Έφυγε από τη ζωή ο Δαυίδ Καλλούδης - Συλλυπητήρια μηνύματα

Έφυγε από τη ζωή ο Δαυίδ Καλλούδης - Συλλυπητήρια μηνύματα

Σε ηλικία 76 ετών

Την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου και νοσηλευόταν το τελευταίο χρονικό διάστημα, άφησε ο συμπατριώτης μας Δαυίδ Καλλούδης.

Ο Δαυίδ Καλλούδης ασχολήθηκε με τα κοινά όντας στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, ενώ διετέλεσε για χρόνια δημοτικός σύμβουλος με τη Δύναμη Αλλαγής.


Αθήνα 16/5/2020

Από Κώστα Σκανδαλίδη για τον Δαυίδ Καλούδη

Αξέχαστε Φίλε μας,

Ποιος θα το πίστευε; Ότι θα έφευγες τόσο ξαφνικά και αναπάντεχα κι εμείς, εγώ και η αγαπημένη σου Μπέτυ, δεν θα είμαστε δίπλα σου στο τελευταίο σου αντίο. Να σου πούμε τις λίγες φτωχές μας λέξεις χρωστούμενα μιας ολόκληρης ζωής. Και να σε κατευοδώσουμε.

Φεύγεις σήμερα κι εμείς χάνουμε τον Δαυίδ της συντροφιάς μας, της καθημερινής μας παρέας. Αυτόν που μας γέμιζε γέλιο ανεμελιά τις στιγμές μας στην Κω. Χάνουμε τον Δαυίδ της αγόγγυστης προσφοράς. Αυτόν που έφθανε μέχρι το Αγαθονήσι για να συντρέξει κάποιον αναξιοπαθούντα. Χάνουμε τον Δαυίδ των κοινών μας αγώνων. Αυτόν που δεν κουραζόταν να αγωνίζεται πιστός στις ιδέες και το όραμα μιας καλύτερης ζωής. Το πιο συνεπές, μακροβιότερο, συμμέτοχο, διαρκώς στα όργανα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης. Αυτόν που άκοπα και με ανιδιοτέλεια περιδιάβαινε όλα τα νησιά μας για να μιλήσει, να συμφιλιώσει, να οδηγήσει. Χάνουμε τον Δαυίδ όλων των εποχών του που σαν ταινία ξετυλίγονται στο κουβάρι της μνήμης μας. Αυτόν του «Αμαρυλλίς», του «Ακουάριους», του «ΠΡΟΠΟ», των μικρομάγαζων, όλα όσα κατά καιρούς μηχανευόταν ως «πολυτεχνίτης» της ζωής. Όλα αυτά που έγιναν στέκι και σημεία συνάντησης που ομόρφυναν την καλημέρα μας. Χάνουμε τον καλό και αξιαγάπητο πασπαρτού του όμορφου νησιού μας.

Δεν είναι φιλοφρόνηση, ούτε επικήδειος λόγος.                                                                  

Θα μας λείψεις

Θα μας λείψει το γέλιο που απλόχερα πρόσφερες στις παρέες μας όταν περιέγραφες στιγμές ή γεγονότα της ζωής σου. Όταν με άψογα … «καλύμνικα» μας μετέφερες σε μια προεκλογική συγκέντρωση στην Πόθια. Όταν μας μιλούσες για τη «σούππα» του αγαπημένου σου γυμναστή την Κάλυμνο που σφύριξε «γκόλ» ένα σουτ στο δοκάρι γιατί θα ήταν… κρίμα να πάει χαμένο. Όταν σας έβαζα να τσακώνεστε με τον «Κάτσο» για το ποιος ήταν βασικός ή αναπληρωματικός στον Ανταγόρα. Ξέρεις αυτόν τον «καλλιτέχνη» που περίμενε άυπνος να βγει το ψωμί στο φούρνο του Πέτρου γιατί «φοβόταν μην αποθάνει». Αυτόν που μέχρι την τελευταία στιγμή τον φρόντιζες σαν αδελφό σου και τώρα πας να τον συναντήσεις. Όταν τη Μεγάλη Παρασκευή το πρωί, κάθε χρόνο, χαράματα στα ανθοπωλεία, μετά στο νεκροταφείο και ακολούθως πριν από τις «Ώρες» να τρώμε την πανέμορφη ταχινόπιττα του πατέρα σου.

Αξέχαστε Φίλε μας

Χτύπησε στο δοκάρι της ατυχίας το τελευταίο σου σουτ. Και τώρα παίρνεις την ανηφόρα του ουρανού και μαζί σου ένα θερμό χειροκρότημα. Από όλους όσους συνάντησες και βοήθησες. Από όλους όσους μαζί δίνατε μάχες για το καλό στο Δήμο και στο Κόμμα. Από όλους όσους είναι σήμερα σωματικά ή νοερά μαζί σου στον τελευταίο ασπασμό.

