Βαγγέλης Μ. Τζόγιας: Ντροπή σας, δάσκαλοι

Βαγγέλης Μ. Τζόγιας: Ντροπή σας, δάσκαλοι

Ντροπή σας, δάσκαλοι

Αγαπητοί φίλοι,

για μια ακόμη χρονιά έκλεισαν τα σχολεία οι δάσκαλοι προκειμένου να εκλέξουν συνδικαλιστικό όργανο. Η έκφραση «ντροπή τους», είναι επιεικής για μια τέτοια συμπεριφορά.

Άραγε, ποια δικαιολογία βρήκαν να πουν στα παιδιά και στους γονείς για το κλείσιμο του σχολείου, για πολλοστή φορά.

Την ώρα που έχουμε βουλιάξει σαν κράτος, την ώρα που η παιδεία παραπαίει, την ώρα που η χώρα έχει χίλια δυο προβλήματα με τους μαθητές στους δρόμους, αυτή την ώρα κλείνουν τα σχολεία για να ψηφίσουν. Αντί λοιπόν να αγωνιστούν για ένα καλύτερο σχολείο, για μια καλύτερη εκπαίδευση, για περισσότερες διδακτικές ώρες, για μια καλύτερη παιδεία, για ένα καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα, κλείνουν τα σχολεία, πραγματικά χωρίς λόγο.

Όταν όλες οι εργατικές τάξεις, δουλεύουν τις περισσότερες ώρες κ μέρες, όταν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες φορολογούνται σκληρά για να μπορέσει να λειτουργήσει το κράτος, οι δάσκαλοι δίνουν πρώτοι το «καλό» παράδειγμα της λούφας και της ανευθυνότητας.

Κύριοι, δυστυχώς, δε επιτελείτε λειτούργημα. Αυτό αποδεικνύεται με τις πράξεις σας.

Θέλω να πιστεύω ότι δεν σκέφτονται όλοι με τον ίδιο τρόπο, ότι υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις, αλλά μαζί με τα ξερά, καίγονται και τα χλωρά, βγάζοντας προς τα έξω κακή εικόνα κι άσχημα συμπεράσματα για τον κλάδο.

Όπως και να έχει το πράγμα, το κλείσιμο των σχολείων γίνεται χρόνια τώρα, κι αυτό το αποκαλούν κεκτημένο δικαίωμα οι δάσκαλοι. Άλλα θα έπρεπε να είναι τα κεκτημένα δικαιώματά σας. Για τούτο εδώ θα πρέπει να ντρέπεστε.

Βαγγέλης Μ. Τζόγιας

ADVERTORIALS