ΕΚΒΣΔ: Όλοι στην 24ωρη απεργία στις 18 του Φλεβάρη

ΕΚΒΣΔ: Όλοι στην 24ωρη απεργία στις 18 του Φλεβάρη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Β.Σ.Δ.
10:30πμ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΩΣΕΔΩ! Μετά την «επιτυχία» των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων στα εργασιακά και στην εκπαίδευση, η αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης βάζει τώρα στο στόχαστρο την Κοινωνική Ασφάλιση! Είναι επίθεση στην ίδια μας την ζωή, αφού Ασφάλιση δεν σημαίνει μόνο συντάξεις, αλλά νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, πρόνοια, εμβόλια, άδειες και επιδόματα μητρότητας, ανεργίας, προστασία απέναντι στον επαγγελματικό κίνδυνο, την προστασία των ΑμεΑ κλπ.

Όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους ώστε να απαλλάξουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες από τις ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές εισφορές.

Είναι ψέμα ότι η κυβέρνηση της ΝΔ καταργεί τον νόμο Κατρούγκαλου, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, τον θωρακίζει, τον κάνει πιο λειτουργικό ώστε από εδώ και πέρα το κράτος να γίνει «εργοστάσιο παραγωγής» συντάξεων πείνας.

Γι’ αυτό και η εθνική σύνταξη παραμένει στα 384€, για αυτό «ανοίγουνδιάπλατα την πόρτα»στην ιδιωτική ασφάλιση μετατρέποντας την Ασφάλιση σε προσωπική υπόθεση, ανάλογα με την τσέπη του καθενός ,σαν να είναι "επένδυση" και τζόγος! . Γι’ αυτό καταργούν μια και καλή την 13η και 14η σύνταξη, γι’ αυτό ανεβαίνουν τα όρια ηλικίας στα 67, γι’ αυτό ανοίγουν τον δρόμο για την κατάργηση της επικουρικής σύνταξης.

ΤΩΡΑ να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου - Βρούτση που ενταφιάζει την Κοινωνική Ασφάλιση για τους σημερινούς εργαζόμενους και αυριανούς συνταξιούχους!

  • Ποιος νέος εργαζόμενος που έπιασε δουλειά στα χρόνια της κρίσης, που είναι σήμερα 20 - 35 ετών, θα καταφέρει να έχει 40 χρόνια 8ωρης εργασίας;
  • Ποιος εργαζόμενος (και μάλιστα στον τουρισμό με σεζόν) θα έχει 35 ασφαλισμένα χρόνια (1 ασφαλιστικός χρόνος = 300 ασφαλισμένες μέρες εργασίας!), όταν η καταγεγραμμένη ανεργία όλα αυτά τα χρόνια είναι σταθερά πάνω από 1.000.000 άνεργοι;
  • Ποιος νέος εργαζόμενος που έχει φάει απολύσεις με το κουτάλι, που έχει δουλέψει με part-time, με 4ωρα - 6ωρα, με Σαββατοκύριακα, delivery, που έχει μπει σε 5μηνα προγράμματα του ΟΑΕΔ, θα έχει 12.000 ένσημα;
  • Ποιος νέος επιστήμονας που δουλεύει με μπλοκάκι και απολαβές μισθωτού θα καταφέρει να συμπληρώσει 40 χρόνια συνεχούς εργασίας, με ταυτόχρονη κάλυψη των υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών;

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΆ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Η ασφάλισή μας δεν είναι κόστος. Η ασφάλιση είναι δικαίωμά μας. Εμείς παράγουμε τον πλούτο. Εμείς πρέπει να ορθώσουμε τοίχο απέναντι στο βάρβαρο σύστημα που επιδεινώνει τη ζωή μας.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει ν’ αφήσουν τα πράγματα στην τύχη τους! Το Εργατικό Κέντρο ΒΣΔ καλεί κάθε εργαζόμενο, αυτοαπασχολούμενο, αγρότη, μικρό επαγγελματία να αγωνιστεί ενάντια στην επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση!

Διεκδικούμε:

  1. Το Νομοσχέδιο να αποσυρθεί τώρα!
  2. Κοινωνική ασφάλιση για όλους, Δημόσια Υποχρεωτική. Υγεία – Πρόνοια Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν.
  3. Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικώνμνημονιακών νόμων.
  4. Κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη. Όρια ηλικίας στα 60 για τους άνδρες 55 για τις γυναίκες, 5 χρόνια λιγότερα για τα ΒΑΕ.
  5. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
  6. Κατώτερη σύνταξη στο 80% του μισθού. Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ.
  7. Πλήρης Κρατική Εγγύηση όλων των Συντάξεων.

ΣΤΙΣ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΦΛΕΒΑΡΗΣ 2020

ADVERTORIALS