Δωρεά από το σχολείο Ledu στο γηροκομείο Λέρου

Δωρεά από το σχολείο Ledu στο γηροκομείο Λέρου
 
 
 
Οι μικροί Άγιοι Βασίληδες ήρθαν από μακριά να μοιράσουν χαρά σε αυτούς που το έχουν ανάγκη, άλλωστε αυτοί ξέρουν πολύ καλά τι θα πει να στερείσαι.
Για δεύτερη χρονιά το σχολείο Ledu, κέντρο μη τυπικής εκπαίδευσης για παιδιά και έφηβους πρόσφυγες της ΑΡΣΙΣ, δώρισε τρόφιμα στο γηροκομείο Λέρου. Όπως και πέρσι, οι μαθητές δημιούργησαν όμορφα χριστουγεννιάτικα στολίδια και με τη συμμετοχή τους στο Χριστουγεννιάτικο χωριό, συγκέντρωσαν χρήματα από δωρεές. Μετά από αναζήτηση των αναγκών στη Λέρο, εντοπίσαμε ξανά την αδυναμία του γηροκομείου. Οι υπεύθυνοι επικοινώνησαν την ανάγκη για κρέας και ζάχαρη, τα οποία και ψωνίσαμε με τη βοήθεια των ”ειδικών”.
Έντεκα μαθητές του Ledu, ηλικίας 11 ετών, πήραν το ρόλο του Άγιου Βασίλη!
Άλλωστε, ποιο παιδί δεν έχει αδυναμία στη γιαγιά και τον παππού του. Τα παιδιά με περίσσιο ενθουσιασμό ανέλαβαν όλες τις διαδικασίες. Η χαρά τους είναι τεράστια που κατάφεραν να βοηθήσουν ανθρώπους που το έχουν ανάγκη και τους θυμίζουν τόσο αγαπημένα τους πρόσωπα.
Η επίσκεψη ήταν μοναδική!
Μόνο αυτοί θα μπορούσαν να ομορφύνουν με τόση ενέργεια, με πλατιά χαμόγελα και αισιόδοξες ευχές το χώρο. Οι οικοδεσπότες, κέρασαν γλυκίσματα και χυμούς στα παιδιά και τα ευχαρίστησαν για την τόσο ευγενική κίνηση. Είναι σημαντικό πως η απόφαση για τη δωρεά των εσόδων ήταν από τους ίδιους τους μαθητές.
Μετά την επίσκεψη οι ίδιοι ζήτησαν να μαζέψουν λεφτά, από τις οικογένειες τους για να πάρουν και άλλα τρόφιμα, όσα περισσότερα μπορούσαν. Η παρέα με τα παιδιά είναι σίγουρα ανεκτίμητο δώρο, έτσι μετά την επίσκεψη, περάσαμε λίγο χρόνο μαζί για ελεύθερο παιχνίδι και συζήτηση με θέα τη θάλασσα. Μέσα από μία συζήτηση μαζί τους σχετικά με τις έννοιες φτωχός και πλούσιος, ένα παιδί μας έμαθε:
-Τι σημαίνει πλούσιος παιδιά?
-Πλούσιος είναι αυτός που ό,τι έχει το μοιράζεται με όσους το έχουν ανάγκη (σε ελεύθερη μετάφραση).
Μόνο ένα παιδί θα είχε τέτοιες γνώσεις και μόνο αυτό θα μπορούσε να μαγέψει κάτι άσχημο να μοιάζει ζωγραφιά…
Με εκτίμηση,
Παλυβού Άννα Μαρία
Τοπική Συντονίστρια ΑΡΣΙΣ, Ledu82381969_472915820022303_6756621084373549056_n.jpg
 
 
 
 
Manolis Xatziantoniou desk
ADVERTORIALS