Μια συγκλονιστική βραδιά για τα 60 χρόνια της Φιλαρμονικής του Δήμου Κω!

Μια συγκλονιστική βραδιά για τα 60 χρόνια της Φιλαρμονικής του Δήμου Κω!

Εξήντα χρόνια λειτουργίας και σημαντικής προσφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της Κω συμπληρώνει φέτος η Φιλαρμονική της Δημοτικής Κοινότητας Κω, χαράζοντας νέους δρόμους μουσικής παιδείας και καλλιτεχνικής προσφοράς στον τόπο μας, συνεχίζοντας να δραστηριοποιείται και να συμμετέχει σε όλες τις επετειακές, εθιμικές αλλά και εποχιακές εκδηλώσεις.


Σε μία συγκλονιστική βραδιά με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων έντονης και δημιουργικής δραστηριότητας της Φιλαρμονικής της Δημοτικής Ενότητας Κω, η Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής της Φιλαρμονικής μας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Θανάση Πουλιού, παρουσίασε ένα μουσικό αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο, το βράδυ της Τρίτης 19 Μαρτίου στο ξενοδοχείο Κυπριώτης Πανόραμα, στην αίθουσα Κολοσσός.

Η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Χρήστος Θηβαίος, τίμησαν με την συμμετοχή τους, την Φιλαρμονική της Δημοτικής Κοινότητας Κω, η οποία για ακόμα μια χρονιά, παρουσίασε ένα μοναδικό μουσικό πρόγραμμα, αποδεικνύοντας ότι ανήκει στις κορυφαίες φιλαρμονικές της Ελλάδος.


Την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβαν η Κατερίνα Πουλιού και ο Αλέξης Παντελίδης.

Αρχικά έγινε μια ιστορική αναδρομή αλλά και ειδική μνεία στον πρώτο μαέστρο της Φιλαρμονικής τον Αρχιμουσικό Παναγιώτη Τσακανιά (1959-1986) και στον δεύτερο μαέστρο τον Αρχιμουσικό Γιάννη Γκούμα (1987-1995), ο οποίος το 1995 αποχώρησε. Λίγους μήνες μετά, τον Σεπτέμβρη του 1995, το ''τιμόνι'' της Φιλαρμονικής της Δημοτικής Κοινότητας Κω ανέλαβε ο Αρχιμουσικός Θανάσης Πουλιού ο οποίος μέχρι και σήμερα δίνει τον καλύτερο του εαυτό κρατώντας το επίπεδο της Φιλαρμονικής του Δήμου Κω, υψηλό.

ice screenshot 20190320 005156

Στιγμιότυπο από τη απονομή τιμητικής πλακέτας από τον Δήμαρχο Κω κ. Κυρίτση Γιώργο, στην σύζυγο του αείμνηστου Αρχιμουσικού Παναγιώτη Τσακανιά και στον Αρχιμουσικό Γιάννη Γκούμα.


Δείτε παρακάτω στιγμιότυπα από τις ερμηνείες των Κώων Καλλιτεχνών (Μαρία Πουλιού - Αλέξης Παντελίδη - Κατερίνα Πουλιού - Μανόλης Θαλασσινός) και τις ερμηνείες των καταξιωμένων Ελλήνων τραγουδοποιών Ρίτας Αντωνοπούλου και Χρήστου Θηβαίου.

ice screenshot 20190320 010448

..

ADVERTORIALS