Και είναι τόσο πολλοί που μοιάζουν αναρίθμητοι. Μπορεί το τελευταίο σου σουτ να ήταν στο δοκάρι, όλοι όμως πιστέψαμε ότι έβαλες γκολ. Το γκολ που θα βρίσκεται πάντα στην καρδιά, στο μυαλό και στη ψυχή μας. Το νικητήριο γκολ που θα μας συντροφεύει αθόρυβα και νοσταλγικά στις χαρές και τις λύπες μας

                                                                                Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Φίλε.


Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατό του έστειλαν ο Κώστας και η Μπέτυ Σκανδαλίδη

Χαρακτηριστικά αναφέρουν:

Για τον Δαυίδ Καλούδη

Φίλε μας, θλίψη βαθιά και ανείπωτη το ξαφνικό σου αντίο.
Καλό σου Ταξίδι.

Κώστας & Μπέτυ Σκανδαλίδη


Γ. Κυρίτσης: ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΒΑΡΚΑΡΗ;

Μ’ αυτή την κουβέντα ξεκινούσαμε τα ταξίδια μας φίλε Δαυίδ, με το που μπαίναμε στο σκάφος του «Κοτσαϊνου» ή του «Ππάλου», για να πάμε από την Κω στη Λέρο, την Πάτμο, τους Λειψούς, την όμορφη δεκαετία του ’90, να δούμε τις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ να κάνουμε τις μαραθώνιες συνελεύσεις μας, να γλυκάνουμε τις αντιθέσεις, να «δώσουμε γραμμή» όπως έλεγες.

“Who Pays the Ferryman” σούλεγα για να απαντήσεις με το χαρακτηριστικό χαμόγελο σου «εμείς σύντροφε, εμείς».

Και κάθε φορά που γυρίζαμε να χαμογελάς με ικανοποίηση λέγοντας: «το κάναμε πάλι το καθήκον μας. Μη μου πεις ότι κουράστηκες; Ποιο νησί έχει σειρά Γραμματέα;»

Είχες μια απίστευτη δύναμη και διάθεση προσφοράς στον τόπο μας, στα νησιά μας, στους ανθρώπους τους και στο ΠΑΣΟΚ που υπηρέτησες αδιάλειπτα, σε αντίθεση με άλλους που ωφελήθηκαν για να το εγκαταλείψουν στη συνέχεια, από την ίδρυση του μέχρι τη μέρα που ήρθε το απρόσμενο να σε πάρει από κοντά μας.

Τι να θυμηθώ;

Τις μέρες που στο Αμαρυλλίς , το φοιτητικό στέκι της Κω, το μαγαζί σου, άφηνες τη δουλειά για να συζητούμε ώρες ατελείωτες.

Τις μέρες και τις ώρες που ακολουθούσα, φοιτητής ακόμα, εσένα και το φίλο μας το Μάνο το Θαλασσινό, κάθε φορά που ο δρόμος σ’ έφερνε Αθήνα.

Τις ατέλειωτες συνεδριάσεις στις Τοπικές, στη Νομαρχιακή, στα συνέδρια του ΠΑΣΟΚ.

Την αγάπη και την αγωνία σου για την Κω και το Δήμο, που είχα τη χαρά να σ’ έχω δίπλα μου από την πρώτη μέρα που είπαμε ότι η Κως πρέπει να αλλάξει και το κάναμε πράξη.

Τις ώρες που άφηνες την παρέα για να μιλάς και να εξυπηρετείς τους ταπεινούς ανθρώπους στην δυσκολία τους.

Αυτούς τους ταπεινούς που πάντα έλεγες ότι είναι οι άνθρωποι μας, αυτοί που πραγματικά έχουν ανάγκες και πρέπει να του βοηθάμε, έχοντας τους πάντα σε προτεραιότητα.

Γι’ αυτούς ήσουν πάντα ο «Τσίκης» τους. Ο άνθρωπος που ήξεραν πως πάντα θα σηκώσει το τηλέφωνο του για να βοηθήσει, να πει ένα καλό λόγο που είχαν ανάγκη.

Πιστός και σταθερός πάντα στις επιλογές και στους φίλους σου, στα πάνω και στα κάτω τους.

«Ο χρόνος δοκιμάζει τις αντοχές και την ποιότητα της φιλίας» μούλεγες.

Πόσοι άνθρωποι πέρασαν από τη ζωή σου ρώταγα.

«Πολλοί, αλλά δεν έχει σημασία πόσοι. Σημασία έχει τι άντεξε στο χρόνο. Άλλους έκανα πέρα, γιατί είδα τι ήθελαν από μένα, άλλοι με κάνανε πέρα, όταν ήμουνα στα κάτω μου. Σημασία έχει να νιώθω ήσυχος με τη συνείδηση μου» έλεγες.

Διακωμωδούσες πικρές στιγμές της ζωής σου, χωρίς να λες κουβέντα για όσους σε πίκραναν, γιατί ήθελες πάντα να κρατάς ότι καλό μπορούσες, μέσα από την πίκρα που σου ‘δωσαν.

Ακόμα και γι’ αυτούς που στήριξες πολιτικά, πολύ κοντινούς σου μάλιστα, δεν άφηνες ποτέ τη χολή που έβγαζαν να σε πικράνει.

