Μηνύματα ελπίδας αισιοδοξίας και ζωής. Γράφει ο Αντώνης Κρητικός, πρ. Πρόεδρος Σ.Ε.Β.Α.Σ Κω

Μηνύματα ελπίδας αισιοδοξίας και ζωής. Γράφει ο Αντώνης Κρητικός, πρ. Πρόεδρος Σ.Ε.Β.Α.Σ Κω

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ

  • Νεαρός αθλητής σχεδιάζει να διατρέξει με ποδήλατο το νησί, ποδηλατώντας συνεχώς για 24 ώρες προβάλλοντάς το και την ελπίδα για ένα νέο ρεκόρ Γκίνες
  • Πρόταση να τεθεί υπό την Αιγίδα του Δήμου

 

                                                                     Γράφει ο Αντώνης Κρητικός, πρ. Πρόεδρος Σ.Ε.Β.Α.Σ Κω

Τις δύσκολες αυτές στιγμές, που περνά ολόκληρος ο κόσμος λόγω της γνωστής πανδημίας, και τις διαφαινόμενες αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό μας και κατά συνέπεια στη ζωή μας, ξεπροβάλλουν μηνύματα ελπίδας, αισιοδοξίας και ζωής από νέα παιδιά του νησιού μας. Τη στιγμή, λοιπόν, που κάποιοι προσπαθούν να κάνουν τη ζωή μας…ποδήλατο, κάποιοι άλλοι προσπαθούν να κάνουν το ποδήλατο ζωή. Να δώσουν όχι μόνο χρόνο στη ζωή αλλά και ζωή στο χρόνο, προβάλλοντας αφενός το νησί μας σε όλο τον κόσμο αφετέρου δε υλοποιώντας κάποιο φιλανθρωπικό σκοπό και ενδεχομένως, πετυχαίνοντας κάποιο ρεκόρ… Γκίνες!

Συγκεκριμένα, νεαρός αθλητής μας, γυμναστής στο επάγγελμα, με περίσσευμα ψυχής και αγάπης για τον τόπο του, στοχεύει να επιχειρήσει κάτι πολύ δύσκολο, πρωτόγνωρο και μοναδικό, ώστε να καταγραφεί στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες (Guinness World Records)! Ειδικότερα, έχει βάλει στόχο να διατρέξει για 24 ώρες, συνεχώς, νυχθημερόν όλο το νησί περνώντας από χωριά, σημαντικά ιστορικά σημεία και αξιοθέατα (Θερμά, Ασκληπιείο, Ζιά…) διανύοντας περί τα 600 χμ, ποδηλατώντας δηλαδή, με μια μέση ταχύτητα 25 χμ/ώρα!

Η καταγραφή-βιντεοσκόπηση αυτού του εγχειρήματος θα αποτελέσει ένα καλό εργαλείο διαφήμισης και προβολής του νησιού στο εσωτερικό και το εξωτερικό, που θα προσδώσει και θα ενισχύσει τη φήμη του ως «το νησί του ποδηλάτου», ειδικά εάν αυτή η προσπάθεια καταγραφεί και, ως νέο ρεκόρ Γκίνες. Τα όποια δε έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Πέρα των άλλων, που προαναφέραμε, θα δοθεί το μήνυμα ότι, όχι μόνο ΣΤΕΚΌΜΑΣΤΕ ΟΡΘΙΟΙ αλλά και ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ…ΠΟΔΗΛΑΤΏΝΤΑΣ ΝΑ ΚΑΛΎΨΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΜΈΝΟ ΈΔΑΦΟΣ. Τις δύσκολες αυτές στιγμές η κοινωνία έχει ανάγκη από παρόμοια εγχειρήματα που, πέρα του ότι αναδεικνύουν και προβάλλουν το νησί, αναδύουν τη δύναμη της ψυχής, μάλιστα νέων παιδιών, που αντανακλά στη δύναμη ψυχής των Κώων και που τελικά, σηματοδοτεί την αγάπη για τον τόπο μας, την αγάπη και το σεβασμό στην ίδια τη ζωή.

Καλούμε το Δήμαρχο Κω κ. Θεοδόση Νικηταρά και τον Πρόεδρο του ΔΟΠΑΒΣ κ. Χατζηχριστοφή, που πολύ σωστά έθεσαν ως στόχο σε πρόσφατη κοινή τους συνέντευξη με την παρουσία και της Αντιδημάρχου κ. Βλάχου, να ξαναγίνει η Κως πρωταγωνίστρια σε αθλητισμό και πολιτισμό, να στηρίξουν ηθικά, οργανωτικά και όπως αλλιώς απαιτηθεί, θέτοντας την εκδήλωση υπό την Αιγίδα του Δήμου, εντάσσοντάς την ενδεχομένως στις εκδηλώσεις των θερινών «Ιπποκράτειων», που προφανώς φέτος θα στηριχθούν σε συμμετοχές ντόπιων και μόνο καλλιτεχνών και συγκροτημάτων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Εξάλλου, ο κ. Δήμαρχος έχει δείξει ότι εμπιστεύεται τη νέα γενιά και όπως χαρακτηριστικά ο ίδιος τόνισε τον δικαιώνει καθημερινά.

Ήδη, τα μηνύματα είναι θετικά στην εξεύρεση χορηγών αλλά και μελών που θα πλαισιώσουν την Οργανωτική Επιτροπή. Αξίζει, από την πλευρά του ο καθένας, να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια του νεαρού αθλητή μας. Είναι πολύ σημαντικό να προβάλλονται παραδείγματα και να στηρίζονται προσπάθειες που, πέρα των άλλων, οδηγούν τα νέα παιδιά στους στίβους της ζωής, απομακρύνοντάς τα από τους στίβους του θανάτου και που δυστυχώς, στη σύγχρονη εποχή ελλοχεύουν (ιντερνετική εξάρτηση, παχυσαρκία, ψυχοσυναισθηματικοί εγκλωβισμοί, ναρκωτικά…) σε κάθε τους βήμα. Μαζί μπορούμε! Ας κάνουμε την ελπίδα όραμα και πράξη.

ADVERTORIALS