Μεγάλο στεγαστικό πρόβλημα στο ΕΠΑΛ ΚΩ - Έντονος προβληματισμός εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς. ΒΙΝΤΕΟ

Μεγάλο στεγαστικό πρόβλημα στο ΕΠΑΛ ΚΩ - Έντονος προβληματισμός εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς. ΒΙΝΤΕΟ

Την αγωνία τους εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς εξέφρασαν, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στα τοπικά ΜΜΕ, οι καθηγητές αλλά και ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΠΑΛ Κω, προειδοποιώντας ότι εάν δεν δοθεί κάποια λύση άμεσα το σχολείο θα αντιμετωπίσει σοβαρό στεγαστικό πρόβλημα τη νέα σχολική χρονιά.

Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Παπανικολάου Φίλιππος, τόνισε πως τα τελευταία 2 χρόνια ο αριθμός των μαθητών του ΕΠΑΛ ΚΩ έχει διπλασιαστεί με τις εγκαταστάσεις πλέον του σχολικού συγκροτήματος να μην μπορούν να φιλοξενήσουν έναν τόσο μεγάλο αριθμό μαθητών.

Συγκεκριμένα στο ΕΠΑΛ Κω τη σχολική χρονιά που μας πέρασε φοιτούσαν περίπου 250 παιδιά, ενώ με τις μέχρι τώρα εγγραφές τη νέα σχολική χρονιά ο αριθμός των μαθητών αναμένεται να είναι γύρω στους 300.

Ο κ. Παπανικολάου σημείωσε ότι ήδη από πέρυσι το σχολείο λειτουργούσε με μια αίθουσα μείον, με αποτέλεσμα ένα τμήμα γενικής παιδείας να κάνει μάθημα στο αμφιθέατρο του σχολείου, για να καλυφθούν οι ανάγκες. Οι μαθητές, οι καθηγητές αλλά και οι γονείς έδειξαν κατανόηση καθώς όπως δήλωσε ο κ. Παπανικολάου ο πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Κω είχε δεσμευθεί ότι φέτος το πρόβλημα θα λυνόταν, αφού μετά τη μετακόμιση του Λυκείου Ζηπαρίου θα απελευθερονόντουσαν προκατασκευασμένες αίθουσες οι οποίες θα μεταφερόντουσαν στο ΕΠΑΛ έτσι ώστε να χρησιμοποιηθούν.

Σύμφωνα με τους μετριότερους υπολογισμούς το ΕΠΑΛ Κω χρειάζεται 5 προκατασκευασμένες αίθουσες για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του σχολείου, σημειώνοντας όμως ο κ. Παπανικολάου πως οι δυσκολίες που προκύπτουν στην μεταφορά αυτών των αιθουσών είναι 2.

Πρώτη αιτία είναι η υποχρεωτική εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης από τους Δήμους, με το Δήμο Κω να έχει δεσμευθεί για την προμήθεια 12 προκατασκευασμένων αιθουσών, με τις διαδικασίες όμως να έχουν καθυστερήσει με αποτέλεσμα να μην υπάρχει περίπτωση να έρθουν αυτές οι αίθουσες πριν τα Χριστούγεννα.

Δεύτερη αιτία είναι η καθυστέρηση μετακόμισης του Λυκείου Ζηπαρίου στο νέο συγκρότημα, έτσι ώστε να χρησιμοποιηθούν οι προκατασκευασμένες αίθουσες.

Κλείνοντας ο κ. Παπανικολάου ξεκαθάρισε ότι με τα τωρινά δεδομένα 4 ή 5 τμήματα δεν θα έχουν αίθουσες διδασκαλίας.


Από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων τον λόγο πήρε η πρόεδρος κ. Σταματία Σταματιάδου η οποία αφού ανέφερε και εκείνη με τη σειρά της τα σοβαρά προβλήματα στέγασης τόνισε ότι το ζητούμενο είναι να δοθούν λύσεις για την στέγαση των παιδιών όχι όμως πρόχειρες.

Η κ. Σταματιάδου ζήτησε την βοήθεια και την στήριξη των αρμοδίων έτσι ώστε τα παιδιά να μπορέσουν να ξεκινήσουν τη νέα σχολική χρονιά με τις κατάλληλες συνθήκες, λειτουργώντας όλα τα τμήματα κανονικά.

ADVERTORIALS