Ομάδα πολιτών ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΚΩ: «ΘΥΕΛΛΑ» αντιδράσεων για το νέο ποινικό κώδικα

Ομάδα πολιτών ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΚΩ: «ΘΥΕΛΛΑ» αντιδράσεων για το νέο ποινικό κώδικα

«ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ»  ΚΩ

                          «ΘΥΕΛΛΑ»  ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ

  • · Αληθεύει ότι θέλουν να καταργήσουν τις ποινές για όσους έβλαψαν τη χώρα σε εθνική διαπραγμάτευση;
  • · Ποινές χάδι για βιαστές, δολοφόνους, εγκληματικές οργανώσεις…

Έντονες αντιδράσεις προκαλούν οι αλλαγές που προωθούνται στον Ποινικό Κώδικα, αφού φαίνεται να γίνεται προσπάθεια να τη βγάλουν καθαροί όσοι μας έβαλαν στα μνημόνια, στις διαπραγματεύσεις με τους τροϊκανούς και φυσικά όσοι υπέγραψαν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ουσιαστικά αν γίνει κάτι τέτοιο, θα είναι μια προσπάθεια να αθωώσουν τους εαυτούς τους για τα εθνικά εγκλήματα που διαπράχθηκαν εις βάρος της χώρας, καθώς και για αυτά που πρόκειται να διαπραχθούν.

Αληθεύει, ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να καταργήσει τις ποινές για όσους έβλαψαν τη χώρα σε εθνική διαπραγμάτευση; Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται προσπάθεια στο νέο Ποινικό Κώδικα να καταργηθεί η διάταξη που τιμωρούσε με κάθειρξη πρόσωπα που εκπροσωπούσαν τη χώρα σε διαπραγμάτευση με ξένες κυβερνήσεις, όπως στη Συμφωνία των Πρεσπών! Χαρακτηριστικά, στην εν λόγω διάταξη αναφέρεται: «Όποιος ως πληρεξούσιος του ελληνικού κράτους ή συμμάχου του, διεξάγει με κάποια άλλη κυβέρνηση υποθέσεις του εντολέα του με πρόθεση κατά τέτοιο τρόπο, που να μπορεί να προκαλέσει βλάβη για τον εντολέα, τιμωρείται με κάθειρξη».

Και, προσοχή! Η πιθανή κατάργηση αυτής της διάταξης δεν «φωτογραφίζει» μόνο τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και αυτά που ακολουθούν με πρώτο τα ελληνοτουρκικά, αφού σύμφωνα και με τις δημόσιες δηλώσεις του δικού μας Βουλευτή κ. Καματερού, που σήκωσαν θύελλα αντιδράσεων, επί τάπητος έχει τεθεί εφαρμογή με μοντέλο τη Συμφωνία των Πρεσπών και στα ελληνοτουρκικά. Και, υπάρχει και συνέχεια, αφού εάν προσθέσει κανείς το επαπειλούμενο γκριζάρισμα της Μακεδονίας μας, με τη Συμφωνία των Πρεσπών, το καθεστώς τουρκικής κηδεμονίας, που ουσιαστικά αποδέχεται η Αθήνα για τη Θράκη, την επαπειλούμενη συνοριακή «διευθέτηση» με την Αλβανία, καθώς και τα παιχνίδια της Τουρκίας στη θάλασσα της Κρήτης, η χώρα γκριζάρει σε όλες τις περιφέρειες σχεδόν, εάν εξαιρέσει κανείς τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τα Ιόνια Νησιά. Δε σας θυμίζει αυτό την Ελλάδα προ του 1912-13; Ακριβώς! Εκεί μοιάζει να επανερχόμαστε, εάν η κυβέρνηση δεν αλλάξει πορεία. Έτσι, θα γίνουμε μάλλον η πρώτη χώρα στον κόσμο, που έχασε στην ειρήνη ό,τι κέρδισε σε αιματηρότατους πολέμους και αγώνες….!!!

ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Φυσικά, τα παπαγαλάκια του συστήματος και οι αργυρώνητοι δημοσιογραφίσκοι του (όχι δημοσιογράφοι) προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν, εστιάζοντας όχι στην πιθανή κατάργηση της παραπάνω διάταξης αλλά στις παρακάτω μετατροπές διατάξεων, που και αυτές αφήνουν έκθετη την κυβέρνηση, τη στιγμή μάλιστα που η εγκληματικότητα, οι δολοφονίες, οι βιασμοί, οι ληστείες, η ρίψη κάθε τόσο μολότοφ κ.ά. έχουν χτυπήσει κόκκινο. Να, μερικές από τις διατάξεις που επιδιώκουν  να μετατρέψουν, βάζοντας «μολότοφ» στον Ποινικό Κώδικα.

« Μετατρέπεται η κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών (μολότοφ) από κακούργημα σε πλημμέλημα με αποτέλεσμα η ποινή έως 20 χρόνια να πέσει στα… τουλάχιστον 3 χρόνια.

 «Η μείωση της ποινής για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης,  που από ποινή 10-20 χρόνια πέφτει στα 5-10 χρόνια.

« Ο ορισμός του βιασμού συρρικνώνεται μόνο στην απειλή σωματικής βίας».

Επίσης, με τις προτεινόμενες διατάξεις, «μετατρέπεται σε πλημμέλημα το κακούργημα της παράνομης καταγραφής τηλεφωνικής συνομιλίας».

Μήπως, ο κ. Παύλος Πολάκης ελέγχεται για το αδίκημα, παράνομης καταγραφής τηλεφωνικής συνομιλίας στην υπόθεση με τον κ. Γιάννη Στουρνάρα;  Είναι τόσες και τέτοιες οι αντιδράσεις που αρχίζουν να κάνουν πίσω, αρχικά με τη διάταξη για τις μολότοφ. Όπως λέει ο θυμόσοφος λαός μας «χωρίς Θεό όλα επιτρέπονται». Γιατί, άραγε, θέλουν να θωρακιστούν νομικά; Μήπως, τελικά, έχουν δίκιο όσοι συνεχίζουν να λένε: « ξεπούλησαν τη Μακεδονία στις ξένες δυνάμεις κατοχής;». Λέμε, μήπως…!

ADVERTORIALS