Κίναρος: Άνδρες της Πολεμικής Αεροπορίας πήγαν τρόφιμα στην κυρά Ρηνιώ - Βίντεο από την προσέγγιση του ελικοπτέρου

Κίναρος: Άνδρες της Πολεμικής Αεροπορίας πήγαν τρόφιμα στην κυρά Ρηνιώ - Βίντεο από την προσέγγιση του ελικοπτέρου
Ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής με προορισμό την Κίναρο και την κυρά Ρηνιώ, την μοναδική κάτοικο του νησιού.
Οι άνδρες της Πολεμικής Αεροπορίας επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν την βελτίωση των καιρικών συνθηκών προκειμένου να προσκομίσουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στην ηλικιωμένη που ζει στο νησί. Επιπλέον, όπως αναφέρουν από τις Ένοπλες Δυνάμεις, οι άνδρες που προσγειώθηκαν στο μικρό νησί και συνάντησαν την κυρά Ρηνιώ, επιχείρησαν να αποκαταστήσουν και την βλάβη στην ηλεκτροδότηση στο σπίτι της μοναδικής κατοίκου της Κινάρου.
  
Το πρωί του Σαββάτου, το υπουργείο Εθνικής Αμύνης έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο και αποτυπώνεται η επιχείρηση στην Κίναρο. Αρχικά, το ελικόπτερο άφησε έναν σάκο με τρόφιμα χωρίς να προσγειωθεί, ενώ στη συνέχεια φαίνεται πως ο χειριστής του βρήκε κατάλληλο σημείο προκειμένου να κατεβάσει με ασφάλεια το ελικόπτερο. Στο τέλος του ντοκουμέντου, φαίνονται οι τρεις άνδρες του ελικοπτέρου να ποζάρουν μαζί με την κυρά Ρηνιών.
 
Ανησυχία για την κυρά Ρηνιώ από την Κίναρο
Η κακοκαιρία τις ημέρες των γιορτών προκάλεσε βλάβη στην ηλεκτροδότηση, αλλά και στο σύστημα επικοινωνίας με την Κίναρο, με αποτέλεσμα η οικογένεια της ηλικιωμένης να μην μπορεί να εντοπίσει την κυρά Ρηνιώ από τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου.
Την Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου, ένα ελικόπτερο απογειώθηκε από την Ρόδο και παρά τον άστατο καιρό κατάφερε να εντοπίσει την κυρά Ρηνιώ και να διαπιστώσει πως είναι καλά στην υγεία της. Η ηλικιωμένη που εκτρέφει εκεί αιγοπρόβατα, ανέφερε στους διασώστες πως έχει κάποιες λίγες προμήθειες και ότι επιθυμεί να παραμείνει στην Κίναρο παρά την διακοπή ρεύματος.
Πηγή: iefimerida.gr 
ADVERTORIALS