Ουρές και στα Super Markets στην Κω - Συστάσεις για απόσταση δυο μέτρων ανά πελάτη

Ουρές και στα Super Markets στην Κω - Συστάσεις για απόσταση δυο μέτρων ανά πελάτη

- Ουρές σχηματίζουν και στα Super Markets της Κω οι πολίτες, με την κυβέρνηση από χθες Κυριακή 15 Μαρτίου να παίρνει ακόμη πιο αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

- Στην είσοδο των Super Markets υπάρχει εργαζόμενος ο οποίος ενημερώνει τους πολίτες πότε μπορούν να περάσουν στο εσωτερικό του καταστήματος.


Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σε κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας αναφέρθηκε στον τρόπο που γίνονται από σήμερα τα ψώνια στα σούπερ μάρκετ με τη μέθοδο της κάρτας με αριθμό προτεραιότητας και συγκεκριμένα είπε: «Όποιος μπαίνει παίρνει κάρτα με τον αριθμό του. Όταν θα τελειώνει τα ψώνια θα την παραδίδει πίσω και αφότου την απολυμαίνουν θα την παραδίδουν στον επόμενο πελάτη. Με αυτό το σύστημα ελέγχουμε τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων».

Σε κάθε πολίτη εντός Super Market αναλογούν δέκα τετραγωνικά μέτρα, και για αυτό τον λόγο θα γίνονται συστάσεις για απόσταση δυο μέτρων ανά πελάτη.

Η κάρτα είναι αριθμημένη, θα δίνεται σε κάθε πελάτη που μπαίνει, θα την επιστρέφει κατά την έξοδό του και στη συνέχεια οι εργαζόμενοι στα Super Markets θα την καθαρίζουν έτσι ώστε να χρησιμοποιείται ξανά, ενώ από τα μεγάφωνα κάθε μισή ώρα θα γίνονται ανακοινώσεις για τα έκτακτα μέτρα.

Να σημειωθεί πως η κυβέρνηση εξετάζει, ανώτατο όριο αγοράς για αντισηπτικά, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα πρόσκαιρης εξάντλησης των αποθεμάτων στα ράφια.

ice_screenshot_20200316-111553.png

ice_screenshot_20200316-111502.png

ADVERTORIALS