Σ. Μπουζιώτας: ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ( Ατομικής, Κοινωνικής, Κρατικής ). Και μέσα στον πανικό το προφίλ του μεγάλου Ηγέτη

Σ. Μπουζιώτας: ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ( Ατομικής, Κοινωνικής, Κρατικής ). Και μέσα στον πανικό το προφίλ του μεγάλου Ηγέτη

Άρθρο του Σωτήρη Μπουζιώτα

ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ( Ατομικής, Κοινωνικής, Κρατικής )                                    

Και μέσα στον πανικό το προφίλ του μεγάλου Ηγέτη

Ατομική ευθύνη: Όσοι από μας παρακολουθάμε τηλεόραση αυτές τις μέρες, βλέπουμε τους δημοσιογράφους και τους υπεύθυνους για τη διαχείριση της κρίσης, να μας κουνάνε το δάκτυλο. Ακούμε συμβουλές, έως και απειλές, ότι είμαστε ανεύθυνοι. Μια διευκρίνιση κατ’ αρχήν. Η Ατομική ευθύνη του καθ’ ενός πέρα από τα προσωπικά του χαρακτηριστικά, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη, με την ορθή λειτουργία του κράτους και την εμπιστοσύνη του πολίτη σ αυτό. Αν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη τότε επικρατεί το «ο σώζων εαυτόν σωθήτω».                                        

Δε χρειάζονται επιχειρήματα, για την ευθύνη του καθ’ ενός ξεχωριστά, απέναντι στον εαυτό του, τους δικούς του, την κοινωνία. Ακολουθάμε με απόλυτη ακρίβεια όλα τα μέτρα που ανακοινώνουν οι αρμόδιοι φορείς.                                                  

Μόνο μη μου πείτε αγαπητοί μου κύριοι, ότι είμαστε οι αποκλειστικά υπεύθυνοι για ότι πρόκειται να συμβεί. Έχω την εντύπωση ότι κατά κει το πάτε, όπως πριν λίγα χρόνια με το «μαζί τα φάγαμε».

Κοινωνική ευθύνη:                                                                                                                  

Α) Γιατί τέτοια σιωπή ο Ιδιωτικός τομέας της Υγείας; Είναι σα να μην υπάρχει. Τι πρέπει να γίνει για να δείξουν τη διαθεσιμότητα τους; Πού είναι οι Ιατρικοί σύλλογοι; Πού είναι τα Ιδιωτικά Νοσοκομεία που θα έλυναν όλα τα προβλήματα Υγείας; Ειδικά τα τελευταία το μόνο που κάνουν είναι να κερδοσκοπούν κάνοντας τεστ κορονοιού με κόστος από 150 έως 450 ευρώ. Αρνούνται τη νοσηλεία ασθενών μη μολυνθούν τα κτίρια τους, και περιμένουν σαν κοράκια, μετά τη λήξη της κρίσης να ορμήσουν στο ΕΣΥ.                                                                                                                        

Β) Εκκλησία : Ο ρόλος της απαράδεκτος. Τεράστια η ανευθυνότητα, όπως και τεράστια η ολιγωρία της κυβέρνησης για 20 μέρες. Μια ολόκληρη χώρα κρεμόταν από τα γένια μιας ακραίας συντηρητικής πλειοψηφίας της ΔΙΣ. Ευτυχώς υπάρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις. Ελπίζουμε να μην πληρώσουμε ακριβά την ψηφοθηρική ολιγωρία της κυβέρνησης.                                                                                                      

Γ) ΜΜΕ/Δημοσιογράφοι: Οφείλω να πω ότι δεν περίμενα κάτι καλύτερο. Τρόμο και πανικό σπέρνουν στους πολίτες την ίδια ώρα που συνιστούν ψυχραιμία. Καταλογίζουν στον πολίτη την κύρια και αποκλειστική ευθύνη, ενώ μας παρουσιάζουν ένα κράτος και μια κυβέρνηση που τα κάνει όλα τέλεια.

Κρατική ευθύνη:                                                                                                                          

Εκτός από τα μέτρα που έχουν ληφθεί τα οποία καλώς πάρθηκαν, οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν την αλήθεια. Κάθε ανακολουθία κάθε ψέμα με επικοινωνιακούς στόχους γίνεται αντιληπτό την επόμενη μέρα. Η όποια επιστημονική ενημέρωση καλό είναι να μην ανακατεύεται με πολιτική σάλτσα, γιατί τότε αίρεται η εμπιστοσύνη στους υπεύθυνους θεσμούς.                                                                            

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν εκτός των άλλων:                                                          

Τι γίνεται με τα διαγνωστικά τεστ; Ισχύει αυτό που ξέφυγε από τον κ. Τσιόδρα ότι δεν έχουμε αντιδραστήρια και αναλώσιμα; Πού θα τα βρούμε τώρα που θέλει όλος ο πλανήτης; Ποιος είναι υπεύθυνος γι’ αυτό; Γι’ αυτό δε γίνονται τεστ όπως γίνονται σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες;                                                                                                  

Ποια είναι η ενίσχυση των Νοσοκομείων; Πρακτικά πράγματα θέλουμε να ακούσουμε. Εκτός απ’ τη βοήθεια από την Κίνα με το αεροπλάνο που ήρθε δεν υπάρχει τίποτε άλλο. Οι γιατροί φωνάζουν ότι είναι σε πόλεμο δίχως όπλα. Τι κάνει η κυβέρνηση γι αυτό; Όχι άλλα χειροκροτήματα από τα μπαλκόνια.

Κλείνοντας: Τέσσερα διαγγέλματα σε 10 μέρες από τον πρωθυπουργό;                      

Μέσα στον πανικό φτιάχνουμε το προφίλ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη; Τι μεγάλος Ηγέτης τι Εθνάρχης τι ανώτερος του Βενιζέλου (του Ελευθέριου όχι του Βαγγέλη). Ο νέος Τσώρτσιλ που θα σώσει την Ευρώπη. Γιατί λέω το τελευταίο; Τα 750 δισεκατομμύρια που θα μοιράσει η Λαγκάρντ στην Ευρώπη, δίνονται μετά από τηλεφώνημα του Μητσοτάκη μας λένε κάποιοι δημοσιογράφοι. Έλεος ρε παιδιά Και η γελοιότητα έχει όρια.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΟΥΖΙΩΤΑΣ  

 ice_screenshot_20200323-114057.png            

                                                  

ADVERTORIALS