Ανακοίνωση - καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου

Ανακοίνωση - καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Εν μέσω πανδημίας κυβέρνηση και εργοδοσία ματώνουν τους εργαζόμενους και στο μυαλό τους έχουν να σαρώσουν όποιο εργασιακό δικαίωμα είχε μείνει όρθιο από την πολιτική όλων των κυβερνήσεων   τα   προηγούμενα   χρόνια.   Με άθλιες αντεργατικές   Πράξεις   Νομοθετικού   Περιεχομένου που απαγορεύουν τη συνάθροιση άνω των 10 ατόμων αναστέλλει και τους όποιους ελέγχους από τους εποπτικούς κρατικούς μηχανισμούς.  

Οι απαγορεύσεις φαίνεται πως σταματούν έξω από τις πύλες της οικοδομής-εργοταξίων, των Σούπερ Μάρκετ , του νοσοκομείου, του αεροδρομίου. Ας μας απαντήσει η κυβέρνηση τι ακριβώς κάνει για τους δεκάδες εργαζόμενους που δουλεύουν σε χώρους εργασίας, χωρίς να έχει ληφθεί κανένα μέτρο προστασίας απέναντι στον κορονοίο;;;

Στο νησί της Κω αυτή την περίοδο ανακαινίζονται, επεκτείνονται ξενοδοχειακές μονάδες, το εργοτάξιο του αεροδρομίου λειτουργεί σε γοργούς ρυθμούς, τα σούπερ μάρκετ δουλεύουν στο κόκκινο. Στους χώρους αυτούς συγκεντρώνονται δεκάδες εργαζόμενοι, οι καταγγελίες για έλλειψη μέτρων προστασίας πέφτουν βροχή.

Το Εργατικό Κέντρο προχώρησε σε τηλεφωνική παρέμβαση τόσο στο ΣΕΠΕ ΚΩ όσο και στο Κέντρο Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου που όμως εδρεύει στον Πειραιά(!!!) και είναι υπεύθυνο για να διενεργήσει ελέγχους αν τηρούνται τα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους .Λόγω όμως των περιοριστικών μέτρων δεν μπορεί να διενεργήσει ελέγχους παρά τηλεφωνικές συστάσεις.

Ως εδώ κύριοι της κυβέρνησης με την ατομική ευθύνη!!

Που κατά τ’ άλλα μας φάγατε τα αυτιά για την ευθύνη που έχουμε ως άτομα απέναντι στην πανδημία, δεν κάνετε απολύτως τίποτα για να προφυλάξετε τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς τους , αφού τα μέτρα προστασίας, για άλλη μια φορά, θεωρούνται κόστος για τους μεγαλοεργοδότες άρα δεν επιλέγονται. Έχετε μεγάλη ευθύνη γιατί έχετε νεκρώσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς ώστε να υπάρξει πλήρη εργοδοτική ασυδοσία και αυθαιρεσία χωρίς κανέναν έλεγχο.

Έτσι έχουν λυθεί τα χέρια της εργοδοσίας να απολύει , να αναστέλλει συμβάσεις, να απασχολεί πέρα από το νόμιμο ωράριο (δηλώνοντας τις υπερωρίες κάθε τέλος του μήνα!!!!), να απασχολεί εκ περιτροπής μέχρι τον Σεπτέμβρη.!

Το Εργατικό Κέντρο δε θα μείνει με σταυρωμένα χέρια!Από αύριο κιόλας θα ανακοινώνουμε ονόματα επιχειρήσεων, όπως ακριβώς μας καταγγέλλονται, οι οποίες βάζουν τη ζωή των εργαζομένων και των οικογενειών τους σε κίνδυνο, αφού δε τηρούν τα μέτρα προστασίας απέναντι στην πανδημία.

Απευθύνουμε κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους: Γραφτείτε τώρα στα σωματεία σας για να μην μπουν τα εργατικά δικαιώματα σε καραντίνα .Στείλτε καταγγελίες αξιοποιώντας όλα τα μέσα, παλιά και νέα που δίνει η σύγχρονη επικοινωνία και η τεχνολογία

Τέλος καλούμε τους αρμόδιους να πράξουν τα ανάλογα για να μην βρεθούμε μπροστά σε τραγικές εξελίξεις.

Κως 27/03/20

ADVERTORIALS