Εργατικό Κέντρο: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, 1 ΙΟΥΛΗ στις 11 το πρωί έξω από Νοσοκομείο Κω

Εργατικό Κέντρο: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, 1 ΙΟΥΛΗ στις 11 το πρωί έξω από Νοσοκομείο Κω

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ : 1 ΙΟΥΛΗ στις 11 πρωί έξω από Νοσοκομείο

Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου χαιρετίζει και στηρίζει τον αγώνα σε ένα πολύ δύσκολο, αυτήν την περίοδο, εργασιακό χώρο, αυτόν του νοσοκομείου της Κω.

Απευθυνόμαστε σε όλους και όλες τους εργαζόμενες/οι, στους άνεργους και συνταξιούχους, τους μικροεπαγγελματίες του τουρισμού και του εμπορίου ,τους μικροπαραγωγούς ,τους νέους επιστήμονες

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο μιας νέας οικονομικής κρίσης που επιταχύνεται και οξύνεται λόγω της πανδημίας. Όλοι εμείς βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά δύσκολη θέση. Χωρίς μεροκάματο , χωρίς την δυνατότητα     να εξασφαλίσουμε  μια   στοιχειώδη   αξιοπρεπή διαβίωση, ανήμποροι    να ανταποκριθούμε σε βασικές μας υποχρεώσεις.

Η Ε.Ε και η κυβέρνηση φροντίζουν   να ενισχύουν τους μεγάλους ομίλους με πακτωλό χρημάτων , επιδοτήσεις , φοροαπαλλαγές , εισφοροαπαλλαγές και φτηνούς εργαζομένους.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες έρχονται να ανοίξουν τα ξενοδοχεία στην περιοχή μας. Θα ξεκινήσει μία τουριστική σεζόν η οποία δεν θα έχει προηγούμενο. Όχι μόνο από την σκοπιά της προσέλευσης των τουριστών η οποία θα είναι μειωμένη. Αλλά και από την σκοπιά των δικαιωμάτων των εργαζομένων στον τουρισμό και γύρω από αυτόν.

Το μπαράζ αντεργατικών μέτρων το τελευταίο διάστημα, προκαλεί μεγαλύτερο φόβο για όσους βρεθούν να δουλεύουν για τους όρους που θα επιβάλλει η εργοδοσία ,αλλά και για την ίδια τους την υγεία αφού ότι μέτρα παρθούν σε ξενοδοχειακές μονάδες απέναντι στον κορονοϊό είναι καθαρά προαιρετικά.

Απ' όπου κι αν το πιάσεις, όπως κι αν το δεις, από παντού επιβεβαιώνεται ότι ο πραγματικός ιός είναι η πολιτική που θεωρεί την Υγεία εμπόρευμα, τους εργαζόμενους αναλώσιμους και τον ασθενή πελάτη, με ή χωρίς πανδημία.

Η κυβέρνηση της ΝΔ , ισχυρίζεται πως διαχειρίστηκε σοφά την πανδημία ,θέλοντας να αποσπάσει την συναίνεση και την ανοχή του λαού μπροστά στα δύσκολα που καταστρώνει.’Ομως:

 • Δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.   Αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο της Κω υπολειτουργεί με το πέρασμα μίας καραντίνας που το βρήκε όπως και πριν υποστελεχωμένο, χωρίς τα απαραίτητα φάρμακα και εξοπλισμό ώστε να λειτουργήσει. Μια ίδια κατάσταση και χειρότερη ζουν οι κάτοικοι των χωριών, όπου το καινούριο Κέντρο Υγείας της Αντιμάχειας λειτουργεί με μόλις ένα γιατρό.

Αυτή η γύμνια του συστήματος υγείας     πάντα αποτελούσε πληγή και για το νησί μας.

Ακόμη πιο έντονα   στη περίοδο πανδημίας , μας προκαλεί   μεγαλύτερη ανασφάλεια και λόγω της δυσκολίας διασύνδεσής   με νοσοκομεία αναφοράς όπου υπάρχουν ΜΕΘ και δυνατότητα αντιμετώπισης ενδεχομένων κρουσμάτων.

