Fraport: Νέα πυροσβεστικά οχήματα στο αεροδρόμιο της Κω και της Ρόδου

Fraport: Νέα πυροσβεστικά οχήματα στο αεροδρόμιο της Κω και της Ρόδου

H Fraport Greece ενίσχυσε τον πυροσβεστικό στόλο της με 5 νέα οχήματα, τύπου ARFF BUFFALO 7000/860/250.

Τα πέντε νέα ειδικά πυροσβεστικά οχήματα θα ενισχύσουν τις επιχειρησιακές ανάγκες στα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Κω, Ρόδου, Κέρκυρας και Ζακύνθου, ενώ θα υπηρετούνται από ειδικά εκπαιδευμένους πυροσβέστες.

Για πρώτη φορά, όπως αναφέρεται, υπάρχει σε πυροσβεστικό όχημα στην Ελλάδα ένας νέος «αυλός» που είναι ικανός να τρυπήσει την άτρακτο του αεροσκάφους και να εφαρμόσει κατασβεστικά υλικά εντός της καμπίνας των επιβατών.

«Μιλάμε για ειδικά οχήματα, δεν μοιάζουν σε καμία περίπτωση με τα πυροσβεστικά οχήματα που βλέπουμε στις δασικές πυρκαγιές», δήλωσε ο κ. Ηλίας Μαραγκάκης, γενικός διευθυντής επιχειρησιακών λειτουργιών της Fraport προσθέτοντας: «Εδώ το όχημα είναι υψηλών επιδόσεων, όσον αφορά την ταχύτητα, θα κάνει από 0-80 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 27 δευτερόλεπτα, μιλάμε για 35 τόνους, πρόκειται για ένα όχημα που μπορεί να πάρει στροφές με ταχύτητα 80 χλμ.». Το οποίο όχημα έχει τη δυνατότητα να φτάσει στον τόπο του ατυχήματος σε λιγότερο από 3 λεπτά.

Σ’ ότι αφορά το κόστος του κάθε πυροσβεστικού οχήματος, ξεπερνάει τις 600.000 – 700.000 ευρώ συνολικά, έκαστο, προσθέτοντας στο σύνολο, και τον εξοπλισμό του.

«Το όχημα μπορεί να βγάλει όλο το νερό – 7 τόνους νερού- μέσα σε λιγότερο από 90 δευτερόλεπτα. Και ξέρετε, αυτό που αρέσουν να λένε οι πυροσβέστες είναι όταν αναλάβουμε εμείς, δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει πυρκαγιά, μόνο πλημμύρα!» ανέφερε χαρακτηριστικά στην σημερινή παρουσίαση ο κ. Μαρακάκης.

Ο ίδιος πρόσθεσε, ότι πρόκειται για μια επένδυση, που τη ζητάνε και οι ίδιες οι αεροπορικές εταιρίες. «Είναι μια από τις βασικές υπηρεσίες του αεροδρομίου. Εάν δεν πληρούμε τις προϋποθέσεις της πυρασφάλειας, μπορεί οι αεροπορικές εταιρίες να αρνηθούν να έρθουν» δήλωσε ο κ. Μαρακάκης.

ADVERTORIALS