Η εκδήλωση της Ε.Γ.Ε. για τη γιορτή της μητέρας

Η εκδήλωση της Ε.Γ.Ε. για τη γιορτή της μητέρας

          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Γ.Ε.    ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

   Συγκινητικό και όμορφο το αφιέρωμα της ΕΓΕ-Κω στη γιορτή της μητέρας που πραγματοποίησε την Κυριακή 12 Μαïου στον ΟΡΦΕΑ, παρουσία του Μητροπολίτη Αγκύρας κ.κ. Ιερεμία , του αρχ/κού Επιτρόπου π. Ιωάννη, του Επάρχου κ. Χαλκιδιού, εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, των Φορέων και μελών.

Εκ μέρους του Δ.Σ. η Μαίρη Φάκκου απέδωσε τιμή στο σύμβολο της πραγματικής μητρότητας, την Παναγία και στις μητέρες   όλων των εποχών, όλων των κοινωνιών και των διαφορετικών πολιτισμών. Εξέφρασε τον προβληματισμό εάν είναι πραγματική γιορτή σ΄αυτές τις δυσχερείς συνθήκες που η μητέρα βρίσκεται εκτεθειμένη στην αυξανόμενη επιδείνωση της θέσης της δικής της και της οικογένειας της και διατύπωσε προτάσεις ώστε η πολιτική για στήριξη της οικογένειας στην κάθε της μορφή, να αποτελεί προτεραιότητα της κεντρικής και τοπικής εξουσίας .

Η Γραμματέας, Χρυσούλα Σαπουλίδου αναφέρθηκε στο ιστορικό της Γιορτής από τα αρχαία χρόνια και στο σκεπτικό της πρωτοβουλίας για απόδοση τιμής στις Μαίες του Νοσοκομείου, ως ένα μικρό ευχαριστώ από μια Γυναικεία Οργάνωση για τις υπηρεσίες στις μητέρες του νησιού που πρόσφεραν σε   δύσκολες συνθήκες οι παλιότερες αλλά και σήμερα οι νεότερες, υπερβαίνοντας εαυτούς ,όπως και όλο το προσωπικό, λόγω των σημαντικών ελλείψεων.

Το αφιέρωμα περιλάμβανε ανάγνωση κειμένων από τους : Δημήτρη Παπαστεριάδη Αλέξη Παντελίδη και Μιχάλη Σβύνο και τραγούδια από τον Αλέξη Παντελίδη με τη συνοδεία του Μουσταφά Παïζάνογλου στην κιθάρα, όλα προσεκτικά επιλεγμένα για την Ημέρα.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τιμής ένεκεν στις Μαίες, συνταξιούχες και εν ενεργεία, αναμνηστικά που απεικόνιζαν ανθρώπινη μορφή. Εκ μέρους όλων των Μαιών ευχαριστίες απηύθυνε η κ. Γεωργία Μινέτου.

      

Το Δ.Σ. της Ε.Γ.Ε-ΚΩ ευχαριστεί όλους του συμμετέχοντες με ανάγνωση και τραγούδι όλους για τη συνεργασία , τον Μιχάλη Σβύνο για τη σκηνοθετική πινελιά, την Κοινσεπ ΟΡΦΕΑΣ για την παραχώρηση της αίθουσας, τον Αλέξανδρο Δεληγιάννη για την ηχητική κάλυψη, τα ΜΜΕ για την προβολή και ανάδειξη της εκδήλωσης, τις μαίες μας ,τους εκπροσώπους της Εκκλησίας και των Αρχών και όλους και όλες που τίμησαν με την παρουσία τους το αφιέρωμα .

  

 

 

      Ομιλία της κ. Γεωργίας Μινέτου στην εκδήλωση της ΕΓΕ

                             εκ μέρους των Μαιών του Νοσοκομείου

Σεβασμιώτατε, Αιδεσιμολογιότατε, κύριε Έπαρχε, εκπρόσωποι των πολιτικών αρχών, κυρία Πρόεδρε και Μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας-Παράρτημα Κω, κυρίες και κύριοι.

