Μεταναστευτικό: Μπλοκάρει δικαστικά την επίταξη το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου

Μεταναστευτικό: Μπλοκάρει δικαστικά την επίταξη το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου

Την κατηγορηματική αντίθεση του με τη διαδικασία της επίταξης δημοτικής έκτασης στο "17" εξέφρασε κατά πλειοψηφία αργά το βράδυ της Δευτέρας το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου.

Έπειτα από διαβούλευση των επικεφαλής των παρατάξεων των δημοτικών συνδυασμών το Δημοτικό Συμβούλιο υιοθέτησε απόφαση στην οποία καταγγέλλονται οι κινήσεις της Κυβέρνησης, με την έννοια ότι τορπιλίζονται τα μέτρα εμπιστοσύνης που είχε εξαγγείλει ο Νότης Μηταράκης πριν από δύο εβδομάδες ενώ αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής με τη συνδρομή του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου και του ΤΕΕ προκειμένου να μπλοκαριστεί η επίταξη καθώς και κάθε άλλη δικαστική πράξη που σχετίζεται με αυτή. 

Εκτός των άλλων το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι καμία υπηρεσία και κανένα νομικό πρόσωπο του Δήμου δεν θα συμβάλει στην υλοποίηση της υπερδομής ενώ καλεί τους πολίτες σε εγρήγορση. 

Το ψήφισμα υιοθετήθηκε ομόφωνα από το σύνολο των παρόντων συμβούλων με τον σύμβουλο της πλειοψηφίας και αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Ξενάκη να διευκρινίζει πριν την αποχώρηση του ότι αν ήταν παρών δεν θα ψήφιζε υπέρ της πρότασης των επικεφαλής ως μη συμφέρουσα για τη Χίο και τους κατοίκους της ενώ διαφώνησε και ο αντιδήμαρχος Ιωνίας Γιώργος Κλιαμενάκης.

Διαφορετικό ψήφισμα κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση το οποίο ψηφίστηκε και από τη Χιακή Συμπολιτεία. 

Πηγή: politischios.gr 

ADVERTORIALS