ΔΟΠΑΒΣ: Ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά

ΔΟΠΑΒΣ: Ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά που διοργάνωσε ο ΔΟΠΑΒΣ στα Θερινά Ιπποκράτεια 2020. Το πρόγραμμα διεξήχθη στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Κω από 20 Ιουλίου μέχρι 14 Αυγούστου με τη συμμετοχή 75 παιδιών ηλικίας 6 έως 12 ετών και περισσότερους από 30 εκπαιδευτές που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς.

Πολύτιμη η στήριξη απ΄ όλα τα στελέχη του ΔΟΠΑΒΣ, που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν θερμά την ιδέα της επαναφοράς του προγράμματος, και ειδικότερα από τους : Μυρσίνη Χατζηλιαμή ως υπεύθυνη του προγράμματος, Θανάση Πουλιού, Νίκο Γκαναβούρα, Μαριέτα Γιαλλίζη, Στέργο Χατζηστέργο, Γιάννη Καπερώνη και Βασίλη Κεφάλα ως εκπαιδευτές καθώς και Νικολέτα Καίσερλη ως προσωπικό γενικών καθηκόντων από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου.

Στη διάρκεια των 5 εβδομάδων τα παιδιά ασχολήθηκαν με ποικίλες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες που συνέβαλαν στη βελτίωση των δεξιοτήτων τους, στην κοινωνικοποίηση τους καθώς και στην ενδυνάμωση του πνεύματος της ομαδικής συνεργασίας αλλά και της αυτοπεποίθησης τους.

Στο πρόγραμμα εφαρμόζονταν καθημερινά θερμομέτρηση των παιδιών , απουσιολόγιο , ιατρική βεβαίωση, υπεύθυνη δήλωση γονέων και κηδεμόνων για μετακίνηση σε εξωτερικούς χώρους, εκ περιτροπής συμμετοχή σε ολιγομελή τμήματα, τακτική απολύμανση χώρου και εξοπλισμού.

Αναλυτικά:

ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

Μαθήματα Φυσικής με πειράματα με τον καθηγητή Φυσικής Γιάννη Παπαδάκη και Ρομποτική με τον καθηγητή Πληροφορικής Αλέξανδρο Καίσερλη με εκπαιδευτική ρομποτική της Lego.

ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

-Επαφή με την φύση, μέσω κηπουρικής με τον γεωπόνο Σταύρο Φρούντζα , προϊστάμενο από την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου

-Μαθήματα Κυκλοφοριακής Αγωγής από τους Δημοτικούς Αστυνόμους Δημοσθένη Σπανό και Ειρήνη Ζουμπά και το Τμήμα Ποδηλασίας τον Κ.Α.Ο Φιλίνος, με τον Χρήστο Σιδέρη

-Επίσκεψη και περιήγηση σε αρχαιολογικούς χώρους με την αρχαιολόγο Ντόρα Γρηγοριάδου

-ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ

-Παιχνίδια αυτογνωσίας, κατασκευών και γλωσσικά παιχνίδια με τις εκπαιδευτικούς Παντελάκη Ασπασία, Λιβυδίκου Χριστίνα, Μαργαρίτη Γιάννα, Αρχοντάκη Κατερίνα, Μπίλλη Σέβη, Διακοπαναγιώτη Ελένη και Ρούσου Μαρία.

ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΩ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ

-Γνωριμία με τη μουσική και τα μουσικά όργανα με τους αρχιμουσικούς Θανάση Πουλιού και Νίκο Γκαναβούρα

-Εκμάθηση παραδοσιακών Χορών με τη δασκάλα χορού Ελένη Δρόσου

-Θεατρικό παιχνίδι και παιχνίδι με κούκλες κουκλοθεάτρου με την Ορφανού Χρύσα, το Θεατρικό Σύλλογο Δωδεκανήσου με τη θεατρολόγο Βίκυ Θεολόγη και την ομάδα του Εικαστικού Θέατρου Κούκλας «Πράσσειν Άλογα» με την ηθοποιό - σκηνοθέτη Εμμανουέλα Καποκάκη.

- Ζωγραφική από τον όμιλο Κώων Ερασιτεχνών Ζωγράφων « Ο Απελλής» με τους Ερασιτέχνες Ζωγράφους Αγρέλλη Ξανθίππη, Ιερομνήμωνος Ευγενία και Ηλιάδη Τάσο

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

-Εκπαίδευση πρώτων βοηθειών από τους εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και το τμήμα Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

-Κινητικές δεξιότητες ,παραδοσιακά παιχνίδια, αθλοπαιδιές και μουσικοκινητικό παιχνίδι με τους καθηγητές φυσικής αγωγής Μαριέτα Γιαλλίαζη, Βασίλη Κεφάλα και Γιάννη Καπερώνη στο Αθλητικό Πολύκεντρο και στο Νέο Στάδιο Ανταγόρα.

ΥΓΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

-Μαθήματα παρασκευής τροφίμων στις εγκαταστάσεις της ΑΝΚΩ με τον σεφ Δανιήλ Χατζαρίδη και μαθήματα ζαχαροπλαστικής με την pastry chef Ηρώ Ιωαννίδου

ΠΡΟΒΟΛΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

-Προβολή ταινίας animation με τίτλο ‘’Ο ευγενικός κύριος Λινκ ΄΄στον κινηματογράφο ‘’Ορφέα’’.

‘’Κλείσαμε φέτος με την υπόσχεση να ξαναβρεθούμε του χρόνου με ένα εξίσου ενδιαφέρον πρόγραμμα και με τη δέσμευση αυτή η δράση να υλοποιηθεί για όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά στην πόλη και στις κοινότητες. Για εμένα ήταν ένα στοίχημα που κερδίσαμε όλοι μαζί και πετύχαμε με ασφάλεια , σοβαρότητα και υπευθυνότητα να προσφέρουμε ένα πολύ αξιόλογο πρόγραμμα στα παιδιά με πολύ κέφι , φαντασία και δημιουργικότητα. Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε’’ δήλωσε η αντιδήμαρχος Σέβη Βλάχου υπογραμμίζοντας πως Τα Μικρά Ιπποκράτεια , όπως ονόμασε το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης, άξιζε την προσπάθεια αφού τα χαρούμενα πρόσωπα των παιδιών ήταν η καλύτερη επιβράβευση για τους διοργανωτές και για όλους τους εκπαιδευτές.

Γραφείο ενημέρωσης

Τμήμα Πολιτισμού