Μ. Πλούμπης (εργαζόμενος στον Αερολιμένα Κω) για το κρούσμα κορωνοϊού: Ερασιτεχνική διαχείριση ή κάτι άλλο;

Μ. Πλούμπης (εργαζόμενος στον Αερολιμένα Κω) για το κρούσμα κορωνοϊού: Ερασιτεχνική διαχείριση ή κάτι άλλο;

Άρθρο του κ. Μάριου Πλούμπη (εργαζόμενος στον αερολιμένα Κω)


Σχετικά με το συμβάν εργαζομένου με συμπτώματα κορονοιού, στο χώρο του εργοταξίου του αεροδρομίου της Κω, θα ήθελα να θέσω τα εξής ερωτήματα:

1/ Η κατασκευαστική εταιρεία ενημέρωσε εγγράφως, ως όφειλε, τις Αρχές του Αεροδρομίου ή όχι; Στο χώρο του Αεροδρομίου δραστηριοποιούνται αρκετές εταιρείες με πλήθος εργαζομένων και υπάρχει διαδικασία ενεργειών που ακολουθούνται σε κάθε έκτακτη περίπτωση.
 
2/ Το Νοσοκομείο της Κω,στις 26 Μαρτίου, ημέρα πραγματοποίησης του τεστ του πιθανού τότε ασθενή, όφειλε να ενημερώσει υπηρεσιακά  - στα πλαίσια των προληπτικών μέτρων - τις αρχές του Αεροδρομίου ή όχι;
 
3/ Η κατασκευαστική εταιρεία όφειλε να ενημερώσει τους εργαζόμενους στον Αερολιμένα της Κω και γενικότερα τους πολίτες της Κω με ένα Δελτίο Τύπου, σχετικά με το όλο ιστορικό, ή θεωρεί το συμβάν ως κάτι το μη αξιόλογο και όλους εμάς ως " ιθαγενείς";
 
4/ Σταμάτησαν όλες οι εργασίες της άνω εταιρείας στο εργοτάξιο για 15 ημερολογιακές ημέρες από σήμερα 03/04/2020 ή όχι;
 
Παρακαλώ για την ενημέρωση και παρέμβαση των Αρχών,καθώς το πρόβλημα δεν είναι το κρούσμα καθαυτό - άλλωστε μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε - αλλά η διαχείριση του συμβάντος η οποία κρίνεται ελλιπέστατη; Παρακαλώ την άμεση διερεύνηση του συμβάντος που πιθανόν να αρχίζει με παραλείψεις και ίσως να φθάνουν και στο επίπεδο απόδοσης ευθυνών.
 
Υ/Γ Προς αποφυγή  όποιων παρεξηγήσεων. Παραθέτω απλά ερωτήματα και εκφράζω απορίες, περιμένοντας απαντήσεις. Δεν υπάρχει καμία διάθεση μηδενισμού του έργου που επιτελούν οι εργαζόμενοι στον Αερολιμένα και στο Νοσοκομείο. Το θέμα δεν είναι ο συνάνθρωπος μας που νοσεί και στη θέση του θα μπορούσε να είναι ο καθένας μας,αλλά το πρόβλημα έγκειται στη διαχείριση του συμβάντος και στην πιστή τήρηση των οδηγιών που οφείλουμε να ακολουθήσουμε όλοι μας. 
 
Ευχαριστώ για το χρόνο σας,
Πλούμπης Μάριος -  εργαζόμενος στον Αερολιμένα Κω.
 
ADVERTORIALS