2ο ΓΕΛ ΚΩ: Συνάντηση στις Βρυξέλλες και το Παρίσι για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ “European Students’ Climate Report”

2ο ΓΕΛ ΚΩ: Συνάντηση στις Βρυξέλλες και το Παρίσι για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ “European Students’ Climate Report”

Συνάντηση στις Βρυξέλλες και το Παρίσι για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ “European Students’ Climate Report”

Από 17/3/2019 έως 23/3/2019 μαθητές και καθηγητές του 2ου ΓΕΛ Κω είχαμε την ευκαιρία, μέσω του προγράμματος KA2 Erasmus+ “European Students Climate Report” (2016-1-SE01-KA201-022171), να επισκεφτούμε τις  Βρυξέλλες και το Παρίσι. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν σχολεία από 6 συνολικά χώρες (εκτός από το σχολείο μας και από Σουηδία, Σλοβακία, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία), καθώς και το Πανεπιστήμιου Τεχνολογίας της πόλης Lulea της Σουηδίας καθώς και ο οργανισμός ARPAE για την πρόληψη, το περιβάλλον και την ενέργεια από την περιφέρεια Emilia-Romagna της Ιταλίας. Το θέμα του προγράμματος αφορά την Κλιματική Αλλαγή και ειδικότερα τις επιπτώσεις της πάνω σε όλους τους τομείς της κοινωνίας.

Τη Δευτέρα 18/3/2019, επισκεφτήκαμε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου είχαμε μια συνάντηση με τον Γάλλο Ευρωβουλευτή κ. Durand Pascal, στον οποίο παρουσιάσαμε μια ολοκληρωμένη αναφορά των Ευρωπαίων μαθητών που συμμετείχαν στις δράσεις του προγράμματος για την Κλιματική Αλλαγή. Ως ελληνική ομάδα αναφερθήκαμε στις εργασίες που αναλάβαμε, αλλά και στις δράσεις που αναπτύξαμε και κυρίως είχαμε την ευθύνη για την παρουσίαση του βασικότερου προϊόντος του προγράμματος, της Τελικής Αναφοράς όλων των μαθητών για το περιβάλλον (https://www.studentsclimatereport.eu/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=17&filter_tag[0]=&Itemid=144&lang=el).

Στο Παρίσι, συμμετείχαμε σε πολλές δραστηριότητες μαζί με τους μαθητές και τους καθηγητές όλων των χωρών και στο τέλος η ελληνική ομάδα παρουσίασε εκ νέου το τελικό προϊόν (Τελική Αναφορά όλων των μαθητών για το περιβάλλον) στο Δήμαρχο του Meudon.

Κατά τη συνάντηση πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις πολιτιστικού περιεχομένου σε σημαντικά αξιοθέατα των Βρυξελλών και του Παρισιού, πέρα από τις δράσεις που αφορούσαν αμιγώς το πρόγραμμα.

Επειδή το πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε λίγους μήνες, μπορούμε να πούμε ότι συνολικά, τα προϊόντα και οι εντυπώσεις που αποκομίσαμε από τις επισκέψεις και τις δράσεις του προγράμματος ήταν εξαιρετικές, τόσο όσον αφορά την φιλοξενία όσο και την επικοινωνία και τη συνεργασία με τους υπόλοιπους εταίρους. Δημιουργήσαμε δεσμούς φιλίας, φιλοξενήσαμε και φιλοξενηθήκαμε, ανταλλάξαμε απόψεις και γνώσεις και γενικά οι εμπειρίες που βιώσαμε θα μας μείνουν αξέχαστες.

Τα αποτελέσματα του προγράμματος αυτού, καθώς και άλλων σχετικών του σχολείου θα παρουσιαστούν σε ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11/4/2019.

Οι μαθητές                                                                                         Οι καθηγητές

Ντουιγκού Γιαρίμαγα                                                                    Γιώργος Ερρίκος Χλαπάνης

Αμαλία Ματρώνα Γερασκλή                                                      Μαρία Λουμάνη

ΥΓ.          Η παρουσίαση στις Βρυξέλλες: https://photos.app.goo.gl/tUo2ATspBUF5koFV8

                Η παρουσίαση στο Δημαχείο του Meudon:

                                                                https://photos.app.goo.gl/rfMCxXfKakWgirUw6

                Η ιστοσελίδα του προγράμματος: https://www.studentsclimatereport.eu

                Σχετικό άρθρο στο site του προγράμματος:

https://www.studentsclimatereport.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=58:meeting-in-brussels-and-paris&catid=11&Itemid=105&lang=el

ADVERTORIALS