1ο Επιστημονικό Συνέδριο Θεολόγων Νοτίου Αιγαίου, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου

1ο Επιστημονικό Συνέδριο Θεολόγων Νοτίου Αιγαίου, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχαν στο Φανάρι, μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του «1ου Επιστημονικού Συνεδρίου Θεολόγων Νοτίου Αιγαίου», το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019.

Με αφορμή τη διοργάνωση του 1ου Επιστημονικού Συνεδρίου Θεολόγων Νοτίου Αιγαίου, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Θεολόγων του Νοτίου Αιγαίου, κ. Μαυρουδής Γεώργιος μαζί με τα μέλη – εκπαιδευτικούς, Αρχιμανδρίτη π. Ραφαήλ Σίδερη και Γιακουμάκη Ελένη, αφού έλαβαν την ευλογία του Παναγιώτατου, συζήτησαν για θέματα που αφορούν τη διοργάνωση του Συνεδρίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο στη Ρόδο, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου με την τιμητική παρουσία εκπροσώπου του Πατριάρχη. 

Στη συνέχεια ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος προσκάλεσε τα μέλη στον Εσπερινό, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στον οποίο χοροστάτησε, καθώς και στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία της Κυριακής, στην οποία χοροστάτησαν Μητροπολίτες των όμορων Μητροπόλεων. Τα μέλη της επιτροπής είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και με τον Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Μητροπολίτη Προύσης κ. Ελπιδοφόρο, ο οποίος θα είναι ένας από τους επίσημους ομιλητές του Συνεδρίου.

Τέλος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος ευχήθηκε καλή επιτυχία στη διεξαγωγή του Συνεδρίου και προσκάλεσε τα μέλη της Επιτροπής, να παρακαθίσουν στην Πατριαρχική Τράπεζα. 

www.rodiaki.gr 

ADVERTORIALS