Θα γιορτάσουμε το Πάσχα στις 26 Μαΐου

Θα γιορτάσουμε το Πάσχα στις 26 Μαΐου

Ανάσταση τα μεσάνυχτα της Τρίτης 26 Μαΐου, ημέρα της απόδοσης της εορτής του Πάσχα, αποφάσισε την Τετάρτη σε τηλεδιάσκεψη η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου η Ανάσταση θα γίνει τα μεσάνυχτα της Τρίτης 26ης Μαΐου. Την τελευταία δηλαδή ημέρα που ψάλλεται το Χριστός Ανέστη, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα συγκεντρωθούν οι Έλληνες στους ναούς για να ψάλλουν τους αναστάσιμους ύμνους και να ζήσουν όσα δεν θα μπορέσουν το επερχόμενο Πάσχα κατά τη διάρκεια του οποίου οι ναοί θα λειτουργήσουν κεκλεισμένων των θυρών.

«Ευχόμαστε και προσευχόμαστε, ο κίνδυνος να περάσει σύντομα, ώστε όλοι μαζί (Κλήρος και λαός) να αξιωθούμε να εορτάσουμε την Λαμπροφόρο Ανάσταση του Κυρίου μας με πανηγυρική Αναστάσιμη Παννυχίδα, κατά την Απόδοση της Μεγάλης Εορτής του Πάσχα, δηλαδή κατά το μεσονύκτιο μεταξύ Τρίτης 26 προς Τετάρτη 27 Μαΐου 2020» αναφέρεται στο ανακοινωθεν της ΔΙΣ.

Οι ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας θα γίνουν κανονικά αλλά κεκλεισμένων των θυρών για να τις παρακολουθήσουν οι πιστοί από την τηλεόραση ή διαδικτυακά.

ADVERTORIALS