Δείτε τη σχετική ενημέρωση από την σελίδα Βιοποικιλότητα της Κω
Η απειλούμενη μεσογειακή φώκια !
Πριν από λίγες μέρες στη μαρίνα της Κω βρέθηκε μια μεσογειακή φώκια ,αλλιώς γνωστή ως #Monachus_monachus .Την παρατήρηση αυτή την έκανε ο φίλος μας ,κύριος Γιώργος Πασσανικολάκης , τον οποίο ευχαριστούμε πολύ !
Η μεσογειακή φώκια είναι ένα είδος που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και κινδυνευει με αφανισμό ❗️Υπολογίζεται ότι συνολικά υπάρχουν λιγότερα από 600 άτομα του είδους ενώ στην Ελλάδα ζει και αναπαράγεται ο μισός περίπου παγκόσμιος πληθυσμός της, δηλαδή 250 με 300 άτομα.
Είναι η δεύτερη τοποθεσια που έχει καταγράφει η φώκια στην Κω , και είναι σημαντικό να συλλέγουμε τις παρατηρήσεις ώστε να υπάρχει μια εικόνα του πληθυσμού της !
Προσέχουμε να μην της πλησιάζουμε και να μην τις ενοχλούμε , ούτε να τις ταΐζουμε , μακάρι να συνεχίζουν να υπάρχουν μεσογειακές φώκιες και να ανακάμψει ο πληθυσμός τους
MOm - Monachus monachus
WWF Greece
Περισσότερα για την μεσογειακή φώκια στην σελίδα της MOm-> https://el.mom.gr/
Παρά τις επανειλημμένες αναφορές κατοίκων προς τον δήμο, την αστυνομία και την εισαγγελία, ο χώρος συνεχίζει να βρίσκεται σε άθλια κατάσταση.
Το περιστατικό σημειώθηκε με αφορμή τη μεταξύ τους δικαστική διαμάχη.
Θα απονεμηθούν τα Αριστεία και τα Βραβεία στους αριστούχος, καθώς και το Βραβείο με το επετειακό λεύκωμα «Βραβείο Σταμάτης Κ. Μανούσης».