Κυριάκος Παππούλης: Πιο αναγκαία από ποτέ, η στελέχωση και η σωστή λειτουργία του κέντρου υγείας της Αντιμάχειας

Κυριάκος Παππούλης: Πιο αναγκαία από ποτέ, η στελέχωση και η σωστή λειτουργία του κέντρου υγείας της Αντιμάχειας

Άρθρο του Κυριάκου Παππούλη

ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ | ekfrasi

Κέντρο υγείας Αντιμάχειας

Χρειάζεται ίσως κάτι να μας ταρακουνήσει και να μας αφυπνίσει για να εκτιμήσουμε την αξία αλλά και την αναγκαιότητα κάποιων πραγμάτων που είτε τα θεωρούμε δεδομένα, ή τα υποτιμούμε διαρκώς, μέχρι να τα χρειαστούμε και να καταλάβουμε πόσο απαραίτητα είναι και πόσο σημαντική είναι η αξιοποίηση τους.

Μια τέτοια περίπτωση είναι το κέντρο υγείας της Αντιμάχειας που από την ημέρα που εγκαινιάστηκε το 2009 με κορδέλες ,τιμές και μεγάλα λόγια (κάτι που συμβαίνει δυστυχώς συχνά πυκνά στην χώρα μας), έβαλε λουκέτο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015 που άρχισε να λειτουργεί με μεγάλη δυσκολία με ένα γιατρό και ένα νοσοκόμο, δηλαδή το λιγότερο δυνατό προσωπικό. Παρ΄όλα αυτά το μεράκι, η δύναμη η υπομονή και επιμονή ενός ανθρώπου, όχι απλά κράτησε σε λειτουργία το κέντρο αυτά τα τεσσεράμισι χρόνια, αλλά πρόσφερε και στους κατοίκους της ενότητας Ηρακλειδών πολύ υψηλή υπηρεσία ιατρικής βοήθειας εξυπηρετώντας πάνω από 35.000 περιστατικά. Αυτός δεν είναι άλλος από τον εξαίρετο επιστήμονα και άνθρωπο Αναστάσιο Μεταξά.

Προσωπικά δεν νομίζω ότι άλλος γιατρός θα άντεχε με τόσες δυσκολίες να κρατήσει το κέντρο ανοιχτό και να παραμένει στην θέση του, παρ΄ότι αντί για βοήθεια τις πιο πολλές φορές εισέπραξε πόλεμο από τους υπεύθυνους οι οποίοι ήταν υποχρεωμένοι εκ του νόμου να του παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια. Βοήθεια την οποία όμως πρόσφεραν απλόχερα πολλοί επώνυμοι και ανώνυμοι κάτοικοι της περιοχής, καθώς και φορείς και σύλλογοι, όχι μόνο οικονομικά και υλικά, αλλά και ηθικά. Όλοι γνωρίζουμε και βλέπουμε την «άνθηση» της ιδιωτικής υγείας στο νησί μας που είναι ένα από τα πλουσιότερα μέρη της Ελλάδας, και ίσως αυτός να είναι και ο κύριος λόγος που το νοσοκομείο μας δεν κατάφερε ποτέ να στελεχωθεί να οργανωθεί και να λειτουργήσει όπως θα άρμοζε σε οποιαδήποτε άλλη χώρα- γενέτειρα του πατέρα της Ιατρικής.

Ένα νοσοκομείο το οποίο λειτουργεί με τις θυσίες και την αυταπάρνηση του προσωπικού. Ένα προσωπικό που ακούγοντας τα κυβερνητικά στελέχη να συγχαίρει και να εξυμνεί αυτές τις δύσκολες μέρες, δεν μπορώ παρά να γελάσω μιας και αυτό το προσωπικό πριν από κάποια χρόνια επί ημερών της ίδιας κυβέρνησης, ήταν που έφταιγε για όλα τα κακά της μοίρας μας στην χώρα αυτή. Ξέρω ότι με αυτά που γράφω θα στενοχωρήσω κάποιους, η κάποιοι από εσάς να διαφωνούν μαζί μου, αλλά αυτή είναι η άποψη μου και νομίζω πως όταν πρόκειται για τόσο σοβαρά ζητήματα όλοι έχουμε χρέος να παίρνουμε θέση. Καλώ λοιπόν όλους τους υπεύθυνους πολίτες αλλά, κυρίως όλες τις πολιτικές δυνάμεις αυτού του τόπου να πάρουν θέση γι΄αυτό το τόσο σοβαρό θέμα.

Κλείνοντας θέλω να επισημάνω πως κυρίως την δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε είναι πολύ πιο αναγκαίο από ποτέ, η στελέχωση και η σωστή λειτουργία του κέντρου υγείας της Αντιμάχειας, πάντα κάτω από τον χαρακτήρα της δημόσιας και δωρεάν υγείας για όλους.

Τέλος θέλω να συγχαρώ τον γιατρό κύριο Αναστάσιο Μεταξά και τον νοσηλευτή κύριο Αναστάσιο Τσατσακλά για το έργο τους και να τους ευχηθώ καλό κουράγιο.

ADVERTORIALS