Τα οξυμένα αυτά προβλήματα έβγαλαν ακόμα και κατά τη διάρκεια της καραντίνας ,τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο της Κω στον δρόμο του αγώνα οι οποίοι κατέθεσαν ρεαλιστικά και αυτονόητα αιτήματα , ζήτησαν από την κυβέρνηση την ικανοποίησή   τους.

Δίπλα τους βρέθηκαν εργαζόμενοι σωματεία και φορείς από άλλους κλάδους , απλός λαός του νησιού απαιτώντας να θωρακιστεί το δημόσιο σύστημα υγείας καθώς και ανθρώπινες -ασφαλείς συνθήκες δουλειάς .

Η κυβέρνηση σε εφαρμογή όλων των αντιδραστικών οδηγιών και αποφάσεων με τα μέλη της ευρωπαϊκής ένωσης ,απάντησε :

 • με καταστολή
 • με το πρόγραμμα συν-εργασία που επιτρέπει στην μεγάλη εργοδοσία να κάνει ότι θέλει , με τα ψίχουλα των 800 ευρώ για χιλιάδες εργατικές οικογένειες
 • με εισόδημα 534 ευρώ στους ξενοδοχοϋπάλληλους μέχρι τον Σεπτέμβρη
 • με μηδέν εισόδημα για χιλιάδες άλλους που βρέθηκαν άνεργοι
 • με απολύσεις

ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ τον αγώνα μας για την προστασία της Υγείας μας και της ζωής μας πιο μαζικά και αποφασιστικά.

Γιατί αυτό που νοσεί και μάλιστα ανίατα, είναι το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης, που υποτάσσει την επιστημονική γνώση και τα επιτεύγματά της στους απάνθρωπους νόμους της αγοράς και του κέρδους, αντί να τις κινητοποιεί για την ικανοποίηση των σύγχρονων και διευρυμένων λαϊκών αναγκών.

Δεν θα αφήσουμε ούτε στην τύχη , ούτε στα οικονομικά συμφέροντα την   ζωή του λαού , τη ζωή των παιδιών μας, τη δημόσια υγεία .

Σήμερα , αύριο , διαρκώς , χωρίς καθυστερήσεις , δίπλα στα αιτήματά μας για το δικαίωμα στο εισόδημα , στην εργασία , στην δημόσια και δωρεάν παιδεία , εντάσσουμε και βάζουμε ψηλά το αίτημα :

ΘΩΡΑΚΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ικανοποιήστε τα δίκαια και επιτακτικά αιτήματα των υγειονομικών, όλων των κατοίκων

 • Πλήρη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό όλων των δημόσιων δομών υγείας. Mονιμοποίηση των συμβασιούχων στο χώρο της υγείας τώρα.
 • Ανάπτυξη του απαραίτητου αριθμού κλινών ΜΕΘ με άμεση πρόσληψη μόνιμου εξειδικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και αναγκαίου εξοπλισμού.
 • Άμεση και ανελλιπή χορήγηση των κατάλληλων Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) σε όλους τους εργαζόμενους στις δομές υγείας.
 • Μόνιμο μηχανισμό επιδημιολογικής επιτήρησης και δειγματοληπτικής παρακολούθησης της επιδημίας. Ενίσχυση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας με μόνιμο προσωπικό. Διαγνωστικούς ελέγχους με επιστημονικά κριτήρια, με επίταξη των διαγνωστικών μέσων του ιδιωτικού τομέα.
 • Να ενισχυθούν άμεσα με μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό όλες οι δομές της ΠΦΥ για να παρέχουν τις αναγκαίες ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες στο λαό.
 • Ένταξη του προσωπικού στα ΒΑΕ.
 • Στελέχωση και εξοπλισμό του ΕΚΑΒ


 

ΠΑΡΤΕ   ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ. Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΣΑΣ.

                                                                24/06/2020

*ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Manolis Xatziantoniou desk