Σωτήρης Μπουζιώτας: Η μεγάλη απάτη των κλειστών κέντρων κράτησης

Σωτήρης Μπουζιώτας: Η μεγάλη απάτη των κλειστών κέντρων κράτησης

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΡΑΤΗΣΗΣ.  Άρθρο του Σωτήρη Μπουζιώτα


Η κυβέρνηση της ΝΔ ανέλαβε να διαχειριστεί το Προσφυγικό/Μεταναστευτικό μετά τις 7 Ιουλίου 2019. Από την πρώτη μέρα που ανέλαβε φρόντισε να διαλύσει όλους τους μηχανισμούς διαχείρισης που είχε οργανώσει από το μηδέν η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Μητσοτάκης μας είπε ότι θα λύσει το πρόβλημα σε μια βδομάδα.            

Τι βλέπουμε όμως;                                                                                                                                              

Ενώ η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διαχειρίστηκε ροές 1.500.000 ανθρώπων, βλέπουμε την Κυβέρνηση Μητσοτάκη να τα έχει κάνει μαντάρα, με ροές 45000 ανθρώπων.            

Η Κυβέρνηση αλλάζει πολιτικές κάθε 15, 20 μέρες, με την ταυτόχρονη ανάθεση της διαχείρισης κάθε φορά σε διαφορετικά πρόσωπα. Τι Χρυσοχοΐδης, τι Κουμουτσάκος, τι Στεφανής, τι Μηταράκης και έπεται συνέχεια.                                                                    

Η ΝΔ, οι Άριστοι αποδεικνύονται παντελώς ανίκανοι να διαχειριστούν το πρόβλημα. Ρουσφετατζήδες και Ψηφοθήρες είναι, τίποτε παραπάνω. Να θυμηθούμε τι έλεγαν; Αποσυμφόρηση των νησιών, την ίδια ώρα που στην υπόλοιπη Ελλάδα έλεγαν ‘’κανένας δε θα πατήσει το πόδι του εδώ’’. Αυτοί είναι.                    

Η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο και ως έσχατο μέτρο αντιμετώπισης, μας πλασάρουν τα Κλειστά Κέντρα Κράτησης.                                                                  

Μας ανακοινώνουν αυτοί οι απίθανοι τύποι ότι τα Κλειστά Κέντρα θα έχουν ετοιμαστεί και θα λειτουργούν σε 6 μήνες άντε ένα χρόνο και θα λύσουν το πρόβλημα.                                                                                                                                

Τι όμως λένε ότι θα κάνουν; Λένε ότι θα δημιουργήσουν Κλειστές Φυλακές από τις οποίες δε θα περνάει ούτε κουνούπι στις οποίες θα κλείσουν μέσα 20.000 ανθρώπους; Εγώ λέω 45 με 50.000 ανθρώπους γιατί τόσοι είναι οι εγκλωβισμένοι στα 5 νησιά.                                                                                                                                          

Ξέρετε τι σημαίνει αυτό αγαπητοί μου συμπολίτες; Αρκεί να γνωρίζουμε ότι το σύνολο των κρατούμενων σε όλες τις Ελληνικές Φυλακές, είναι περίπου 10.000 άνθρωποι. Για τη φύλαξη αυτών απαιτούνται περίπου 4 με 5000 σωφρονιστικοί υπάλληλοι.                                                                                                                              

Κατ’ αναλογία ισχυρίζεται ουσιαστικά η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι θα στήσει σε ελάχιστο χρόνο πενταπλάσιας χωρητικότητας φυλακές, απ όσες έχουν στηθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια και θα προσλάβει 15, 20.000 φύλακες χωρίς να περιλαμβάνονται γιατροί μεταφραστές κλπ και μη ξεχνάμε σ αυτές τις φυλακές θα έχει και μωρά παιδιά. ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;                                                                        

Δεν είμαι καθόλου σίγουρος αν ο Μηταράκης η ο Μητσοτάκης έχουν αντίληψη του τι πραγματικά λένε ή πάνε να κάνουν. Αδυνατούν να αντιληφθούν το πρόβλημα στην πραγματική του διάσταση.                                                                                                                                        

Ας το χωνέψουμε, μοναδική δυνατότητα διαχείρισης του προβλήματος είναι η αποσυμφόρηση των νησιών με μεταφορά τους στη ενδοχώρα, με ταυτόχρονη διασπορά τους, όχι η δημιουργία φυλακών.                                                                                                                      

Λύνεται έτσι το πρόβλημα; Όχι!! Είναι Πανευρωπαϊκό είναι Παγκόσμιο, και μείς είμαστε στο μάτι του κυκλώνα. Αυτό δεν αλλάζει. Η έως τώρα όμως βλακώδης διαχείριση του προβλήματος από την Κυβέρνηση και η απόφαση της να φορτώσει το πρόβλημα στα πέντε παραμεθόρια νησιά, συσσωρεύει και οξύνει όλο και πιο πολύ την κατάσταση.                                                                                                                             

Και επιτέλους ο κ Μητσοτάκης, πρέπει να κάνει λιγότερο σκι και ορειβασία και περισσότερες επαφές στην Ευρώπη γι αυτό το ζήτημα, χωρίς πολλές φωτογραφίες .

ΥΓ1 Μήπως η Δημοτική Αρχή πρέπει να δώσει κάποια απάντηση στο κο Χατζημάρκο, που εμφανίζεται ως εκπρόσωπος όλων των νησιωτών υπέρ των Κλειστών Κέντρων. Τι σιωπή είναι αυτή;

ΥΓ2 Είναι η πρώτη φορά στην Ευρώπη μετά τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί που επιχειρείται να φυλακιστούν Άνθρωποι, Μάνες, Παιδιά, Μωρά επειδή έχουν άλλο χρώμα, μιλάνε άλλη γλώσσα, έχουν άλλη θρησκεία.

Σωτήρης Μπουζιώτας       

ADVERTORIALS