«ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ»: Ο εθνομάρτυρας  Κων/νος  Κατσίφας και οι σύγχρονοι Εφιάλτες -Γιατί κ. Φίλη η Β. Ήπειρος είναι Ν. Αλβανία αλλά όχι τα Σκόπια  Ν. Σερβία ή Νοτιοσλαβία;

 «ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ»: Ο εθνομάρτυρας  Κων/νος  Κατσίφας και οι σύγχρονοι Εφιάλτες -Γιατί κ. Φίλη η Β. Ήπειρος είναι Ν. Αλβανία αλλά όχι τα Σκόπια  Ν. Σερβία ή Νοτιοσλαβία;

 «ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ» Κω:  

                               Ο εθνομάρτυρας  Κων/νος  Κατσίφας και οι σύγχρονοι Εφιάλτες

  • ·Γιατί κ. Φίλη η Β. Ήπειρος είναι Ν. Αλβανία αλλά όχι τα Σκόπια  Ν. Σερβία ή Νοτιοσλαβία;

 

Όλοι ζήσαμε το τραγικό γεγονός της δολοφονίας του ομογενή μας Κων/νου Κατσίφα στις Βουλιαράτες της Β. Ηπείρου από την Αλβανική Αστυνομία. Ανεξάρτητα από το ποια ήταν η δράση του, ήταν σε θέση να τον συλλάβει και όχι να τον σκοτώσει. Όπως δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας, Λεωνίδας Παππάς, πρ. πρόεδρος της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ», ο Κ. Κατσίφας πέθανε όρθιος! «Δίπλα ακριβώς από το σημείο που εκτελέστηκε, υπήρχε ένας λάκκος. Αν ήθελε να προστατευτεί, θα περπατούσε μέσα στο λάκκο για να καλυφθεί. Σκοτώθηκε όρθιος, όπως είπε και συγγενής του, και κοιτώντας στα μάτια τους δολοφόνους του». Απόδειξη ότι δολοφονήθηκε αποτελεί το γεγονός ότι η σωρός είχε από την πρώτη στιγμή πλυθεί και τα τραύματα συρραφεί, ώστε πολύτιμα αποδεικτικά στοιχεία να αλλοιωθούν. Στη συνείδηση του ελληνικού λαού ο Κων/νος καταγράφεται ως ένας ήρωας, που δολοφονήθηκε  άνανδρα και άδικα, αφού δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία η μεγάλη του φιλοπατρία  και η ύψωση της ελληνικής σημαίας στο χωριό του ανήμερα της εθνικής μας επετείου του 1940!

Ξαφνιάζουν και πολλούς αποστομώνουν τα λόγια Αλβανού δημοσιογράφου (Telnis Skugi) ο οποίος ανάμεσα στα άλλα γράφει: «Για μένα το θύμα είναι ένας ήρωας, επειδή δεν εγκατέλειψε τη γενέτειρα του όπως οι υπόλοιποι. Έφτιαξε την οικογένειά του. Δεν εγκατέλειψε τους γονείς του. Αγαπούσε τη σημαία του. Σεβόταν την πατρίδα του. Αγαπούσε τον τόπο που γεννήθηκε. Γι’αυτό είμαι με τον Έλληνα ήρωα, γιατί οι Έλληνες ξέρουν να σέβονται τη ζωή.. γιατί οι Έλληνες ξέρουν να αντιδρούν και να διαμαρτύρονται…».

Είναι μοιραίο, όμως, οι χώρες που γεννούν ήρωες, να βγάζουν και Εφιάλτες και νενέκους. Κάποιους σύγχρονους τους κρίνει ο λαός και αμετάκλητα η Ιστορία. Είναι αυτοί που θέλουν το λαό υποταγμένο και «φρόνιμο» και όχι με αγωνιστικό φρόνημα, όντας οι ίδιοι υποταγμένοι σε εξωεθνικά κέντρα. Είναι τρομερό σήμερα η Ελλάδα να πολεμείται από τους ίδιους τους «Έλληνες»! Τι να πει κανείς για τους ανεκδιήγητους Πάγκαλο και Φίλη, που δεν σεβάστηκαν ούτε τη μνήμη του νεκρού, αλλά και από ότι φαίνεται δεν μπορούν να συγκρατήσουν τον ανθελληνισμό και την αλβανολαγνεία τους.

