Καθηγητής Σ. Τσιόδρας: Να μη συρρέουν οι πολίτες χωρίς λόγο στις νοσοκομειακές δομές - Κινδυνεύουν να εκτεθούν και να εκθέσουν στον ιό

Καθηγητής Σ. Τσιόδρας: Να μη συρρέουν οι πολίτες χωρίς λόγο στις νοσοκομειακές δομές - Κινδυνεύουν να εκτεθούν και να εκθέσουν στον ιό

Για ακόμη μια φορά ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορωνοϊό, Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ζήτησε από τους πολίτες να μην επισκέπτονται χωρίς σοβαρό λόγο, τα νοσοκομεία καθώς είναι ένα από τα κύρια σημεία διασποράς της νόσου.

Ο κ. Τσιόδρας μιλώντας το απόγευμα του Σαββάτου 21 Μαρτίου στους διαπιστευμένους συντάκτες υγείας, τόνισε χαρακτηριστικά:

Ένα από τα κύρια σημεία διασποράς της νόσου αναμένεται και θα είναι, όπως και στις περισσότερες χώρες, οι νοσοκομειακές δομές της χώρας.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή να μη συρρέουν οι πολίτες χωρίς λόγο στις νοσοκομειακές δομές. Το έχουμε ξαναπεί, κινδυνεύουν να εκτεθούν και να εκθέσουν στον ιό.

Έχω πρόσφατα παραδείγματα δικά μας, από τα ελληνικά μας νοσοκομεία και ανθρώπους που καταλύουν την καραντίνα και διασπείρουν τον ιό στις ευαίσθητες αυτές δομές, χωρίς να τηρούν κανένα μέτρο πρόληψης.

Τα νοσοκομεία μας θα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε, όπως και είναι άλλωστε, σαν χώρους ιερούς, όπου οι γιατροί της ζωής –  και όχι του θανάτου – δίνουν μάχη σώμα με σώμα.

Θέλουμε να έχουν χώρο να χειριστούν και άτομα με άλλα προβλήματα υγείας, που επισκιάζονται από το νέο κορονοϊό, αλλά είναι εξίσου σοβαρά.

Ακούστηκαν πολλά τις τελευταίες ώρες για την προστασία του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού. Να πω πως είναι υψίστης σημασίας η προστασία των εργαζομένων στο χώρο της υγείας.

ADVERTORIALS