Κατ΄αρχήν θα ευχηθούμε ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλες τις μητέρες του κόσμου. Ο Θεός να τους δίνει δύναμη και κουράγιο για να μεγαλώνουν τα παιδιά τους.

ΜΑΝΑ, ΜΗΤΕΡΑ, ΜΑΜΑ, ΜΑΝΟΥΛΑ είναι οι λέξεις που βγαίνουν από το στόμα κάθε μικρού ή μεγάλου για να τιμήσουν τον άνθρωπο που τους έφερε στη ζωή.

Εκπροσωπώντας τις Μαίες που δούλεψαν και δουλεύουν τώρα στο νησί μας στο Γ.Νοσοκομείο- Κέντρο Υγείας Κω και την Προïσταμένη του Τμήματος που απουσιάζει για λόγους υγείας, θέλω να ευχαριστήσω την ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ για την τιμή που μας γίνεται σήμερα για την προσφορά μας στις Μητέρες του νησιού μας, καθώς και όλους εσάς που βρίσκεστε εδώ και συμμετέχετε σ΄αυτήν τη γιορτή. Την Γιορτή της Μητέρας.

Εμείς οι Μαίες βλέπουμε και ζούμε καθημερινά το θαύμα της ζωής.

Οι γυναίκες παρακολουθούνται από ιατρικής πλευράς από τους Γυναικολόγους Ιατρούς στους 9 μήνες της εγκυμοσύνης.

Οι Μαίες είμαστε εκεί είτε συμβουλεύοντας είτε βοηθώντας να ξεπεραστούν κάποια προβλήματα είτε προετοιμάζοντας τες για τον τοκετό.

Η κάθε γυναίκα γίνεται μητέρα κοντά μας. Φέρνει στον κόσμο το έμβρυο που κυοφορούσε για 9 μήνες στον χώρο που δουλεύουμε, στο Μαιευτικό/Γυναικολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Κω. Οι Μαίες είμαστε εκεί για να την βοηθήσουμε στη συγκλονιστική εμπειρία της γέννας καθώς και στα διαρκώς μεταβαλλόμενα συναισθήματα προσαρμογής-ορμονικά, σωματικά ,ψυχολογικά- στη νέα οικογενειακή της πραγματικότητα, με τις γνώσεις και την εμπειρία μας.

Εγκυμοσύνη, τοκετός, λοχεία, θηλασμός είναι οι τομείς που προσφέρουμε βοήθεια στις μητέρες.

Η κάθε γυναίκα ζει τον τοκετό της μοναδικά. Πιο εύκολα ή πιο δύσκολα, φυσιολογικά ή με καισαρική τομή. Όλα όμως ξεχνιούνται, όπως λέμε, γιατί ο ερχομός της καινούργιας ζωής, το θαύμα της ζωής, όπως είπαμε πριν, την γεμίζει με πολλά και ποικίλα συναισθήματα : Αγάπη, τρυφερότητα, στοργή, ανιδιοτέλεια.

Είναι πραγματικά συγκλονιστικές οι στιγμές που ζούμε με τις επίτοκες και εμείς οι Μαίες τις ευχαριστούμε που εμπιστεύονται να γίνουν μητέρες κοντά μας.

            Σας ευχαριστούμε πολύ.

     ΟΙ 13 Μαίες που τιμήθηκαν      

  • Παπαïωάννου Χαρίκλεια
  • Μπούτα Μαρίνα
  • Ματθαίου Ειρήνη
  • Χατζησεβαστού Πετρούλα
  • Πολίτου Ευδοκία
  • Καλυμνίου Κατερίνα
  • Μινέτου Γεωργία
  • Παναγιωτίδου Μαρία
  • Μαμουζέλου Αικατερίνη
  • Κορκή Αικατερίνη
  • Χατζή Δήμητρα
  • Κυρίτση Σταυρούλα
  • Κωνσταντινίδη Κερασούλα

 

      

Φωτογραφία aegeanews

 

      

ADVERTORIALS