Σε θρίλερ εξελίσσεται η έλευση του κρουαζιεροπλοίου MSC Opera αύριο το πρωί στην Κέρκυρα καθώς σύμφωνα με την Mirror το πλοίο έχει τεθεί σε καραντίνα λόγω κρούσματος κορoνoΐου. 

Δεν υπάρχει κρούσμα κορωνοϊού σε κρουαζιερόπλοιο ανοιχτά του Πειραιά

«Σε επαφή που είχαμε με την διοίκηση της εταιρείας, διαψεύδεται το συγκεκριμένο περιστατικό, ωστόσο εμείς παρακολουθούμε με πολλή μεγάλη σοβαρότητα και μεγάλη προσοχή κάθε τέτοιο περιστατικό», είπε ο Υπ. Ναυτιλίας, διαψεύδοντας πληροφορίες περί κρουαζιερόπλοιου που, ενώ κινείται προς την Κέρκυρα,  έχει τεθεί σε καραντίνα από τον καπετάνιο του, μετά την εκδήλωση κρούσματος κορονοϊού

ΟΛΚΕ: Δεν υπάρχει κανένα ύποπτο περιστατικό κορονοϊού.

Ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας είναι πανέτοιμος να υποδεχθεί το πρώτο -θ’ ακολουθήσουν ακόμα 505 κρουαζιερόπλοια βάσει του επίσημου προγράμματος του Ο.Λ.ΚΕ. μέσα στο 2020 δημιουργώντας την προσδοκία για ένα νέο ρεκόρ επισκεψιμότητας για το λιμάνι της Κέρκυρας- κρουαζιερόπλοιο για φέτος και μάλιστα, εξέδωσε και σχετικό δελτίο Τύπου, το οποίο αναφέρει τα εξής:

«Το κρουαζιερόπλοιο Μsc Οpera της εταιρείας MSCCRUISES προσεγγίζει αύριο Πέμπτη 5/3/2020 το λιμάνι της Κέρκυρας ανοίγοντας κατά 2 εβδομάδες νωρίτερα τη σαιζόν κρουαζιέρας για το 2020.

Το πλοίο έχει ήδη καταπλεύσει στα λιμάνια Κατακόλου την Κυριακή 1/3/2020, Ηρακλείου την Καθαρά Δευτέρα 2/3, Ρόδου την Τρίτη 3/3&  Πειραιά την Τετάρτη 4/3.

Με το πλοίο ταξιδεύουν απολαμβάνοντας την 11ήμερη κρουαζιέρα συνολικά 1.572 επιβάτες και ανάμεσα τους δεν υπάρχει κανένα ύποπτο περιστατικό κορονοϊού καθώς έχει γίνει εξονυχιστικός έλεγχος από υγειονομικές αρχές αλλά και την πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τα μέτρα που λαμβάνονται ήδη εκ μέρους των εταιρειών κρουαζιέρας, ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας Α.Ε. βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας &     Διαποντίων Νήσων εφαρμόζοντας αυστηρά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε κάθε κατάπλου η υγειονομική αρχή του πλοίου εκδίδει πιστοποιητικό υγείας για το σύνολο των επιβαινόντων σε αυτό.

Η Κέρκυρα, πατρίδα της Ναυσικάς και της φιλοξενίας ετοιμάζεται με αισιοδοξία για την έναρξη της τουριστικής σαιζόν».

Πηγή: https://corfutvnews.gr/