Μάσκες και στο κατάστρωμα των πλοίων από σήμερα

Μάσκες και στο κατάστρωμα των πλοίων από σήμερα

Η αύξηση στην πληρότητα των πλοίων έφερε και την υποχρεωτική χρήση μάσκας προσώπου για τους επιβάτες ακόμα και στον χώρο του καταστρώματος.

Την υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας προσώπου για τους ταξιδιώτες στα πλοία, ακόμα και στον χώρο του καταστρώματος, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Η συγκεκριμένη απόφαση, ελήφθη στο πλαίσιο της απόφασης για αύξηση στην πληρότητα των πλοίων αλλά και λόγω της παρατηρούμενης αύξησης κρουσμάτων κοροναϊού στη χώρα τις τελευταίες ημέρες, ενώ όπως υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, το μέτρο για τη χρήση μάσκας θα ισχύσει μέχρι τις 18 Αυγούστου. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης, αυξάνεται τη πληρότητα στα πλοία ακτοπλοΐας, από 60 στο 80% για σκάφη χωρίς καμπίνες και από 65 στο 85% για πλοία με καμπίνες.

Όπως δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας «η συμμόρφωση στο μέτρο είναι κρίσιμη ώστε να μην ληφθούν δραστικότερα μέτρα περιορισμού της πληρότητας των πλοίων».

.

Ο υπουργός Τουρισμού, Γιάννης Πλακιωτάκης από την πλευρά του, χαρακτήρισε «επιβεβλημένη» την απόφαση, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα αύξηση στην πληρότητα των πλοίων, επισημαίνοντας ότι οι αλλαγές αυτές είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω λαμβάνονται μετά από εισηγήσεις των ειδικών.

ADVERTORIALS