Εργατικό Κέντρο ΒΣΔ: Συγκέντρωση την Τετάρτη 27 Νοέμβρη στην πλ. Ελευθερίας, για το προσφυγικό – μεταναστευτικό

Εργατικό Κέντρο ΒΣΔ: Συγκέντρωση την Τετάρτη 27 Νοέμβρη στην πλ. Ελευθερίας, για το προσφυγικό – μεταναστευτικό

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου ΒΣΔ ανταποκρινόμενη στο παναιγαιακό κάλεσμα για συντονισμό  δράσης για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, καλεί τα σωματεία και τους φορείς της Κω, τους κατοίκους του νησιού, να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση την Τετάρτη 27 Νοέμβρη στην πλ. Ελευθερίας στις 18:00.

 

Για ακόμη μια φορά διαπιστώνουμε ότι η απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουν πρόσφυγες και μετανάστες καθώς και ο ντόπιος πληθυσμός εξαιτίας του εγκλωβισμού χιλιάδων ανθρώπων στα νησιά και τη χώρα διαρκώς χειροτερεύει. Τα νησιά μας έχουν γίνει στρατόπεδα συγκέντρωσης, φυλακές δυστυχισμένων ανθρώπων που ξεριζώθηκαν από τα σπίτια τους εξαιτίας του πολέμου και της φτώχειας.

Η Συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας – Ελλάδας, η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ακολουθεί η σημερινή και η προηγούμενη κυβέρνηση, καθώς και μια σειρά εκπρόσωποι της τοπικής διοίκησης και ορισμένοι τοπικοί παράγοντες, είναι καταστροφική για πρόσφυγες-μετανάστες και μόνιμους κατοίκους. Ευθύνεται γι’ αυτό που ζούμε καθημερινά στα νησιά μας. Είναι πολιτική εγκλωβισμού, καταστολής, απανθρωπιάς, προβλέπει τη δημιουργία νέων hotspot, κλειστών κέντρων φυλακών, φέρνει πολέμους, προσφυγιά και φτώχεια. Ο νέος νόμος για το άσυλο καταργεί κάθε διεθνές κατοχυρωμένο δικαίωμα για τους αιτούντες άσυλο. Θα φέρει μεγαλύτερη καταστολή, φυλακίσεις, απελάσεις, χωρισμούς και διάλυση οικογενειών.

Η τακτική της κυβέρνησης να μην κλείνει τα hotspot στα νησιά, να μην απεγκλωβίζει πρόσφυγες και μετανάστες, να τους μεταφέρει σε περιοχές που δεν υπάρχει η κατάλληλη υποδομή διογκώνει το πρόβλημα. Αφήνει περιθώριο καλλιέργειας ρατσισμού και ξενοφοβίας από κάποιους που εκμεταλλεύονται την αγωνία του λαού από τα υπαρκτά προβλήματα που δημιουργούνται από τον εγκλωβισμό. Που «κουκουλώνουν» την αιτία του προβλήματος και «χτυπούν» το θύμα και όχι αυτόν που φταίει για τα προβλήματα που βιώνουμε.

Εμείς που ως λαός, έχουμε πολλές φορές ζήσει τη φτώχεια, τον πόλεμο, την προσφυγιά, τη μετανάστευση δεν πρέπει να μένουμε απαθείς απέναντι στα εγκλήματα που γίνονται στη Συρία, την Υεμένη, στα πνιγμένα παιδιά στο Αιγαίο, στην εξαθλίωση ανθρώπων και στον εγκλωβισμό τους στα hotspot.

Δεν είναι αυτοί «εισβολείς» στη χώρα μας, στα νησιά μας, αλλά το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ, η Ρωσία,  η Τουρκία και όποια άλλη δύναμη επιτίθεται στις χώρες τους, κατακλέβει το βιός τους, γεμίζει και τη δική μας χώρα με βάσεις του θανάτου.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους επαγγελματοβιοτέχνες να παλέψουν και να απαιτήσουν την απεμπλοκή της χώρας από τους σχεδιασμούς αυτούς, να παλέψουν ενάντια στις αιτίες που γεννούν φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά.

Απαιτούμε – Διεκδικούμε :

  • · Να κλείσουν τώρα όλα τα hotspot και να μη δημιουργηθεί κανένα νέο πουθενά.
  • · Άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα, μεταφορά τους σε ανθρώπινα κέντρα φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα και από εκεί σε όποια χώρα επιθυμούν.
  • · Να καταργηθεί η Συμφωνία Ελλάδας - Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας και όποια άλλη συνθήκη τους εγκλωβίζει.
  • · Ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα για τα ασυνόδευτα παιδιά, επανενώσεις οικογενειών, κανένας ανήλικος, έγκυος και ευάλωτος σε ακατάλληλες συνθήκες.
  • · Πλήρης σεβασμός των δικαιωμάτων στο άσυλο, όχι στην καταστολή και την καταπάτηση θεμελιωδών διεθνών και κατοχυρωμένων δικαιωμάτων.
  • · Καμιά εμπλοκή των ΜΚΟ στο Προσφυγικό - Μεταναστευτικό.
  • · Να αποζημιωθούν στο 100% όσοι κάτοικοι έχουν υποστεί ζημιές από τις συνθήκες του μακροχρόνιου εγκλωβισμού.
  • · Να μην δημιουργηθούν κλειστά κέντρα κράτησης. Να μην εφαρμοστούν τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης που σκοπεύουν να γεμίσουν τα πέντε νησιά του Αιγαίου με τεράστια στρατόπεδα συγκέντρωσης, δηλαδή hot spots-φυλακές. Τα νέα αυτά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση της ΝΔ για το προσφυγικό ζήτημα ενισχύουν ακόμα περισσότερο τον εγκλωβισμό και την καταστολή των αιτούντων άσυλο, όπως και την ταλαιπωρία του ντόπιου ελληνικού πληθυσμού.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα θύματα του πολέμου!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ ΠΛ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 18:00

 

25/11/2019

Η ΔΙΟΙΚΗΣ

ADVERTORIALS