Γεωργία Κασσιώτη: Το ΚΥΤ, οι "αγωνιούντες" και η πραγματικότητα

Γεωργία Κασσιώτη: Το ΚΥΤ, οι "αγωνιούντες" και η πραγματικότητα

Το ΚΥΤ, οι "αγωνιούντες" και η πραγματικότητα.

Είναι προφανές ότι η δημοτική αρχή του νησιού μας, καθώς και μερίδα συμπολιτών μας, όπως αυτό αποτυπώνεται σε πρόσφατη ανακοίνωση της ομάδας "ενεργών πολιτών" δεν έχουν αντιληφθεί τη ζημιά που προκάλεσαν στον τόπο μας το καλοκαίρι του 2015 και δυστυχώς συνεχίζουν και σήμερα, παραμονές εκλογών.

Στην προσπάθειά τους να αλιεύσουν ψήφους ανακινούν ξανά το ζήτημα της λειτουργίας του ΚΥΤ στην Κω. Παραβλέπουν όμως συνειδητά ότι το συγκεκριμένο, όχι μόνο πρόσφερε και προσφέρει ανθρώπινες συνθήκες υποδοχής, καταγραφής και φιλοξενίας προσφύγων, ανθρώπων διωκόμενων από τον πόλεμο και την φτώχεια, αλλά και διαφύλαξε το ανθρώπινο πρόσωπο της Κω.

Επιπλέον προστάτευσε την οικονομία του τόπου μας και ειδικότερα το τουριστικό προϊόν, για το οποίο δήθεν κόπτονται και νοιάζονται οι συγκεκριμένοι.

Κανείς δεν ξεχνά τις εικόνες στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης μας, στο λιμάνι, μεσούσης της τουριστικής περιόδου το καλοκαίρι του 2015.

Εικόνες που έκαναν το γύρο του κόσμου μέσω των ΜΜΕ και αμαύρωσαν την εικόνα της Κω, κάνοντας τεράστια ζημιά και στην οικονομία.

Ενάντια στο μέτωπο όλων όσοι στην προσπάθειά τους να αποκομίσουν μικροπαραταξιακά οφέλη, διακινδυνεύοντας για άλλη μια φορά ο τόπος μας να υποστεί απαξίωση και οικονομική καταστροφή, εμείς αντιπαραθέτουμε το μέτωπο της λογικής και της υπευθυνότητας.

ADVERTORIALS