Δραστήριος και Υγιεινός Τρόπος Ζωής ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ: Μία αλλιώτικη ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο

Δραστήριος και Υγιεινός Τρόπος Ζωής ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ: Μία αλλιώτικη ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο

ΘΕΜΑ: Μία αλλιώτικη ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο

Η Κως είναι ένα  ευρωπαϊκό νησί με μεγάλη ιστορία, όμως είναι επίσης γνωστή και για τα μεγάλα της προβλήματα τα σχετικά με το περιβάλλον, την αισθητική και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της. Τα περισσότερα από αυτά οφείλονται στο αυτοκίνητο: ρύπανση, θόρυβος, καθυστερήσεις, εκνευρισμοί, ατυχήματα. Πρόκειται για προβλήματα που συναντώνται και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, αλλά, ήδη εκεί έχουν γίνει πολλά, κυρίως προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης της δημόσιας συγκοινωνίας, της βελτίωσης των συνθηκών για τον πεζό και της δημιουργίας υποδομής για την κίνηση του ποδηλάτου.

Ως προς αυτά τα θέματα στον τόπο μας υπάρχει μεγάλη υστέρηση και αυτό οφείλεται και στην νοοτροπία εξάρτησης από το αυτοκίνητο, που χαρακτηρίζει σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό όλους μας. Υπάρχουν ωστόσο εναλλακτικές λύσεις που η υλοποίησή τους προϋποθέτει την ευαισθητοποίηση των πολιτών ώστε να πειστούν να αλλάξουν τον τρόπο μετακίνησής τους και να συναινέσουν στην άσκηση διαφορετικών πολιτικών.

Mπορεί η Κως να γίνει ένα  άλλο νησί και θέλουμε  να είναι όσο πιο ζωντανό και νεανικό γίνεται.

 Θέλουμε να  προσκαλέσουμε τα αθλητικά σωματεία, σχολές χορού, μουσικής και  να φέρετε τους μαθητές και τις μαθήτριές σας να προβάλλεται το έργο που επιτελείται στην Πλατεία Ελευθερίας στις 16  Νοεμβρίου 2018 από τις 12.00 εως 17.00  . Ελάτε να ανακαλύψουμε  την πόλη μας να γνωριστούμε καλύτερα. Στόχος την ημέρα αυτή είναι Ολόκληρο το Ιστορικό Κέντρο να είναι γεμάτο με κάθε μορφής καλλιτεχνική έκφραση, μουσική, χορό, θέατρο του δρόμου, φωτογραφία, ζωγραφική, επιδείξεις με ποδήλατα. Το κέντρο εκείνη την ημέρα θα προσφερθεί ως ο ιδανικός χώρος για περιβαλλοντική εκπαίδευση. Θα υπάρχουν ξεναγοί για να δείξουν στα παιδιά ιστορικά κτίρια, διατηρητέα, εκκλησιές, αρχαιολογικούς χώρους. Επειδή λογω έλλειψης προσωπικού στην Αρχαιολογική υπηρεσία δεν είναι εφικτό καλούμε τους φιλόλογους των σχολείων μας  να συνδράμουν, θα μπορούσαν αυτοί να αναλάβουν αυτή την ξενάγηση. Το δημαρχείο και άλλα κτήρια εκείνη την ημέρα θα είναι ανοιχτά για επισκέψεις. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 14/11/18

 Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.  Τηλ. 2242067110 6974318469

Βασίλειος Γιαουρδήμος                                                                                                                                      

Πρόεδρος


 ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Είμαστε μια ομάδα με κοινό στοιχείο την έμφαση σε κοινωνικές αξίες και την μέριμνα για την ύπαρξη θετικού απόηχου στην ευημερία και την οικονομική ανάπτυξη της κοινωνίας.

Ο Δραστήριος και Υγιεινός Τρόπος Ζωής ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ σκοπός του είναι η επιδίωξη του συλλογικού οφέλους και η εξυπηρέτηση γενικότερων κοινωνικών συμφερόντων όπως η προβολή και ανάπτυξη και άλλων εναλλακτικών μορφών τουρισμού στο νησί μας (ποδηλατικός, πεζοπορία, αγροτουρισμός κ.α). Την οικοδόμηση μιας νέας σχέσης με τη φύση. Συμβιωτικής και όχι ανταγωνιστικής.

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                                                                                Ο Γ. Γραμματέας

Βασίλειος Γιαουρδήμος                                                                 Χαρίκλεια Σιαπλαούρα

ADVERTORIALS