                                                                    ΣΚΟΠΙΑ – Ν. ΣΕΡΒΙΑ

Ναι κύριοι, εσείς επιβάλλατε την άποψη ότι δεν υπάρχει Β. Ήπειρος αλλά Ν. Αλβανία και το επιβεβαιώνετε ξεδιάντροπα σε κάθε ευκαιρία. Απορούμε, γιατί άραγε δεν στηρίζετε κάτι ανάλογο και με τα Σκόπια, ότι δεν υπάρχει Β. Μακεδονία αλλά Ν. Σερβία ή Νοτιοσλαβία, ονομασία που τους καλύπτει εθνικά, πολιτιστικά, γλωσσικά, φυλετικά κτλ. Γιατί άλλα μέτρα για την Ήπειρο και άλλα για την Μακεδονία; Γιατί τους βαπτίσατε Μακεδόνες; Ποια σχέση μπορεί να έχει ένα νεοσύστατο κράτος που δεν έχει δική του ιστορία, παράδοση και πολιτισμό με τους Μακεδόνες;  Γιατί δεν είχαν τοποθετήσει από μιας αρχής οι Σκοπιανοί τον δεκαεξάκτινο Ήλιο ή Άστρο της Βεργίνας στη σημαία της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», αλλά μόλις το 1992, ενώ το σύμβολο αυτό της μακεδονικής βασιλικής οικογένειας, το οποίο κοσμούσε τη χρυσή λάρνακα, όπου υπήρχαν τα οστά του Φιλίππου, του πατέρα του Μ. Αλέξανδρου και βρισκόταν σε ένα ασύλητο αρχαίο βασιλικό μακεδονικό τάφο στη Βεργίνα, τον είχε ανακαλύψει ο αρχαιολόγος Μανόλης Ανδρόνικος από το έτος 1977; Την απάντηση την έχει δώσει ο πρ. Πρόεδρος των Σκοπίων κ Γκλιγκόρωφ: «Είμαστε Σλάβοι και ήρθαμε σε αυτήν την περιοχή τον 6ο αιώνα…δεν είμαστε απόγονοι των Αρχαίων Μακεδόνων! Γιατί , λοιπόν,  Μακεδονία και όχι Νοτιοσλαβία;

Αλλά και η λέξη Μακεδονία που προέρχεται από το αρχαίο-ομηρικό μακεδνός-ή-ό, που σημαίνει πελώριος, υψηλός δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης. Επίσης, το όνομα Αλέξανδρος από το αρχαίο ρήμα αλέξω=προφυλάσσω, αποκρούω, υπερασπίζω και το ανήρ, γενική ανδρός! Ως και το όνομα του δασκάλου του, Αριστοτέλη, που του ενεφύσησε την ελληνική παιδεία, από το –άριστος-, υπερθετικός βαθμός του καλός και τη λέξη τέλος, που σημαίνει (τελικός) σκοπός. Σήμερα, κάποιοι βγάζουν «σπυριά» και μόνο στο άκουσμα της λέξης αριστεία. Ποια σχέση, λοιπόν, μπορούν να έχουν οι Σκοπιανοί με όλα αυτά;

Μερικές φορές, ηρωισμός είναι να ονομάσεις κάποιον ήρωα. Η πράξη αυτοθυσίας του  Κωνσταντίνου Κατσίφα για την προβολή των δικαίων του Βορειοηπειρωτικού ελληνισμού και της Ελλάδος, αποτελεί φωτεινό παράδειγμα γενναιότητας και φιλοπατρίας σε μια εποχή καθολικού ενδοτισμού. Θεωρούμε, ως ελάχιστο δείγμα τιμής και ευγνωμοσύνης προς αυτόν τον γενναίο Έλληνα αυτήν την μικρή αναφορά.

Ευχόμαστε ο θάνατός του να γίνει αφορμή για ειρηνική και ειλικρινή επίλυση των ελληνοαλβανικών προβλημάτων με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο. Οι Βορειοηπειρώτες δικαιούνται και πρέπει να ζουν στις πατρογονικές τους εστίες, ισότιμα με όλους τους Αλβανούς πολίτες και με ελευθερία στην καλλιέργεια και ανάπτυξη της πολιτιστικής και εθνικής τους ταυτότητας και κληρονομιάς. Αιωνία σου η μνήμη Κωνσταντίνε.

Παρεμπιπτόντως: Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στις 12:00 στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Αρρεναγωγείου θα τελεστεί Αρχιερατική Δοξολογία, εις μνήμη των ηρώων Βορειοηπειρωτών Ελλήνων Αδερφών.

ADVERTORIALS