Αυτούς τους ίδιους που δεν κατάλαβαν ποτέ το μεγαλείο της ψυχής σου, όταν έκανες πίσω «μη τους φας την πρωτιά» όπως δεν κατάλαβαν ποτέ ότι δεν ήσουνα «ανεμοδούρα» να αλλάζεις κόμματα ανάλογα με το ποιο είναι στην εξουσία.

Γιατί εσύ μπορεί να διαχειρίστηκες την όποια εξουσία, αλλά δε σε άλλαξε ποτέ αυτή και δεν έγινες ποτέ εξουσιολάγνος.

Γι’ αυτό σήμερα μόνο ραγισμένες φωνές άκουγα στο τηλέφωνο μου από τους φίλους μας , από όλο το Βόρειο Συγκρότημα Δωδ/σου που υπηρέτησες όλα σου τα χρόνια είτε από τα όργανα του ΠΑΣΟΚ, είτε ως Νομαρχιακός Σύμβουλος μα πάνω από όλα ως άνθρωπος.

Ναι. Έφυγε ο Δαυίδ μας, ήταν η απάντηση μου πριν βουρκώσει ο συνομιλητής μου και εγώ. Πριν αρχίσουμε να θυμόμαστε ιστορίες…

Έφυγες φίλε και η ερώτηση μου και γι’ αυτό, το τελευταίο σου ταξίδι είναι πάλι η ίδια «Who Pays the Ferryman».

Ξέρω όμως πως πάλι χαμογελαστός από εκεί που είσαι την ίδια απάντηση θα μου δώσεις.

Καλό σου ταξίδι, φίλε- σύντροφε Τσίκη.

Γιώργος Ι. Κυρίτσης


Ψήφισμα Νομαρχιακής Επιτροπής Β.Σ.Δ. ΚΙΝΑΛ

Στην θλιβερή αναγγελία του θανάτου του αγαπητού συντρόφου Δαυίδ Καλλούδη, η Νομαρχιακή Επιτροπή Βορείου Συγκροτήματος Δωδ/σου του Κινήματος Αλλαγής, εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:

Θρηνούμε σήμερα στην απώλεια ενός ακόμα θερμού Δωδεκανήσιου, αξιαγάπητου συντρόφου, συναγωνιστή, ενός ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, στυλοβάτη της Νομαρχιακής Επιτροπής Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, πρωταγωνιστή για χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση, και όχι μόνο. 

Ο Δαυίδ ήταν ο καρδιακός μας φίλος, που πάλεψε με πάθος για τα ιδεώδη της δημοκρατικής παράταξης όσο κανείς μας, που τόσο πίστεψε και αγάπησε.

Ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης για την προσφορά και πολιτική του πορεία, εκφράζουμε όλοι μας την ανείπωτη θλίψη μας και τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στην κόρη του Μαρία, τη σύζυγο του Στεπανία και τους οικείους του, και θα τιμήσουμε την μνήμη του.

Καλό ταξίδι σύντροφε, αξιαγάπητε φίλε! Φτωχότερη με την απουσία σου η πολιτική μας οικογένεια !

Γραφείο Τύπου

Ν.Ε.Β.Σ.Δ. ΚΙΝΑΛ


              

ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΜΕΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΙΝΑΛ
Απέραντη θλίψη στο άκουσμα της  αναγγελίας του θανάτου του συντρόφου και επιστήθιου φίλου, Δαυίδ Καλούδη.  Σε μια τόσο  δύσκολη στιγμή για την οικογένεια του αλλά και την Κωακή κοινωνία, δεν υπάρχουν λόγια καθώς ‘έφυγε’ ένας πατριώτης, ένας γνήσιος δημοκράτης, ένας άνθρωπος που πάλευε για το νησί του. 
Ο τομέας νησιωτικής πολιτικής του ΚΙΝΑΛ εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια , στους συγγενείς και φίλους . 
Η Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής  ΚΙΝΑΛ
Ελευθερία Φτακλάκη  

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΩ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κω σε κατεπείγουσα συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε σήμερα 15 Μαΐου 2020 από τις 10:00 πμ έως 11 πμ, δια περιφοράς, μετά την θλιβερή αναγγελία του θανάτου του συμπατριώτη μας Καλλούδη Δαυίδ του Πέτρου επί σειρά ετών νομαρχιακού συμβούλου και δημοτικού συμβούλου Δήμου Κω, εκτιμώντας την πολιτική και κοινωνική προσφορά του, στα τοπικά δρώμενα,

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

  1. Να εκφράσει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
  2. Να παραστεί και να επιδώσει κατά την νεκρώσιμο ακολουθία ο Πρόεδρος του Δ.Σ. το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντος και:
  3. Να δημοσιευθεί στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

 

 

Το παρόν ψήφισμα έλαβε αύξοντα αριθμό Απόφασης 113/2020

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΩ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

ΚΑΛΛΟΥΔΗΣ Μ. ΙΩΑΝΝΗΣ

ADVERTORIALS