Περιορίζεται η κυκλοφορία των μεταναστών που μένουν στα HOT SPOTS - Προχωρούν και τα έργα περίφραξης. Αναλυτικά τα μέτρα

Περιορίζεται η κυκλοφορία των μεταναστών που μένουν στα HOT SPOTS - Προχωρούν και τα έργα περίφραξης. Αναλυτικά τα μέτρα

Τα ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τη δήλωσή του.

Στο πλαίσιο αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού σε πληθυσμό που διαμένει στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης νήσων, τα οποία λειτουργούν σε κατάσταση υπερπληρότητας, σας ενημερώνω ότι προχωράμε στον περιορισμό της κυκλοφορίας των διαμενόντων στα ΚΥΤ, με την ελεγχόμενη μετάβασή τους στα εκεί αστικά κέντρα για την κάλυψη των αναγκών τους.

Συγκεκριμένα θα δίνεται η δυνατότητα μετάβασης ανά μια ώρα σε περιορισμένες ομάδες ατόμων στα γειτονικά κέντρα μεταξύ 7 το πρωί και 7 το βράδυ. Η ομάδα αυτή θα απαρτίζεται από 1 μόνο μέλος κάθε οικογένειας. Ο συντονισμός και έλεγχος της κυκλοφορίας θα πραγματοποιείται με μέριμνα της ελληνικής αστυνομίας, ενώ η μετάβασή τους θα γίνεται με αποκλειστική χρήση Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ελεγχόμενης και περιορισμένης όμως κίνησης.

Επίσης, στα ΚΥΤ προχωράμε στα απαραίτητα έργα περίφραξης όπου μας έχει ζητηθεί από τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού και προχωράμε σε κοινή σύσκεψη μεταξύ υγειονομικών φορέων, ώστε να δημιουργηθεί ειδική μονάδα σε κάθε ΚΥΤ, η οποία θα περιλαμβάνει ιατρεία, χώρους νοσούντων απομόνωσης για την περαιτέρω πρόληψη και αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων.