Ανατράπηκε αυτοκίνητο του δήμου Νισύρου

Ανατράπηκε αυτοκίνητο του δήμου Νισύρου

Αυτοκίνητο του δήμου Νισύρου ανατράπηκε την περασμένη Παρασκευή, ευτυχώς μόνο με υλικές ζημιές. Το περιστατικό δημοσιοποίησε με ανακοίνωσή του ο σύλλογος Εργαζομένων του δήμου Νισύρου, που καταλογίζει ευθύνες στη δημοτική αρχή.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε, αναφέρονται τα εξής:
“Δυστυχώς, άλλο ένα περιστατικό φέρνει στην επιφάνεια προβλήματα που επανειλημμένα έχουμε επισημάνει. Συγκεκριμένα την Παρασκευή 19/7/2019 το πρωί, το λυματοφόρο όχημα του δήμου ανατράπηκε στο χώρο που αδειάζει τα λύματα. Ευτυχώς, δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες, αλλά μόνο υλικές ζημιές. Τα συχνά προβλήματα στα οχήματα του Δήμου, δεν οφείλονται στη “σύμπτωση” ή στην “κακιά στιγμή”.

Οφείλονται στο γεγονός ότι τα οχήματα είναι παλαιά, κακοσυντηρημένα, με φθαρμένα ελαστικά, χωρίς χειρόφρενα, χωρίς ενδείξεις θερμοκρασίας και με άλλα προβλήματα.
Παρεμπιπτόντως, να αναφέρουμε την ύπαρξη οχημάτων χωρίς αριθμό κυκλοφορίας και ασφαλιστική κάλυψη.  Επίσης, τα προβλήματα οφείλονται στην απαράδεκτη κατάσταση του “δρόμου” στη συγκεκριμένη περιοχή, όπου καθημερινά κινούνται βαρέα οχήματα του Δήμου.
Οφείλονται στα ελλιπή έως ανύπαρκτα μέτρα προστασίας. Δεν επιτρέπεται τέτοια βαρέα οχήματα να κινούνται χωρίς συνοδηγό.
Οφείλονται και στην πολιτική της Διοίκησης που απαξιώνει παραπέρα τις υπηρεσίες για να τις παραχωρήσει μελλοντικά σε ιδιώτες.
Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Δεν επιτρέπουμε σε κανένα και για κανένα λόγο να παίζει με ανθρώπινες ζωές.
Δεν επιτρέπουμε να μετριέται σε “κόστος” η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αναλογιστεί και να αναλάβει τις ευθύνες της όσον αφορά τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.

Απαιτούμε:
• Άμεσα να γίνουν έλεγχοι στο αμαξοστάσιο για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.
• Άμεσα να γίνουν έλεγχοι των μηχανικών μέσων.
• Άμεσα προσλήψεις όλου του αναγκαίου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου.

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,
Σας καλούμε να πλαισιώσετε το Σωματείο και να συμμετέχετε μαζικά στη γενική συνέλευση την Παρασκευή 26/7/2019 και ώρα 12.00 μ.μ. στο Ζωσιμοπούλειο. Καμία ανοχή! Καμία αναμονή!”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Δ.Α.Σ
Για το εν λόγω θέμα η παράταξη Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α. Ρόδου αναφέρει τα εξής:
“Συνάδελφοι/φισσες
Με αφορμή το περιστατικό που έλαβε χώρα στο Δήμο Νισύρου – ευτυχώς χωρίς θύματα – θέλουμε να υπενθυμίσουμε τα εξής : Μόνο τα τελευταία 3 χρόνια στους Δήμους ανά την Ελλάδα μετράμε 60 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες, η εντατικοποίηση στην εργασία εντείνεται συνεχώς λόγω έλλειψης μόνιμου προσωπικού με ταυτόχρονη γιγάντωση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, οχήματα και μηχανήματα στους περισσότερους δήμους εξακολουθούν να είναι απαρχαιωμένα, τα μέσα ατομικής προστασίας δεν δίνονται, αλλά και όπου δίνονται είναι λειψά, η εκπαίδευση του προσωπικού είναι μηδαμινή έως ανύπαρκτη.

Ακόμα όμως και οι προσλήψεις της 3Κ που καθυστερούν (2,5 μήνες από τα τελικά αποτελέσματα) δεν θα φτάσουν για να λύσουν το τεράστιο πρόβλημα της υποστελέχωσης και της εντατικοποίησης. Τα εργατικά ατυχήματα δεν οφείλονται στην κακιά στιγμή όπως θέλουν να τα παρουσιάζουν τόσο οι κυβερνήσεις όσο και η πλειονότητα των δημάρχων. Αποτελούν εργοδοτικά εγκλήματα με ενόχους, όλους αυτούς που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν την υγιεινή και ασφάλεια ως κόστος. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Έχουμε πλέον εμπεδώσει τη μέθοδο που χρησιμοποιούν για να εφαρμόσουν τις κατευθύνσεις της ΕΕ με τις οποίες άλλωστε και συμφωνούν. Πρώτα απαξιώνουν υπηρεσίες και μετά τις χαρίζουν στους επιχειρηματικούς ομίλους.
Διεκδικούμε ό,τι μας πήρανε τα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης και ό,τι μας αξίζει!

- Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
- Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

- Όχι στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των δήμων και στην υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της Υγείας, Παιδείας και Πρόνοιας.
Ξέρουμε πολύ καλά ότι η στρατηγική και της νέας κυβέρνησης δεν είναι διαφορετική. Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα.

rodiaki.gr/

 
HONDOS UNDER
ARMONIA
Manolis Xatziantoniou desk