Κίνηση Πολιτών: Ο Θεός να μας φυλάει...

Κίνηση Πολιτών: Ο Θεός να μας φυλάει...

Ο Θεός να μας φυλάει...

Παρακάτω, γίνεται αναφορά, μετά από μικρή έρευνα, σε ένα από τα καθημερινά περιστατικά, που αφορούν στην ασφάλεια των πολιτών .

Ατύχημα είχε ο φίλος Αντώνης, πέφτοντας από μία πέργκολα.

Αφού διεκομίσθη στο νοσοκομείο, οι γιατροί διέγνωσαν αιμάτωμα και κάταγμα στο κεφάλι κι έκριναν απαραίτητη την αερομεταφορά του σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας, προκειμένου να διασωληνωθεί σε κάποια εντατική.

Η ώρα είναι 12:30μμ κι αρχίζει ο αγώνας για τη διακομιδή του τραυματία.

Ειδοποιείται το ΕΚΑΒ κεντρικά από το νοσοκομείο μας, όμως οι ώρες περνούν και μέσο μεταφοράς δεν έρχεται.

Όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, επιστρατεύονται όλα τα πολιτικά μέσα, τοπικά και κεντρικά.

Παρά τις διαβεβαιώσεις των πολιτικών, το νοσοκομείο λέει ότι μέσο δεν έχει ξεκινήσει.

Οι προσπάθειες των συγγενών είναι αγωνιώδεις.

Το σύστημα, ο κρατικός μηχανισμός -όπως συνήθως- δεν λειτουργούν. Τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά κι όλοι, ανεξαιρέτως, υπόσχονται πως χάρη στη δική τους μεσολάβηση έρχεται το ΕΚΑΒ. Δε βαριέσαι…Λόγια πολιτικών που αποσκοπούν στην ωραιοποίηση καταστάσεων..

Εντούτοις, το νοσοκομείο εξακολουθεί να διαβεβαιώνει ότι μέσον δεν έχει πετάξει με προορισμό την Κω.

Η ώρα είναι περίπου 7.00 μμ.

Η οικογένεια απογοητευμένη, εξουθενωμένη και όντας μέσα στην αγωνία για τον άνθρωπό τους, κάλεσε ιδιωτικό ελικόπτερο, το οποίο φτάνει στην ώρα του. Αναγκάζεται επιπλέον, να βάλει και ιδιωτικό ασθενοφόρο, διότι το δημόσιο δε συμμετέχει, όταν προσλαμβάνονται ιδιώτες…(οι οποίοι βέβαια, προσελήφθησαν λόγω μη εμφάνισης αυτών του δημοσίου!!).

Οι γιατροί ετοιμάζουν τον τραυματία γι’ αερομεταφορά και στις 10.30μμ εν τέλει φτάνουν στην εντατική νοσοκομείου.

Οι Ρόδιοι βουλευτές μας, παρά τις έντονες εκκλήσεις των οικείων του, δεν κατόρθωσαν να κινήσουν τον σάπιο κρατικό μηχανισμό. Γιατί άραγε; Δε τους ενδιαφέρει η Κως; Μήπως το πεδίο δράσης τους ήταν ως εκεί; Μήπως υποσχέθηκαν, αλλά δεν έπραξαν τα δέοντα;

Όταν χρειάζονται κάτι οι πολίτες έως πότε θα απευθυνόμαστε στους “σύγχρονους αγάδες” βουλευτές ; Έως πότε κύριοι δεν θα λειτουργεί το Κράτος ;

Όπως και να ‘χει το θέμα, εδώ, στην Κω είμαστε εκτεθειμένοι ιατρικά. Το λέμε χρόνια και το κακό είναι ότι όλοι οι βουλευτές είναι παλαιοί, με πείρα. Δεν είναι πρωτάρηδες, άρα οι ευθύνες τους είναι κάτι παραπάνω από μεγάλες.

Το ερώτημα είναι : αν η οικογένεια δεν έβαζε το χέρι της βαθιά στην τσέπη, τι θα γινόταν ο τραυματίας; Κρίμα, στις υποσχέσεις των πολιτικών από παλαιά έως σήμερα, για νέο, σύγχρονο νοσοκομείο στο νησί του Ιπποκράτη. Έπεα πτερόεντα που πέρασαν και δε θα ξανάρθουν.

Ως κάτοικοι της Κω, θα μείνουμε με τον τρόμο ενός νέου ατυχήματος, ενός νέου Αντώνη, μέχρι να συνειδητοποιήσουμε την ανυπαρξία του κράτους και να κάμουμε κάτι.

Το νησί που γιάτρεψε τον κόσμο, δεν μπορεί πια να γιατρέψει τους κατοίκους του.

Κρίμα, κύριοι βουλευτές... Κρίμα!

Μοναδική ακτίνα φωτός είναι η διαβεβαίωση των ιατρών της Αθήνας, ότι οι ιατροί της Κω έκαναν άριστη δουλειά, πριν τη διακομιδή του τραυματία.

Για την Κίνηση Πολιτών

Ο πρόεδρος

Βαγγέλης Τζόγιας

Υγ Αν έθιγα το θέμα μόνο ως Βαγγέλης Τζόγιας, να ξέρετε κύριοι βουλευτές ότι θα παρέλειπα το πρώτο ύψιλον στη λέξη «βο(υ)λευτές» Ο Θεός να μας φυλάει...

ADVERTORIALS