpecialOlympicsHellas: Απ’ άκρη, σ’ άκρη, σε όλη την Ελλάδα!
 
Νέο Τοπικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα bowling στην Κάλυμνο
 
                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 16/9/2020
 
Ένας νέος κύκλος ανοίγει για το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα τωνSpecialOlympicsHellas!Συνεχίζουμε το δεύτερο έτος του Προγράμματος δημιουργώντας  νέες ευκαιρίες για άτομα με νοητική αναπηρία και τις οικογένειές τους,αυτή τη φορά στην όμορφηΚάλυμνο. Το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα πουυλοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος είναι ένα τριετές ολοκληρωμένο πρόγραμμα επέκτασης σε 21 πόλεις και στις 12 Περιφέρειεςκαι ξεκινά και επίσημα στην Κάλυμνο,με το άθλημα του Βowling.
 
Την Παρασκευή 18.9.2020 σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Καλύμνου στις 11 π.μ., θα υπογραφεί Επίσημο Συμφωνητικό Συνεργασίας μεταξύ των Special Olympics Hellas και του Δήμου Καλύμνου. Στη τελετή θα συμμετέχει ο Πρόεδρος καιΠρέσβυς ε.τ κύριος Διονύσιος Κοδέλλας και στελέχη των SpecialOlympicsHellas, καθώς και ο Δήμαρχος Καλύμνου κύριος Δημήτρης Διακομιχάλης με αντιπροσωπεία του Δήμου.
 
Η παρουσία των SpecialOlympicsHellasσε ένα ακόμη νησί της Δωδεκανήσου είναι έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσης του Οργανισμού νασυνεχίσει ακούραστα να δίνει τη δυνατότητα σε αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα να αναπτυχθούν σωματικά, νοητικά, κοινωνικά και πνευματικά, μοιραζόμενοι τη χαρά που ο αθλητισμός προσφέρει, σε ένα περιβάλλον σεβασμού και αποδοχής. 
 
Η έναρξη του Τοπικού Αναπτυξιακού Προγράμματος SpecialOlympicsHellasστην Κάλυμνο αποσκοπεί στην -χωρίς οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση- ενίσχυση της συμμετοχής ατόμων με νοητική αναπηρία σε αθλητικά προγράμματα σε Τοπικό, Περιφερειακό και Εθνικό επίπεδο, καθώς και σε παγκόσμιους  αγώνες SpecialOlympics. 
 
Στο επίκεντρο της φιλοσοφίας του Κινήματος των SpecialOlympicsHellasείναι η ένταξη όσο το δυνατό περισσότερων ατόμων με αναπηρία στο κοινωνικό σύνολοκαθώς και η ευρύτερη ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και γίνεται πράξη μέσω του ΑναπτυξιακούΠρογράμματος.