Η ημερίδα για τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων, με ομιλητή τον Δικηγόρο κ. Δ. Δρόσο

Η ημερίδα για τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων, με ομιλητή τον Δικηγόρο κ. Δ. Δρόσο

Την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ενδιαφέρουσα ημερίδα για το νέο Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, είχαν όσοι βρέθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στα γραφεία του Επιμελητηρίου στην Κω.

Διοργανωτές ήταν το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου σε συνεργασία με τον εμπορικό σύλλογο Κω, ενώ ομιλητής ήταν ο δικηγόρος Δημήτριος-Παναγιώτης Δρόσος, πιστοποιημένος D.P.O


Ο Νέος Γενικός Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων είναι ένα σοβαρότατο θέμα,με την πλειοψηφία όμως των πολιτών, να μην είναι ενήμεροι.

Στην ομιλία του ο κ. Δρόσος ανέφερε πως ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός 2016/679  έχει τεθεί σε εφαρμογή σε  όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαμορφώνοντας ένα ενιαίο νομικό πλαίσιο, χωρίς την ανάγκη ψήφισης εθνικής νομοθεσίας για να το ενσωματώσει στην εθνική έννομη τάξη και καταργώντας την υφιστάμενη νομοθεσία.

Ο νέος κανονισμός αυξάνει σημαντικά τις υποχρεώσεις τόσο των δημόσιων αρχών όσο και των ιδιωτικών εταιρειών/οργανισμών/επιχειρήσεων εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης,
εφόσον τα δεδομένα αφορούν σε επεξεργασία προσωπικών δεδομένων εντός της ΕΕ, ενώ σε περίπτωση παράβασης προβλέπονται αυξημένα πρόστιμα, που ανάλογα με το
είδος και το μέγεθος της, φτάνουν έως τα 20 εκατομμύρια ευρώ ή το 4% του παγκόσμιου ετήσιου κύκλου εργασιών.

Ο νέος Κανονισμός, από τη μία πλευρά, ενισχύει τα δικαιώματα των πολιτών και από την άλλη, επιβάλλει μια σειρά νέων υποχρεώσεων στους υπευθύνους επεξεργασίας.

Ο Κανονισμός θέτει νέες υποχρεώσεις στους οργανισμούς οι οποίοι θα πρέπει να εφαρμόσουν ένα ευρύ φάσμα μέτρων, προκειμένου να διασφαλίσουν τη συμμόρφωση τους.

Πρόκειται για έναν Κανονισμό ο οποίος θα ενδυναμώσει τα δικαιώματα των πολιτών και θα τους παρέχει καλύτερο έλεγχο των δεδομένων τους αλλά αναμένεται να δημιουργήσει αρκετές δυσκολίες στους οργανισμούς που θα κληθούν να τον εφαρμόσουν, κάτι όμως που σε βάθος χρόνου θα τους απαλλάξει από πολλά προβλήματα και ''τσουχτερά'' πρόστιμα. 

ADVERTORIALS