Έπαρχος Κω προς αρμόδιους φορείς: Να γίνει εντατικοποίηση των ελέγχων, για την τήρηση των μέτρων περιορισμού της διασποράς της νόσου covid-19

Έπαρχος Κω προς αρμόδιους φορείς:  Να γίνει  εντατικοποίηση των ελέγχων, για την τήρηση των μέτρων περιορισμού της διασποράς της νόσου covid-19

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΑΡΧΟΥ ΚΩ-ΝΙΣΥΡΟΥ

 

Κως 03/08/2020

 

ΠΡΟΣ:

  • Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, κ. Νικόλαο Χαρδαλιά.
  • Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
  • Εθνική Αρχή Διαφάνειας.
  • Β΄Αστυνομική Δ/νση Κω.
  • Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Δ/νση Ν. Αιγαίου, Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Δ/ντή, κ. Ιωσήφ Κανακουσάκη, Υποστράτηγο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Δήμαρχο Κω, κ. Θεοδόση Νικηταρά.

 

ΘΕΜΑ: «Eντατικοποίηση των ελέγχων, αναφορικά με την πιστή-απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων περιορισμού της διασποράς της νόσου covid-19.»

 

Αξιότιμοι κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή και με την θεσμική ιδιότητα του Έπαρχου Κω-Νισύρου, θα ήθελα να ζητήσω την εντατικοποίηση των ελέγχων, αναφορικά με την πιστή-απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων περιορισμού της διασποράς της νόσου covid-19.

Η αλήθεια είναι ότι κατά την πρώτη φάση της πανδημίας η χώρα μας κατόρθωσε να διαχειριστεί με επιτυχία το πρωτοφανές για τα υγειονομικά δεδομένα φαινόμενο, καθιστάμενη παράλληλα -σε διεθνές επίπεδο- σημείο αναφοράς. Την ίδια χρονική στιγμή που γειτονικά κράτη αλλά και χώρες που φημίζονται για τις αναβαθμισμένες ιατρικές τους υπηρεσίες μαστίζονταν από τη συγκεκριμένη ασθένεια, η Ελλάδα με σχέδιο, στοχοπροσήλωση, οργάνωση και προγραμματισμό γινόταν θετικό παγκόσμιο παράδειγμα προς μίμηση. 

Δυστυχώς όμως, τελευταία , παρατηρείται μια χαλάρωση και εν μέρει ένας μη δικαιολογημένος εφησυχασμός  με αποτέλεσμα να ελλοχεύει πάντοτε το αρνητικό φαινόμενο της υποτροπής και αναζωπύρωσης.

Θεωρώ φρόνιμο και ως ιατρός, να κρούσω έγκαιρα τον κώδωνα του κινδύνου και να ζητήσω επισήμως από όλους τους εποπτικούς-ελεγκτικούς μηχανισμούς (Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Εθνική Αρχή Διαφάνειας- Ελληνική Αστυνομία) να συνεχίσουν με την ίδια και περισσότερη ζέση να πράττουν τα δέοντα. 

Στο σημείο αυτό θα ήταν παράλειψή μου να μην ευχαριστήσω- για τη μέχρι σήμερα προσφορά, ευαισθησία αλλά και τον άκρατο επαγγελματισμό που έχει επιδείξει-  τον Αστυνομικό Διευθυντή Κω κο Πιπέρη Ευάγγελο, ο οποίος στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης στη μάχη για την υιοθέτηση και εφαρμογή σχετικών νόμων και κείμενων διατάξεων.

Κλείνοντας θα ήθελα να μεταφέρω σε όλους ανεξαιρέτως τους συντοπίτες μου την αναγκαιότητα πρώτα οι ίδιοι να πειστούν για τη σπουδαιότητα της τήρησης των μέτρων ασφαλείας αναλογιζόμενοι  την έννοια της ατομικής ευθύνης και επιπρόσθετα ότι είναι ανεπίτρεπτο και έξω από την κουλτούρα μας ο στιγματισμός κάθε ανθρώπου που πάσχει από οποιοδήποτε λοιμώδες νόσημα. Τέτοιου είδους πράξεις είναι κατακριτέες. Θα ήθελα τελειώνοντας, να προτρέψω φορείς και συλλόγους να αποφεύγουν και ει δυνατό να ακυρώσουν κάθε είδους εκδήλωση σε κλειστό ή ανοικτό χώρο, που θα επιφέρει συνωστισμό και ειδικά με μη χρήση μάσκας, η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει εστία υπερμετάδοσης του αόρατου θανατηφόρου ιού.

Με εκτίμηση

 

Ο Έπαρχος Κω - Νισύρου Ιωάννης Καμπανής

ADVERTORIALS