Η ΕΓΕ ΚΩ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Κοινωνια Παρασκευή, 5η Ιουνίου 2020
47a4045517607c80e81627efdd2d6ea0.jpg

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η 5η Ιουνίου καθιερώθηκε κατά την πρώτη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το περιβάλλον στη Στοκχόλμη το 1972, ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με στόχο να υπενθυμίσει στους κατοίκους του πλανήτη ότι το μέλλον τους είναι άμεσα συνυφασμένο με το μέλλον των οικοσυστημάτων, άρα και η ευθύνη προστασίας αποκλειστικά δική τους.

Για το 2020,σύμφωνα με τον ΟΗΕ, το θέμα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος το 2020 είναι η βιοποικιλότητα. Ο φετινός εορτασμός γίνεται στη σκιά της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Την περίοδο του εγκλεισμού επανεκτιμήσαμε τη φύση γύρω μας, αλλά σήμερα πάλι κυριαρχεί η αλαζονεία απέναντι στη φύση και η ανθρωπότητα πληρώνει με βαρύ τίμημα την αλαζονεία της απέναντι στη φύση και την προσήλωσή της στη μονόπλευρη «κερδοφόρα» ανάπτυξη.

Η κλιματική αλλαγή που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού. Η αλόγιστη κατασπατάληση φυσικών και ενεργειακών πόρων, η αυξανόμενη ρύπανση της ατμόσφαιρας, του εδάφους και των υδάτων, η άνοδος της θερμοκρασίας του πλανήτη και το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η πανδημία έχουν αναδειχθεί σε υπαρξιακή απειλή για τον άνθρωπο. Ειδικά σε περιόδους οικονομικής , υγειονομικής και κοινωνικής κρίσης, το περιβάλλον γίνεται περισσότερο ευάλωτο στην εκμετάλλευση και η ευθύνη μας για την αναστροφή της καταστροφής του είναι μεγαλύτερη .

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι η μεγάλη ηθική, πολιτική και οικονομική πρόκληση της εποχής μας. Απαιτεί εμπέδωση περιβαλλοντικής και πολιτιστικής συνείδησης, τόσο ατομικής όσο και συλλογικής. Απαιτεί ένα νέο τρόπο σκέψης , μια νέα ηθική στάση απέναντι στο περιβάλλον και στις άλλες μορφές ζωής. Ο σχεδιασμός οποιασδήποτε αναπτυξιακής δράσης πρέπει να διαμορφώνεται και να υλοποιείται με όρους και προϋποθέσεις ισορροπίας, βιωσιμότητας και αειφορίας.

Είναι η προσωπική μας οφειλή για τον τόπο που μας φιλοξενεί και μας ζει.

Ε.Γ.Ε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
stighmiotipo-othonis-2025-07-05-112058.png
ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Ενισχύεται η αστυνόμευση σε Ρόδο και Κω - Νέο προσωπικό σε συνοριοφύλακες στα αεροδρόμια»

Με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, συναντήθηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, σε προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας.

stighmiotipo-othonis-2025-07-05-125950.png
Προβολή ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του Σταμάτη Κ. Μανούση, στο κανάλι της Βουλής, τη Δευτέρα 7 Ιουλίου

Στον τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων, θα προβληθεί τη Δευτέρα 7 Ιουλίου, αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Σταμάτη Κ. Μανούση (13/02/1905-07/07/1981).

15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
23 °C
Σάββατο, 5 Ιουλίου 10:50ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency