Β ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου: ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για συμπαράσταση στην κινητοποίηση των μαθητών/τριών του 2ου ΓΕΛ Κω

Β ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου:  ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για συμπαράσταση στην κινητοποίηση των μαθητών/τριών του 2ου ΓΕΛ Κω

Κήρυξη ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΤΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για συμπαράσταση στην κινητοποίηση των μαθητών/τριών του 2ου ΓΕΛ Κω-Δευτέρα 29/10, 11.00-13.00

Η Β ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου χαιρετίζει και στηρίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των μαθητών του 2ου ΓΕΛ Κω. Κινητοποιήσεις που αποφάσισαν μέσα από τις   διαδικασίες του μαθητικού κινήματος , με συλλογικό και δημοκρατικό τρόπο . Η αγωνιστική τους κινητοποίηση συντονίζεται με αντίστοιχες αγωνιστικές πρωτοβουλίες μαθητών σε όλη τη χώρα στις 29 Οκτώβρη. Οι μαθητές ζητούν το αυτονόητο: ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα τσακίζει τα όνειρα, τα δικαιώματα και τα νιάτα τους. Ως εκπαιδευτικοί έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε τον αγώνα τους και τις μορφές πάλης που μέσα από τα συλλογικά τους όργανα θα επιλέξουν, να συμπαρασταθούμε στα δίκαια αιτήματά τους για τη βελτίωση των συνθηκών μόρφωσής τους:

  • Για να μη βάζουν οι οικογένειές τους συνέχεια το χέρι στην τσέπη. Για να είναι η παιδεία αποκλειστικά δημόσια και πραγματικά δωρεάν.
  • Για ένα σχολείο με σύγχρονες υποδομές, για εκπαιδευτικούς που θα είναι στην θέση τους από τις αρχές της κάθε σχολικής χρονιάς.
  • Για ολιγομελή τμήματα. Για προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών.
  • Για άμεση έναρξη ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης στο Γυμνάσιο και Λύκειο αντίστοιχα.
  • Για το δικαίωμα στην εκπαίδευση των παιδιών με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και ανάγκες.
  • Για ένα σχολείο για όλα τα παιδιά, που θα διαμορφώνει ολοκληρωμένες προσωπικότητες με αγάπη για τη γνώση και τον άνθρωπο, που θα καλλιεργεί την κριτική σκέψη, θα διερευνά και θα καλλιεργεί τα ταλέντα των παιδιών, θα κεντρίζει το ενδιαφέρον και την φαντασία τους.
  • Για να βάλουμε φραγμό στα κυβερνητικά σχέδια για ένα Λύκειο-εξεταστικό κέντρο που θα αγχώνει ακόμα περισσότερο τα παιδιά και θα αναγκάζει τους γονείς να βάζουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για φροντιστήρια.
  • Για ένα σχολείο που θα καλλιεργεί τη συνεργασία, το σεβασμό και την αλληλεγγύη πετώντας στα σκουπίδια την επιθετική και μισαλλόδοξη συμπεριφορά, το φασισμό, το ρατσισμό.

Ως Β ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου δηλώνουμε ότι στεκόμαστε στο πλευρό των μαθητών μας. Βγαίνουμε μαζί τους στους δρόμους, γιατί μας πλήττει η ίδια πολιτική, αυτή που τσακίζει τα εργασιακά μας δικαιώματα και υπονομεύει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ, με την οποία:

  • το Λύκειο μετατρέπεται σε ένα ακόμα πιο σκληρό «εξεταστικό κέντρο», σε ένα φροντιστήριο - «αρένα»!
  • οι πανελλαδικές εξετάσεις γίνονται ακόμα περισσότερο εξοντωτικές, αφού   ουσιαστικά διπλασιάζονται (για την απόκτηση του απολυτηρίου και για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια)
  • επιχειρείται ένα συντριπτικό χτύπημα της γενικής μόρφωσης, καθώς η όποια γενική παιδεία υπήρχε έως τώρα σταματά στην Α Λυκείου
  • η Γ Τάξη μετατρέπεται σε προπαρασκευαστικό έτος για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο
  • περιορίζονται δραματικά οι επιλογές σχολών για τους μαθητές, καθώς καλούνται να πάρουν σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή και το μέλλον τους ήδη από τη Β Λυκείου
  • προωθείται πιο αποφασιστικά η πρόωρη επαγγελματική επιλογή.

Εκπαιδευτικοί, μαθητές, εργαζόμενοι γονείς μπορούμε να βάλουμε φρένο σε αυτά τα σχέδια.

Βγαίνουμε στο δρόμο, παλεύουμε για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους μαθητές μας και με τους γονείς!

Όλοι στη συγκέντρωση της 29ης Οκτώβρη, στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Ελευθερίας της Κω, και στη 2ωρη διευκολυντική στάση (11.00 – 13.00)!

 

 

 

Για το ΔΣ

 

Ο πρόεδρος           Ο γραμματέας

      

     Στέλιος ΚΡΙΑΡΑΣ   Σταμάτης ΚΟΥΡΟΥΠΗΣ

ADVERTORIALS